Vynechání menstruace po porodu při kojení: Je to normální?
Ahoj, chci se zeptat, dva mesice po porodu mi prisla regulerni MS, mesic pote znovu, presne na den, a ted mela prijit treti a nic. Meska mi to 6 dnu. Plne kojim, prijde mi, ze asi i casteji, protoze maly si to vyzaduje. Muze se to tak stat? Tehotensky test mam negativny bez jakehokoli naznaku ducha.
Diky za poznatky.
PS. V pondeli kdyztak budu volat gyndu, jen chci vedet, za se to muze takto vynechat.
No jasne ze ano. Kojeni muze ms blokovat i pres to,ze uz se rozbehla. I muj příklad, rok po porodu prisla prvni ms. Pak si dala dva mesice pauzu,kojila se dcerka opravdu hodne, protože rostly zoubky. Az potom kojeni jiz bylo mene a ms uz pravidelne.
klidně může, během kojení je to i víc normální než pravidelný cyklus 😉
Dekuji za odpovedi! 🙂
@jancazao tohle bylo vážně super. Mě u první přišla MS přesně na její první narozeniny a u druhé až téměř v roce a půl. Ale máme sousedku, která má během 5 let 4 děti plánovaně. A žádné vícečetné těhotenství neměla. Tak jsem si taky říkala, že je to vlastně hrozně zvláštní, protože u nás by to nešlo, i kdybych se postavila na hlavu. 😀 Co žena, to unikát. 🙂
Jinak autorce, já při kojení měla MS úplně všelijak. Pokaždé jinak, gynekoložka mi řekla, že je to v pořádku a je to způsobeno hormony z kojení. 🙂
Tělo se dává do kupy a stává se. A navíc při kojení může být menstruace všelijaká. Pro klid duše, jestli jste měli sex, tak bych udělala těhotenský test a jinak neřešila.
@jancazao
@klpoiu to by mě zajímalo, jaké máš ty srovnání (s cyklem a bez cyklu během kojení..Sama jsem cyklus po 5ti porodech měla brzy, vždy dlouho před tím, než děti ochutnaly něco jiného než mé mléko (2*hned po šestinedělí, jindy po 2, 3 a 5ti měsících po porodu), větší pauzu jsem měla až po posledním porodu během tandemu, to cyklus dorazil až po 15ti měsících. Jak to kdo vnímá je asi individuální, ale kdo nezažije obě varianty, tak si ani neumí moc představit o co (ne)přichází, co myslíš? Po delším odpočinku bylo za mě super, že cyklus dorazil takový hned načisto (bez výkyvů s jasnou ovulací, hned tu 1. ovulaci před 1. menstruací se nedala přehlédnout), o proti tomu, pokud cyklus byl brzy, tak to u mě neznamenalo, že mohu hned otěhotnět (třeba díly velmi krátké LF), byly tam menší či větší výkyvy a nepravidelnosti, cyklus byl celkově nepřehledný hlavně ten první rok, pak se mi cca vracela plodnost a toto vše se usadilo. Každopádně, co mě dost překvapilo a co mě přesvědčilo, že fakt není nutné nikomu závidět, že si může odpočinout, je fakt, že bez cyklu bych se asi nejlépe přirovnala k ploché, vysušené a neúrodné krajině, kde jsem se pod tou krustou dokazala postarat jen o dítě (děti) a nikdo po mě nemohl nic víc chtít (ne jen v posteli, ale celkově), jelikož do takového stavu jsem se dostala poprvé, myslela jsem, že jsem třeba už moc stará, ale ne, jak proběhla první ovulace, tak zase cítím život, samozřejmě podle fáze cyklu a PMS (opět mám chuť, zvládám být kreativní...) 😂..Dokud jsem si po porodu neodpočinula i já, tak jsem záviděla těm, co si mohou odpočívat a neřešit opět tuto stránku, nicméně jsem zjistila, že výhra by to byla jen v případě, že bych žila na planetě matek a nic než matek, bez partnera a td. 🙈
@kosi_cek jako asi takhle, já nikdy při ani před menstruací neměla ani nějaké výrazné bolesti, ani stavy, dám tampon a pomalu jakoby nebyla. Takže vlastně těch 9 měsíců odpočinku při těhotenství mi asi vyrovnalo to, že to mám za “odměnu”
Já celkově beru ms jako přínosnou, dokonce si dělám srandu, že ji mám objednanou do 70 abych nestárla 😁🤣😂
@kosi_cek Ja nemela nikdy problem. Cyklus jako hodinky uz od 15. Jo uz 30 let to tak je a ani porody to nezmenily. Nemam pms,nebo si to aspon myslim 🤣 Bricho me boli snad jen pri ovulaci. Obcas pri ms, mam celkem velky myom a obcas to citim. Dle toho poznam,zr jsem ve stresu a chce to oraz. Ja to mam stejne jako
@jancazao . Jsem za ms rada. Neberu ji jako zlo. Vzdy po ms se citim "lehceji." A cim dyl ji budu mit tim lip. Klidne at ji mam jeste 15 let. 🤗

Ano může to bejt od kojení klidně bych počkala ještě 14 dní ...