icon

Zkušenosti s navýšením Sertralinu na 200 mg?

janule1976
28. zář 2023

Hezky den,

prosím o zkušenosti s navýšením AD sertralin actavis. Byl mi před skoro 4 týdny tento lék lékařem navýšen na maximální dávku 200 mg. Stavy mám jako na houpačce,některý den lépe,pak zase propad,úzkosti. Relativně tak nějak fungují,ale pořád čekám,že se budu ráno probouzet s radostí a energii. Mám pocit,že mi léčba už moc dlouho trvá. Prosím o zkušenosti s navyšováním antidepresiv. I u navyšování trvá,než se to vše srovna?Je to už skoro čtvrty týden od navýšení sertralinu na 200 a pořád to není ono. Mám pocit,že to mě nepříjemné období s depresí nemá konce. mOc děkuji za VAse zkušenosti.

Strana
z2
janule1976
autor
2. říj 2023

@urtica hezky den,moc děkuji za zprávu.

konidana
2. říj 2023

@janule1976 uz ne, ale kdyz jsem lecila depresi tak jsem chodila. Ja teda lecbu zacla v kriz.centru pze mi bylo uz fakt blbe, takze tam mi po prvni medikaci nabidli ambulantni lecbu a chodila jsem mesic na terapie denne. Potom treba 1x tydne, 1x za 14 dni a nakonec stacilo 1x mesicne. Do 2 let jsem mela uplne po depresich a uz neberu zadne leky ani nechodim na psychoterapie. I kdyz ty by se obcas hodily. Zejmena prave na podzim.

janule1976
autor
7. říj 2023

@lenkalubina Dobre ráno Leni,moc ráda bych ještě slyšela Vaši zkušenost s navyšováním. Včera to byl páty týden,co užívám 200 mg Sertralinu,rána mám strašná,i dopoledne,jsem moc unavená,po námaze bušení srdíčka,no proste nejsem to já. Uleví se mi na večer, to je mi celkem o hodně lépe,ale v noci cítím pobuchavani a probouzím se neodpocata,takový zacarovany kruh. Myslíte,že jeste mám šanci,že to půjde k lepšímu,včera to bylo pátý týden od navýšení na 200. Asi před 15 lety jsem po vyčerpani,jak na mne toho bylo moc,užívala Asentru,nejdříve 50,pak 100 a ta krásne zabrala,určitě rychleji než nyní. Teď mám pocit,že ti nemá konce. Myslíte,že ještě mám naději,že zabere ta 200?Táhne mi.na 48,tak možná i tim,že jsem starší. Už mne ten můj stav vyčerpává,jsem unavená po jakékoliv činnosti. Předem mooooc děkuji za Vaše zkušenosti a podporu. Opatrujte se,ať se Vám daří.

lenkalubina
8. říj 2023

@janule1976 dobrý den. Já bych ještě týden vydržela a počkala...uvidíte jestli bude zlepšení...pak bych když tak zašla za dr co ty léky napsal...berete třeba i magnesium? Zkuste relaxační hudbu...nemyslete pořád na to co vám to dělá..prostě zamestnejte hlavu😉 držím pěsti

janule1976
autor
8. říj 2023

@lenkalubina jste moc hodná,děkuji,ve středu jdu k lékaři. Mám neustále zahleneny krk,jakoby cizí těleso v krku,to už mám přes rok,myslíte,že i toto může být psychomaticke?Prolezla jsem plno vysetreni a nic nenašli a stále jako bych měla něco v krku a pokašlávání. Moc Vám děkuji,mějte hezkou neděli.

janule1976
autor
8. říj 2023

@lenkalubina ano užívám magnézium, omegu 3

lenkalubina
8. říj 2023

@janule1976 určitě 😉

janule1976
autor
8. říj 2023

@lenkalubina jste hodná,píšu už v zoufalství. Tak ten krku může být od psychiky,jestli jsem to dobře pochopila. Myslíte,ze by lékař eventuelne u Sertralinu by mohl jít ještě výš s dávkováním,nad 200 ?moc děkuji mějte se

lenkalubina
8. říj 2023

@janule1976 to nevim🤷‍♀️ ale určitě jsou i jiné varianty. Nebojte, buď se to usadí nebo vám prostě dá něco jiného. Hlavně klid..musíte se i trochu přemoci. Já po potratu byla bez energie,nálady, bušení srdce bylo pořád...ale odmítla jsem neurol a jiné..mám jen ten sertralin a jsem ok. Bylo to těžké,ale nechtěla jsem se v tom placat🤷‍♀️

janule1976
autor
8. říj 2023

@lenkalubina jste moc hodná,děkuji. Myslíte teda,že i ten krk a kašel může být od úzkosti?Děkuji Vám moc za podporu. Opatrujte se

mahev
8. říj 2023

@janule1976 ,tzv.knedlik v krku je od psychiky,Pokud máte vyšetření bez nálezu

janule1976
autor
8. říj 2023

@mahev hezky den,moc děkuji. Nemůžu se toho už dva roky zbavit. Do toho ta únava,kašel,vyčerpání a léky nějak prozatím nepomohly

levandule30
18. kvě 2025

Ahoj, chtěla bych se poradit za jak dlouho vám zabralo navýšení AD?
Brala sem 100Mg a teď 150Mg.
Teď mám problém usnout, mám atarax ale bojím se ho jíst, ještě sem ho nikdy neměla.
Ještě mám rivotril po půlce usnu, ale ten nechci brát, je návykový.
Poradí mi někdo zda se mi upraví to usínání?
Mám velký strach :(
Může mě někdo podpořit jak dlouho to může trvat prosím?
Děkuji za zprávy

jarmilaa92
1. pro 2025

Ahoj, rozumím ti víc, než si myslíš. Když mi kdysi lékař také zvedal dávku sertralinu, měla jsem úplně stejné pocity – jeden den lepší, druhý horší, jako na horské dráze. U mě trvalo několik týdnů, než se to úplně ustálilo, takže čtyři týdny ještě nemusí znamenat, že něco je špatně. Já sama beru Zoloft už delší dobu a musím říct, že mi opravdu pomohl – postupně se mi vracela energie, nálada i schopnost normálně fungovat. Drž se, někdy to chce jen víc času, než si tělo na vyšší dávku úplně zvykne.

A ještě jedna věc, kterou jsem se naučila: je strašně důležité používat kvalitní a ověřený Zoloft. Jednak má stabilní účinek a člověk přesně ví, jak na něj reaguje, a jednak se vyhneš kolísání účinnosti nebo zbytečným nežádoucím účinkům. U antidepresiv je spolehlivost fakt základ, protože jakékoli výkyvy v kvalitě léku mohou zhoršit právě ty stavy, se kterými bojuješ. Pokud máš pochybnosti o konkrétní značce nebo balení, klidně to prober s lékařem nebo lékárníkem.

Proto osobně objednávám kvalitní Zoloft v této prověřené lékárně
👉 https://carecargo.net/categories/Depression/Zoloft, mají vždy rychlé dodání a účinné léky, ale hlavně jsem si zcela jistá jejich pravostí a kvalitou!

Držím palce, opravdu to může být ještě lepší ❤️

Strana
z2