Zvětšené uzliny na krku

mark333tka
18. črc 2021

Zdravím všechny.

Mám takový problém a už opravdu nevím, kudy kam. Mám šílený strach a pročítání internetu mi moc nepomáhá. Vím, že nejste doktoři, ale třeba měl někdo podobný problém.

Již dva týdny jsem unavená a bolí mě vždy večer nohy. Lékař mi sdělil, že je horko, že to tak prostě bývá. Krom toho vím, že málo piju (snažím se teď více). Léčím se se sníženou funkcí štítné žlázy, kdy jsou bolesti nohou běžné. Mívám je i ledové.
Po diagnóze doktora říkám, Aha.. Tak je prostě horko a mám sedavé zaměstnání, to bude ono.

Ve středu ráno jsem se vzbudila s menstruací o pět dní dříve a cítila jsem, že mě bolí krk a prává strana jazyka. Po pohmatání krku jsem se vylekala.. Nahmatala jsem na pravé straně dvě uzliny a na druhé straně jednu (pod čelistí), uzliny na dotek bolely i při pohybu hlavou. Hned jsem šla k doktorovi. Kde uzliny prohmatal a nařídil odběr krve CRP a výtěr z krku. Neměla jsem žádné bolení v krku,ani příznaky nachlazení. Preventivně mi napsal antibiotika na infekce. Výsledky jsou prej v pořádku, dál to se mnou neřešil.

Vůbec nevím, co mám dělat. Antibiotika beru, uzliny se zmenšili a už tak nebolí. Jazyk také přestal bolet. Občas cítím jako by tlak v uchu a svědění, nebo tlak v čelisti. Nohy mám unavené stále, když ležím na gauči, mám i pocit brnění.

Mám strach, aby to nebyla rakovina, na internetu to na mě všude vyskakuje. Hlavně mě děsí, že mi dal antibiotika, když neví diagnózu.

Cca před týdnem jsem byla na opravě zubu, kdy mi dělali bílou plombu. Po zákroku nic nebolelo, jen jsem necítila do večera chutě, asi kvůli umrtvení. Cca před třemi týdny první očkování na covid Pfizer. Cca měsíc zpět močová infekce (antibiotika), na URL vse v normě. Nikdo neví, proč se mi to stále vrací, cca třikrát za rok. Tři měsíce zpět mimoděložní těhotenství a odebrání vejcovodu. Třeba by něco z toho mohlo souviset, už opravdu přemýšlím nad vším. Nevím kam jít, když mi obvodní lékař řekl, že jsou výsledky ok a nic víc k tomu.

Děkuji za každou reakci.

veritanas
18. črc 2021

Ty nohy mívám taky, mám pocit jakobych ušla desítky kilometrům s nohama, které mají metrák. A dělá mi to dlouhé sezení s pokrčenýma nohama, prostě v práci na židli. Když jsem začala víc chodit, tak mi to ustoupilo...

martulka88
18. črc 2021

@mark333tka Já ti jen poradím - nečti internet! Defakto každý příznak může značit rakovinu. MS může přijít ze stresu, vyčerpání a nebo občas to udělá i samo. Pokud jde o bolest uzlin - psala jsi, že jsi byla na opravě zubu, to by mohlo taky toto mít příčinu - stávalo se mi, že po umrtvení mně bolely uzliny pár dnů. Pokud jde o očkování, tak i to může být příčina některých vedlejších příznaků - někoho bolí jen vpich, jiného to skolí na pár dnů. Pokud jsi dle testů v pořádku, ATB zabírají, tak bych se uklidnila a doléčila se. Pokud však, i po přeléčení, budou uzliny nateklé, zajdi si k doktorovi a on tě opět vyšetří. Ale už opravdu nečti, co ti může být.