Zkušenosti s léčbou karcinomu prsu: Sdílení příběhů a podpory
Ahoj, dnes jsem se dozvěděla zprávu - carcinom prsu. Prý mi vše vysvětlí na začátku ledna, ale prý mě nemine operace a onko léčba. Víc mi mudra neřekla, ani co se týče prognózy, ale prý je to menší. Tento rok byl hodně náročný, v srpnu jsme i přišli o mimčo a už se nedařilo, teď jsem na druhou stranu ráda. Ale samozřejmě mám dvě děti a chci se dožít vnoučat 😅 takže bych se ráda vyléčila.... Máte někdo zkušenost i třeba ze svého okolí? Furt si opakuji, že to prostě dám, krom štítky se s ničím nelecim, tak snad to dopadne dobře.
@jankanej Prognóza není ani důležitá, hromada lidi se upne ma časový úsek, který jim lékař sdělí a bud život žiji naplno a nebo ho zahodí. 🙏🏻 Jinak pokud mas dceru, určitě ji pravidelně hlídat.
Pokud jde prave o prognózu, zažila sem pana, který přišel do nemocnice s lehkou dusnosti a zjistil se nádor plic, byla mu řečena prognóza tuším 5 let s naději na transplantaci a ten pan se tomu tak poddal, ze chodící, myslící chlap během 2 dnů se z nej stal ležák a tyden po diagnóze zemřel. Proto si myslim, ze to není důležité a život si užívat jak to jde.
Mamka je dva roky po rakovině, našli ji včas díky pravidelnému mamografu, takže byla malá. Nechala si odebrat celé prso (nemusela, díky malé velikosti nabízeli i odstranění postižené části, ale tohle je větší jistota), následovalo ozařování a chemoterapie. Rekonvalesvence je dlouhá. Nebylo to jednoduché, ale v 60 letech to zvládla. Nyní je úplně zdravá, ale onko pacient už bude pořád, pravidelně chodí na kontroly celého těla, jestli se někde něco neobjeví.
@littlebee124 tak já se nechci upínat na časový úsek, to určitě ne. Beru to jak to je. Nikdo neví ani dne, ani hodiny. Jen jsem trochu doufala, že přežiju déle než moje mami, kterou jsem momentálně přežila již o dva roky. Život si samozřejmě užít chci do poslední chvíle a nechci na to ani myslet. Jen chci zjistit, jaké mám šance, byť je to individuální.
@jankanej Jestli můžu poradit, kouni sem a kontaktuj je. http://www.projekt35.cz/
Je to projekt MUDr. Tesařové, kapacity v oboru rakoviny prsu mladých žen, jako jsi ty. Opravdu jim tam napiš, klidně ofoť dokumetaci a zprávy, pokud máš. Když nic jiného, poradí, nasměruje, uklidní. Jsi mladá, ať se něco nezanedbá. Mojí mámu, které bylo před 50 v té době odoperovali druhý týden, leden mi příjde dost daleko. Ale nejsem doktor, jen prostě pro jistotu, napiš jim...
@jankanej Jak říkám, nejsem doktor, ale jak mi bylo vysvětleno, u mladých žen (tzn. které nejsou po přechodu a hormonální systém u nich funguje na plný pecky) je velmi důležité dostat nádor rychle ven a zahájit léčbu, aby se předešlo vzniku metastáz. Ten průběh je totiž u žen v našem věku mnohem rychejší. Nechci se tu pouštět do nějakých podrobností, když nejsem odborník, ale moc tě prosím, ozvi se jim fakt rychle.
@jankanej Největší samce na zbaveni se nádoru je dle mého si nechat odstranit obě prsa 🙏🏻 kamarádka v jednom prsu rakovinu měla a druhé si preventivně necha teď také vzít a většinou se to doporučuje i u dcer těch žen 🙏🏻 Ale i po odstranění vás určitě nemine chemoterapie, vzdy je lepší nasadit par cyklu léčby, aby se zabily případně mikrometastazy 🙏🏻
Záleží na druhu nádoru, asi budeš mít hormonální, což může znamenat, chemo, pak operace, ozařování, několik let léky, těžko říct. Vlastní zkušenost nemám, moje maminka a blízká kamarádka tím prošly, léčba byla u každé jiná. Každopádně rakovina prsu je léčitelna, takže neves hlavu,bude to náročné, ale pokud se léčba zahaji včas, dopadne to dobře.
Je to individuální, záleží na typu nádoru, je tam víc věcí, které určují prognózu a postup léčby. U mladých žen se často začíná léčit chemoterapií. Malá velikost je jistě povzbudivá. Rozhodně je rakovina prsu obecně léčitelná a také vyléčitelná! Léčba je náročná. Držím palce, ať má nádor co nejpříznivější vlastnosti a vše dobře zvládneš. 🍀
Hlavní je psychika. Ta je prostě nejvíc. Já mám leukémii(vím od ledna 2021), ségra měla rakov.prsu před 8lety, byla na mastektomii, ted má obě prsa silikon., ale do letosního roku je neměla(nechtěla a neměla potřebu) a nosila jen epitézu. Díky mastektomii se vyhla chemoterapii, vzhledem k brzkýmu umělýmu přechodu řeší hodně osteoporózu(aby ji co nejvice oddalila). Je v pořádku a snad bude i nadále. Tchýně před 7lety, obě prsa nechali, pouze chemoterapie, přišla o vlasy, ale do půl roku vše dobré, chodí jen na kontroly a snad se už nic nezmění. Je to náročné, ale děti jsou motor a díky nim se zvládne jakýkoliv boj. Cokoliv bližšího klidně do sz. Držím pěsti.
