Zakoupení a správnost FIT testu: Může alkohol nebo lék ovlivnit výsledek?
Zakoupila jsem si FIT ( FOB ) test z Amazonu a vyšel pozitivně.
Ale nevím jestli jsem to provedla správně?
Do indikátoru testu se má dat 2-3 kapky, já jich tam nasazela více, jasné podle mě čím víc tím lip???
Pozitivně se ukázal zapojí 8-9 minutach( čtecí doba je 5-10min) vyšla slabá čárka, skoro jsem si ani nevšimla.
Někde jsem cetla ze pokud se nedodrží správný postup tak se to muže neukazat správně speciálně u těchto testu, musí být správný vzorek atd, já tam též do toho vzorku píchla aspoň 10 x.
Jasné zase se utěšuji asi zbytečně a je to pozitivní…
Též jsem 2dny predtim dobrala Amoxilin co jsem měla 5 dni a den před testem pila alkohol ( becherovku)
Achhhjoooo..

@lencaa11 proboha tak si udělala test, já si taky dělám občas domácí testy. Partner si taky dělal FOB test než zašel k lékaři. Já si minulý týden dělala crp test, bolelo mě dost v krku a k doktorce se mi nechtělo letět, jelikož kdybych řekla bolest v krku je to pro ni signál ATB.
@lencaa11 tak hlavně, že máš jasno, o jaký test jde...
@britney předpokládám, že tě ke koupi přivedly nějaké obtíže. Jelikož test naznačuje, že ve vzorku nějaká krev byla, objednala bych se na tvém místě k MUDr. Nemusí nutně jít o nic závažného. Stačí být dehydrovaná, mít objemnější tuhou stolici a poranění konečníku je na světě. Stejně tak může být problém otázkou vnitřních hemoroidů.
@miryp dehydrovana jsem na 10000 procent vetsinu zivota a to tak ze nechapu jak jeste funguji. ( piji jen jednu kavu denne a tot vse, jsem tak jiz od mlada, proste nemam zizen tak po vode nikdy nesahnu.
A ano hemoroidy tez jsou, jen mi nikdy zadnou potize nedelaji ale jsou nitrni a vnejsi ( mela jsem sigmondskopii 2018 a jen hemoroidy nasli.
@britney to si neumím představit fungování s jednou kávou, která tě ještě více dehydratuje. Ony ty uzly rostou a když k tomu přidáš fakt, že nepiješ a logicky pak dochází k zácpě, kdy z těla vychází objemná tvrdá stolice, tak to tu sliznici na uzlech naruší a krvácí to. Chtělo by to změnit návyky a současně pro jistotu podstoupit vyšetření, aby se vyloučilo něco dalšího.
Na tom prvním je viditelná a na těch ostatních pokud edituji fotku též tam jsou..
@miryp S toho mam prave absolutní děs a hrůzu. Z té koloniskopie. Kdyby to bylo jakékoliv jiné vyšetření taktam již dávno jsem ale tohle je pro mě otřesná noční můra, kolonoskopie a endoskopie. Kolonoskopii jsem měla jednou a horor a nedokážu si fakt představit další. To se radši budu testovat 20x denně a doufat ze to jsou hemoroidy.
@miryp diky, no asi budu muset ale mám z toho úplnou hrůzu. Já vnímá chápu ze to je důležité. Když jsem byla mladší, tak jsem byla u DR s každou blbinou doslova a teď co jsem starší tak se opravdu bojím chodit ze co mi najdou..a vše oddaluji..
Já jsem v zahraničí, takze když jsem jednou ročně v Česku jdu na různé testy, jako UZ prsa a měla jsem i UŽ břicha před měsícem. Ale těchto invazivnich vyšetření se vyhýbám..

Je potřeba dodržet provedení - množství i dobu. Tenhle test jasně pozitivní není, ale spíš by bylo lepší požádat a zaplatit certifikovaný test u praktického lékaře. Preventivně se toto vyšetření zdarma dělá až od 50 let.