Vynechávání menstruace u dospívající dcery: Kdy vyhledat lékaře?
ahojte, mam 16 letou dceru, menstruaci dostala až kolem 14,5 roku, obecně dospívá pomaleji, i je dost hubená, ale jde o to, že vynechává i půl roku, obvykle 3 měsíce a je velmi slabá , pediatricka řekla, že by se to mělo časem upravit, byli jsme u ní před rokem a nic se nezměnilo, nevím jestli to řešit...
Dcera je mladší a cyklus ji litá jak na houpačce a též to má slabé když to srovnám se sebou kdy jsem to měla silné od 14 let dcera je též hubená ne teda extrém naštěstí ale je dobře že váha je ok...máme dm1 tím i by se vysvětlovalo ten cyklus myslím že u vas je to též ok pokud sexuálně nežije a nebere HA tělo se časem srovná samo
má 156 cm a 40 kg, růst má už ukončen, nebere HAK a myslím, že sexuální ještě nezije
Holky máš s anorektickými hodnotami a divíš se že nemenstruuje??
Zkusila bych se zeptat na gynde jak tam půjdete vy ,a uvidíte co vám řeknou .Třeba vás pošlou k dětské gynekolozce
A co jí objednat na gynekologii ať se na ni podívají?Ale první dva roky od první menstruace nemusí být menstruace pravidelna.
@reeeza Opatrně, hodnoty jsem měla až do nedávna výrazně horší, menstruace v pohodě, mám 3 děti, všechny donošené a odkojené. Doktoři se taky občas divili, ale přibrat se mi nedařilo a byla jsem vždy zdravá.
Myslím, že si to ještě sedne. Pokud ji nic netrápí a na gyndu se jí nechce, nechala bych to být, ať má pestrou stravu, nějaký pohyb a užívá života.
@ivkasolavova Od 15 se chodí na gyndu pro dospělé.
ona nemá anorexii, normalně se stravuje, sní víc než já 😂, sportu by ji vice neuškodilo, ale má mnoho jiných aktivit, takže nemá čas, na gyndu se jí moc nechce, ale pokud je to nutné, půjdeme, zatím jsem ji nenutila tím, že pediatricka z toho nedělala velkou vědu a nemá žádné bolesti ani velké strary krve
Ještě mě napadá dodat tělu zinek a železo
Klid já měla první ms v 16 a pravidelnou až někdy v 19 😂 ono si to sedne, navíc ať je řada, že ji má takto. Chudáci holky co ji mají od 11 nebo 12 a silnou

Jak moc je hubená? Nemuze to byt tim, ze proste zatim moc nenabrala? Jinak ja ms dostala asi ve 13, mela jsem ji parkrat , a pak asi cely rok nic. Pak jak kdy. Cyklus byl mesic, nebo dva, nebo tri... Pak si to nejak sedlo. Za dva ci 3 roky celkem.
Dcera mela zpocatku (asi dva roky) ms taky velmi slabou. Braly jsme to spis jako vyhodu🙂