icon

Zkušenosti s druhým těhotenstvím a hypertrofickou kardiomyopatií?

verca46
15. říj 2022

Dobrý den,je tu nějaké maminka co má stejný zdravotní problém jako já.Behěm prvního těhotenství se ke konci těhotenství začal můj zdravotní stav zhoršovat nikdo nevěděl co se děje (že mi selhává srdce).Syn přišel na svět přirozeně za 2,5h.Já po porodu sotva jsem se držela na nohách.Jeste mě doktorka nadala co semnou je.Ja semto taky nevěděla 😟.Po 4dnech nás pustily z porodnice,syn byl úplně v pořádku.Ja měla špatné krevní testy,ale domu nás pustily.Po 2dnech doma jsem už nemohla fungovat,šla jsem k obvodní doktorce.Ta mě poslala zpět na porodní.Pak gynekolog mě poslal na ČT a na vyšetření srdce.Paní kardioložka mi řekla že mám skrytou vadu na srdci a že musím hned do jiné nemocnice.Tam mě daly do umělého spánku, protože srdce fungovalo na 20%.Byla jsem několik dní napojena na přístroje ,více jak měsíc sem byla v nemocnici bez syna 😭.Bylo to těžké období.Nakonec mi lékaři řekli že mám hypertrofickou kardiomyopatii.Mam implantovaný defiblirator. Zajima me jestli tu je nějaká maminka co otěhotněla podruhé a porodila bez větších kompilací a jak těhotenství probíhalo? děkuji