Zkažené zuby. Kolik vás stály nové zuby?

mimisef
5. říj 2019

Zdravím,mám dotaz...dělal nebo někdo na nové zuby/zuby...
Po nemoci mám v puse šílenství teď potřebuji vytrhat 4 zuby (to už nejsou zuby ) v dolním patře a na hoře potřebuji dva...jde i to že jsem v 6tt a v těhu se mi asi zničí...mám počkat po porodu... stejně teď asi nemůžou nic nedělat...
Kolik vás ti stalo?

malenka3
6. říj 2019

Zajdi se radit k zubaři, tady nedostaneš relevantní odpověď. Záleží, v jakém stavu jsou ty "zuby", jestli se dají zbrousit a okorunkovat, jestli jde na ně čep a korunka, jestli jsou u sebe a šel by můstek, jestli jsou total kaput a musel by se dát implantát (nejdražší varianta), jestli jsou v zánětu a musela bys čekat na jeho vyléčení (nutnost atb vs těhotenství), jestli máš dostatek zubní kosti, kam by se případně implantát dával, těch věcí, co musíš řešit, je tolik, že ti tu nikdo fakt relevantně neporadí, aby sis z toho mohla něco vztáhnout na sebe.
Peněžně to můžou být tisíce, ale spíš desetitisíce.
Co se týče těhotenství, není důvod to neřešit teď, ale můžou být úkony, zvlášť ve spojitosti s atb, které bude lepší odložit.
Abys teď minimalizovala riziko dalších škod, zvážila bych pořádně zapracovat na zubní hygieně, zvážit Elmex gele a případně remineralizační pastu GC toothmouse, aby se kazy nešířily dál.

mimisef
autor
6. říj 2019

@malenka3 Budu mít implantáty a to že budu mít nové neznamená že hygienu nemám nebo nevím.....zuby si čistím 2× denně a používán zubní ústní vodu....zuby mám špatné protože jsem měla velký zdravotní potíže, operace, umělý spánek atd. Tak že zuby, klouby .... šli první jeden kloub už je po plastice,jde o to že našem městě najít si dobrého zubaře je opravdu šílený...tak že ne zajímala zkušenost z jiných měst dojíždění a finance není problém

malenka3
6. říj 2019

@mimisef já to nemyslela zle, ale jako dobře mířené rady. Pokud nepíšeš nic o používání mezizubních kartáčků, zubních nití a nechodíš k zubní hygienistce, se svými zkušenostmi si troufám říct, že máš ještě na čem se zubní hygienou zapracovat.

Co se týče implantátů, už víš, že čepy s korunkami, případně můstky jsou problém? Pokud ano a máš resumé od zubaře, že jedině implantát, tak záleží taky na umístění, přední můžou být kvůli celokeramické korunce dražší, pokud bude nutné dostavit kost, může to být na dlouho. Prostě to nelze takhle šmahem říct. Počítej 30 tisíc za jeden zub za takový obecný průměr, pokud chceš nějaký číslo. Já mám v puse přední implantát a vyšel se vším všudy na 34 tisíc (Praha), bez dostavby kosti.
A jsou lékaři, kteří implantát do pusy,kde je infekční prostředí, nedají, takže dokud nebudeš mít vyléčené kazy, tak s tebou nehnou. Nevím, jestli je to standard, ale je to pochopitelné, protože infekční prostředí v puse snižuje úspěšnost uchycení implantátu.

radka8888
6. říj 2019

Ještě jste zapomněla napsat, že to máte geneticky. Zuby Vám v prvním trimestru nikdo trhat nebude, ani dávat implantáty ani cokoliv jiného. Takže pokud nedostanete nějaký zánět celé se to bude resit po porodu.

misicka1988
6. říj 2019

Aktuálně řešíme s dospělou dcerou, o úraze ji chybí jeden přední zub, +ji nenarostla druhá trojka. Takže 2 inplantaty. Ale bohužel nemá dostatek kosti, takže se bude řešit i dostavba kosti. Rozpočet prý bude 130.000 Kč ( Praha) Bohužel nás čeká jedna z těch nejdražších variant.. Jinak má stav zubů krásný, ani jeden kaz.
A mého muže to čeká také, po několika chemoterapiích mu šly zuby také do háje, stejně tak jako vlasy, neplodnost... Ale je živý, a to je hlavní.

barchen
6. říj 2019

@mimisef Najít si dobrého zubaře a konzultovat to s ním. Otázka je, nakolik je to špatné a zuby musí ven. Protože vytrhnout ti je vytrhnou i v těhotenství, pořád lepší 2-3 lokální anestezie než polykat celé těhotenství prášky na bolest. Ale také je otázka, které zuby. Protože tím vytržením se ti rozpohybují všechny zuby, změní se čelist a kosti v dutině, doslova za pár týdnů začne sestupovat, rozestupovat a o to těžší bude pak po těhotenství dávat čelist, třeba i ortodonticky dohromady. Lokální anestezie v těhotenství podle mého zubaře není problém, placentou to prý neproniká, pro plod je prý horší celkový stres z bolesti zubů atd..

mimisef
autor
6. říj 2019

@barchen to už zuby nejdou jsou to pouhý eee zbytky já to také vidím na řešení po porodu....zubařka už mi chtěla puchat injekci a trhat ,když jsem ji zastavila že se bojím že to ublíží začínajícímu těhotenství řekla mi já jsem taky potratila ve 4 měsíci a co...to mě trochu šokovalo....

veroniquecz
6. říj 2019

@mimisef pokud jsou tam zbytky zubu, musí ven. Chytnes zánět a můžeš potratit z nej, nebo předčasně porodit. Řešila bych vytržení a čištění kanálků teď, než se nedejboze něco po*ere....

marketanova
8. říj 2019

Dobrý den, jaké přípravky doporučujete při růstu zoubků?

marketanova
9. říj 2019

Dobrý den, jaké přípravky používáte u dětí do jednoho roku?