icon

Zkušenosti s kombinací léků Trittico, Citalec a Neurol

1234monika1234
18. únor 2024

Ahoj, uz od prosince beru Trittico 75mg na uzkosti, ale vubec mi to nepomaha, tak jsem k tomu dostala Citalec, dnes rano jsem si vzala prvni prasek, ale ted mam tak hrozne stavy deprese a zoufalstvi, ze musim brat Neurol 0,5. Berete nekdo stejnou kombinaci leku? Zitra jdu na terapii k psycholozce, tak to s ni vsechno proberu, jen me zajimaji zkušenosti ostatnich a za jak dlouho asi zacne ucinkovat ten Citalec? Moc dekuju

konidana
18. únor 2024

@1234monika1234 ano, neurol treba prvnich 14 dni (az mesic) k antidepresivum je bezny. Nez ty antidepresiva zaberou

1234monika1234
autor
18. únor 2024

@konidana ja se bojim toho, aby mi na neurolu nevznikla zavislost, jeste mam Atarax na noc, kdyz nemuzu spat, ten je pry lepsi, protoze neni navykovy

konidana
18. únor 2024

@1234monika1234 za 14 dni zavislost nevznikne. Pak zaberou ty ostatni leky a ty ho vysadis😘

1234monika1234
autor
18. únor 2024

@konidana moc dekuju, ted mivam opravdu strasne stavy a mam 3leteho syna, takze musim fungovat, modlim se, aby ten Citalec zabral co nejdřív 🙄

konidana
18. únor 2024

@1234monika1234 jo a jinak psycholozka je na pokec, vyliti duse a tak. Psychoterapie je super. Ale na leky je psychiatr. Takze s psycholozkou leky moc neproberes, to musis s psychiatrem. Jen vyjimecne to je 2v1, spis kazdy zvlast, tyto dve lek.profese.

lilian2111
18. únor 2024

Ano, první 2-3 týdny nasazení citalecu jsem si fakt vyžrala. Stavy děsný. Ale pak ta uleva 🙏🏻🙂 jinak já n tomu dostala taky Neurol, ale nikdy jsem ho nevzala.

1234monika1234
autor
18. únor 2024

@lilian2111 ja kdyz mam ty sileny stavy, tak ten neurol vzit musim, jinak bych snad zkolabovala.. ale dekuju za uklidneni, 3 tydny to snad nejak zvladnu a pak se mi snad ulevi

1234monika1234
autor
18. únor 2024

@konidana ja vim, ale snad mi a tim taky dokaze trochu poradit.. jinak psychiatra taky hledam, tak najdu nekoho, kdo me vezme

konidana
18. únor 2024

@1234monika1234 no a od koho mas leky? Obvodni? Gynda? No to je jedno, kazdopadne si myslim, ze psychiatr se sezene snaz, nez psycholog. A psychiatr ma mnohem vetsi moznosti i zkusenosti, aby ty leky dobre vyladil, aby ti co nejvic pomohly. Psycholog leky nepise vubec.

utrikocku
19. únor 2024

@1234monika1234 jsem z oboru, nechci to tady upřesňovat, ale ta kombinace léků je v pořádku. Nebojte

utrikocku
19. únor 2024

@1234monika1234 určitě psychiatra najděte! Daleko lépe Vám poladí léky. Třeba když Triticco nefunguje a potřebujete večer zklidnit a podpořit spaní, tak je lepší pro někoho Mirzaten atd.

1234monika1234
autor
20. únor 2024

@utrikocku dekuju, verim, ze mi Citalec pomuze, uz jsem ho v minulosti brala, jen se ted modlim, aby zabral co nejdrive, protoze ty stavy jsou nesnesitelne. A psychiatra hledám, snad me nekdo vezme.

eva__98
25. črc 2025

@1234monika1234
Zkusím obnovit tuto diskuzi - na začátku roku 2024 jsem měla velmi akutní CS, velké komplikace, prostě všechno špatně. Tak nějak jsem se do 3 týdnů dostala s dcerkou domů, ale všechno sem to tam zkousávala. Občas se objevili úzkosti, ale nic hrozného. Dnes, rok a čtvrt od porodu se mi úzkosti začaly opravdu zhoršovat, nemůžu jít nakoupit, i venku mezi lidmi mi je špatně. Šla jsem k obvodní, napsala mi citalec a berličku neurol - ten zatím beru 1x denně, protože ty stavy jsou hrozné a já se o malou starat musím. Dnes je to 10. den s Citalacem a já doufám, že brzy začne fungovat a já budu zase "normální", protože tenhle život ve stresu je fakt k prdu. V září jedeme ještě na dovolenou, a vůbec si nedokážu představit, že mi takhle blbě bude i tam.