Vysazení a nasazení Citalec. Jakou máte zkušenost?

strasidelko
5. led 2021

Ahojky děvčata.
Mám na vás dotaz, zejména na ty které brali citalec a byli chvíli bez neho a následně se k němu vrátili.

Jde mi o to zda jim i po druhé fungoval jako predtim při prvním nasazení.

Plánují po dvou letech citalec vysadit.

Jde mi o to, kdyby se mi problémy vrátili zda znovu zabere.
Nechtěla bych pak hledat jinou variantu ad.

Tím jsem si prošla na začátku a skoro nic mi nesedlo až citalec.

Děkuji všem a krásný den.

holkaokomodra
5. led 2021

@strasidelko ahoj, zabral mi vždycky, na co ho máš, na úzkosti?

strasidelko
autor
5. led 2021

@holkaokomodra ano. A na panický strach, který jsem neuměla vypnout a orestat na to myslet. A jakou cca pauzu jsi měla než jsi se k němu vrátila?

pipi_puncocha
5. led 2021

Já mám teda Cipralex, ale to je hodně podobné. Vysadila jsem, měsíc mi bylo skvěle, lépe než s ním, ale pak to začalo na novo a než mi zabral, tak ty cca 3 týdny byly nejhorší co jsem zažila. Takže teď už se o to nepokouším radši znova.🙄

strasidelko
autor
5. led 2021

@pipi_puncocha aha. Děkuji za názor. Já se toho prave taky hodně bojím. Ale sebralo to za ty dva roky libido no. Od samého začátku.

holkaokomodra
5. led 2021

@strasidelko no jak píše pipi taky jsem to vysazeni neměla na dlouho, vrátilo se to dost intenzivně, ale taky jsem měla fakt blbou životní situaci.... Sama s dítětem, dvě práce, do toho rekvalifikace o víkendech, takže dva půl měsíce bez jediného dne volna... Takze tam prostě už nebylo z čeho brát... Od té doby jsem pak vysadila ještě jednou a nedošlo to až na úplné dno, ale začala jsem ho znovu brát než abych čekala, že tam znova budu.... Už nevysazuji přijala jsem to jako součást života, alternativy mi nikdy nepomáhali a tohle je jistota... Jeden denně není takové zlo, normální fungování bez úzkosti a paniky mi za to zatím vždycky stálo

pipi_puncocha
5. led 2021

@strasidelko jo, to tak často bývá. Ale u rozjeté úzkosti se o libidu (aspoň u mě) nedá ani mluvit. Ten měsíc to ale bylo fajn.😅 jen daň za to vysoká. Ale třeba u tebe to tak být nemusí, moc držím palce.

Já jsem s tím už tak nějak smířená, že to mám na furt, jak píše @holkaokomodra

holkaokomodra
5. led 2021

@pipi_puncocha jo ještě by možná stálo za to říct, že i po těhle ne úplně fajn zkušenostech jsem se z toho vždycky nějak vyhrabala a dokonce zvládla i dálkově vejšku, čímž jsem se definitivně vyřešila tu neustálou honbu za tím jak nás uživit, takže za mě ty léky fakt palec hore, bez nich jsem pomalu nezvládla ani nakoupit... Každopádně vysadit klidně zkus, vždycky je můžeš zase vzít a pomůžou... A co terapie chodíš nebo chodila jsi?

pipi_puncocha
5. led 2021

@holkaokomodra na terapii chodím a nechodím střídavě už přes 10let, teď aktuálně mám rok terapeutku, co mi sedla a dost to pomáhá, ale bez prášků se na to necítím. Ten den co na terapii jdu si vždycky říkám, že bych to zvládla, ale asi to zrovna u mě není dobrý nápad. Chodím co 14 dní.

holkaokomodra
5. led 2021

@pipi_puncocha já taky, mám úžasného terapeuta hodně mě posunul

keksik002
6. led 2021

Zabere po nasazení zase stejně jako předtím 🙂

keksik002
6. led 2021

@strasidelko btw neberu ted aktualne 3roky a az na obcasnyou panickou ataku dobry ;)