@treasurka Ahoj, moc se omlouvám, že jsem neodpověděla. Šlo to ráz na ráz. Byla jsem na operaci - záchovné, vyndali mi 4 uzliny a všechno v pořádku. Dodnes mi to teda celkem svědí a je to nepříjemné, ale dá se to. V březnu jsem podstupovala ozářky, po nich jsem byla hrozně unavená, měla jsem denně teploty, celkově nic moc, po nich jsem byla spálená jak kuře na rožni a dost špatně se mi to hojilo, ale už dobrý. Celkově jsem to nesla dobře, jediné, co se na mě podepsalo, je psychika, chtěla jsem se vrátit brzy do práce, ale moje tělo mi to jaksi nedovolí. Funguju na pár hodin denně a už to není co dřív. Nesedí mi hormonální léčba, je mi po ní zle a už mám třetí prášky...Cítím se jak pokusný králík, ale asi to chce čas. Onkolog mi řekl, že už je to poslední lék, který mi může zkusit, jinak budu bez léků. Což je pak větší riziko návratu nemoci. Ale aby mi bylo takhle zle, to se radši budu hlídat....
Zdravím všechny co bojují s rakovinou. Rozhodla jsem přidat jeden pozitivní příspěvek. Jsem zdravotní sestra a po prognóze mamky, rakovina prsu, metastazy v játrech a kostech lékaři napsali do zprávy rovnou paliativní léčba. Začala jsem číst veškeré diskuze, články, studie a sestavovat vše co by nám mohlo pomoci. Náš příběh je samozřejmě dlouhý, ale zasílám vám co jsme vše dávali.
3x týdně - vitamín C injekční od německé firmy pascoe
Začít dávkou 2 lahvicky 7,5g do fyziologické roztoku - 3x týdně, pak dle hmotnosti
Od Pondělí do pátka
1. Reishi triterpen mycomedica tbl. 3-3-3
2. Coriolus mycomedica tbl. 2-2-2
3. Ohnivec mycomedica tbl. 2-1-2
4. Agaricon mycomedica tbl. 1-1-1
5. Čaga tbl. 1-1-1
6. Cordyceps mycomedica tbl. 1-1-1
7. Betaglukan tbl. 1-1-1
Brat s houbama dohromady, zvyšuje ucinnost
8. Graviola tbl. 1-1-1
9. Zelený čaj tbl. 1-0-0
10. Lžička oleje z merunkovych jader (B17)
11. Konopné kapky - denně
12. Vitamin D (vigantol) - 20 kapek
13. Probiotika - 2-2-2
Smidge sensitive - velmi šetrné probiotika
14. Essenciale tbl. denně
15. Ostropestrec tbl. denně
na játra, zasílám nejsilnější
https://mailtrack.io/trace/link/29e2838abf1af9d...
16. Baobab denně
17. Kořen pampelišky čaj 1-1-1 šálky
18. Mladý zelený ječmen drink 1-1-1
19. Zázvor tbl. 1-1-1
20. Dmso farmaceutická kvalita
https://www.woldoshop.cz/dmso/?gad=1&gclid=CjwK...
Zasílám odkaz na informace
https://m.facebook.com/notes/užíváme-cds2-tachy...
Dávala jsem pak do infuze s vitaminem c, 5 ml
Víkend
1.Kurkuma tbl. 1-1-1
2.Zázvor tbl. 1-1-1
3.Vytažení zakleslych stavidel 3-3-3
4.Utišení větrné bouře 3-3-3
3. a 4. Je čínská medicína odkaz zde:
https://www.tcmeshop.cz/
6.Vitamin D (vigantol) - 15 kapek
Brát s olejem, zvyšuje se jeho účinnost s tukem
6.Olej z merunkovych jader (b17) - 1 lzicka
7.Konopné kapky
Brát po oleji a vitaminu D, zvyšuje se jeho účinnost když se bere s tukem
8.Probiotika tbl. 1-1-1
9. Dmso - 1 Lžička do 200 ml vody
Výsledek po CT - jedno malé ložisko v játrech z mnohočetných nálezů a z kostí je to pryč!!
Samozřejmě jsem vše ordinovala dle hmotnosti, důležité je také dodržovat veškerá podání, na lačno, s jídlem, tukem atd. Do toho dieta, čerstvá zelenina, ovoce. Neohrivane jídlo. Převážně jen zeleninové, jako pro malé děti, jen sůl, bylinky. Šťávy. Dodržování minimum kyselinotvornych produktu. Takze naděje umírá poslední!!
@renti Skvělé zprávy! Je vidět, že strava a doplňky dělají opravdu hodně. Sestra je také onko pacient, před 4.5 lety se léčila s agresivním nonHodgkinovým lymfomem. Ještě k tomu zjištěno v 18tt těhotenství (to pravděpodobně tu rakovinu mohlo spustit). Bioléčba+chemo, vit.D ve vysokých dávkách, spirulina, zelený ječmen, chlorella, konopná semínka. 2 měsíce po porodu byla na poslední udržovací chemo, pak na CT výsledek- stabilizované, v remisi. Dr byli v šoku., že to b,lo pryč, očekávali, že se s léčbou bude dále pokračovat. Chemoška jí sice rozhasila střeva a spustila všechny možné alergie a potravinové intolerance, drží velmi přísnou dietu (HIT v kombinaci s bezlaktózou a ještě neceliakální glutenová senzitivita-vadí lepek). Takže protizanětlivá bezlepková, bezvaječná, bezlaktózová dieta, vše zásadně čerstvé, bez ohřívání. Čerstvě uvařené. Je to mor, já bych to asi nevydržela, má dost omezený jídelníček, ale ji fakt obdivuji, jak to dává. Onko výsledky po 4 letech stále dobré
@renti Písala som ti správu, budem rada ak mi odpíšeš 🙂

Kolik ti je, a kde se lecis?