Aktivity s dětmi při nechodící sádře. Co se dá dělat?
Dostala jsem nechodící sádru, ploužím se tedy dosti pomalu, ven se s ní neodvážím, maximálně do židle na zahradu. Zatím s dětmi hraji deskové hry, pokoušeli jsme se v sedě hrát i badminton. Prosím o vaše zkušenosti, co se dá v podobné situaci dělat?
předškolák a třeťák
Uz nejsou prcci,pohybove by se mohli zabavit sami. Muzes byt max treba rozhodci 😉 No a jinak veci u stolecku. Vyrabeni,tvoreni,malovani na kaminky,deskovky,karty apod. My mame na zahrade jeste terc a luk,to by mozna taky slo v sede nebo si hazet s micem...Moje deti maji treba rady,kdyz jim rikam ruzne pokyny a treba musi neco obehnout,nekam vylezt,stopuji jim cas atd...
Uz nejsou prcci,pohybove by se mohli zabavit sami. Muzes byt max treba rozhodci 😉 No a jinak veci u stolecku. Vyrabeni,tvoreni,malovani na kaminky,deskovky,karty apod. My mame na zahrade jeste terc a luk,to by mozna taky slo v sede nebo si hazet s micem...Moje deti maji treba rady,kdyz jim rikam ruzne pokyny a treba musi neco obehnout,nekam vylezt,stopuji jim cas atd...
@nupta Napadlo mě jen to, co psala @kristyn86
Dá se udělat domácí diskotéka, pouštět si písničky a oni u toho můžou tančit, hýbat do rytmu.
Možná bych jim dala i prostor v kuchyni a nechala je s dopomocí připravit třeba nějakou pomazánku.
Pokud je na to místo na zahradě, můžou si kreslit křídami, namalovat panáka.
Díky za tipy, občas se sami zabaví. Udělat samostatně pomazánku mě nenapadlo. Vymyslím ingredience a uvidím, jak se s tím (a sami) poperou 😉.
Díky za tipy, občas se sami zabaví. Udělat samostatně pomazánku mě nenapadlo. Vymyslím ingredience a uvidím, jak se s tím (a sami) poperou 😉.
@nupta Syn běžně dělá palačinky, jen ke smažení jsem ho zatím moc nepouštěla, jen nalívá těsto. Pomáhá s nimi snad od 3 let, v 5ti už zvládal udělat těsto v podstatě samostatně (musela jsem podat ingredience, ale kdybych je nepodala, tak je vytáhne i sám, jen by mi rozhrabal celou skříňku). Ten starší by mohl klidně i smažit.
@nupta objimam na dalku a drzim palce, at se noha co nejrychleji uzdravi. Mam taky tretaka a predskolaka... a u nas by byl nejvetsi problem, jak prezit tech 5 procent casu, kdy se snazej navzajem zabit. Takze uplne chapu, ze je potrebujes zabavit vice nez normalne, ne naopak. Radu nemam, ale ke sporaku (palacinky) bych je nezkusene sama spatne pohybliva fakt nepoustela a uz vubec ne dva naraz.
Nasi se daji nalakat kdykoli na cteni, ale to jednak asi ani radit nemusim, jednak ne vsechny deti to bavi.
@nupta úplně cokoliv. Venku si hrát s míčem, doma hrát hry. To že máš sádru neznamená, že děti nemůžou mít pohyb. Chce to použít mozek
@nupta objimam na dalku a drzim palce, at se noha co nejrychleji uzdravi. Mam taky tretaka a predskolaka... a u nas by byl nejvetsi problem, jak prezit tech 5 procent casu, kdy se snazej navzajem zabit. Takze uplne chapu, ze je potrebujes zabavit vice nez normalne, ne naopak. Radu nemam, ale ke sporaku (palacinky) bych je nezkusene sama spatne pohybliva fakt nepoustela a uz vubec ne dva naraz.
Nasi se daji nalakat kdykoli na cteni, ale to jednak asi ani radit nemusim, jednak ne vsechny deti to bavi.
@malytlustyhroch naprosto souhlasím (mám děti o rok mladší). V takové situaci bych asi opravdu nevymýšlela novinky, na které nejsou zvyklé (vaření apod.). A ani nesouhlasím s větou o animátorech, protože teď zakladatelka bude mít mnohem méně prostoru při řešení případných katastrof.
A také chápu, že řeší zabavení, protože pokud byli zvyklí třeba hodně sportovat, tak je to trochu šok.
Ale na zahradě by se daly šipky, kuželky, bambinton, petanque, úkoly (doneste pět bílých věcí, 3 věcí na písmeno k...)...
Držím palce.
Já jsem tedy neměla nechodící sádru, mohla jsem se pohybovat, ale měla jsem berle poprvé v životě téměř ve 40.
Hodně věcí jsme dělaly u stolu. Pexeso, malování, stolní hry. Četly, prohlížely knížky, holky mi vařily ve své kuchyňce a pak vše nosily.
Když bylo nejhůř, byly alespoň dvě hodinky u babi s dědou na zahradě. Tatínek je přes týden pracovně mimo republiku.
Moje děti milují "olympiádu" - nakreslím tabulku s disciplínami (vymýšlím kraviny, co zrovna vidím - trefit se kolickem do koše na prádlo, postavit komín z lega az do stropu, slalom z židlí apod.), do tabulky si každý zapisuje své dosažené body, stopují časy atd. Chystat si to můžou sami, ty můžeš stopovat a korigovat ze židle. 🙂Pak obvykle závod v úklidu a za odměnu fidorkovou medaili. Ještě by se dal nějaký kvíz, poznavacka písniček, vlajek, postav...co já vím. Ukokuju konkrétně (vytři černé pradlo, dej ho vyprat, vykliď 1 šuplík z myčky, atd.), to je taky na chvíli zabaví. Teď se dá ven jim dát k dispozici vodu, nějaký barvy, sliz atd, to je zabaví na půl dne. 😀 No, bude to složité, ale to dáte! 😉
Moje děti milují "olympiádu" - nakreslím tabulku s disciplínami (vymýšlím kraviny, co zrovna vidím - trefit se kolickem do koše na prádlo, postavit komín z lega az do stropu, slalom z židlí apod.), do tabulky si každý zapisuje své dosažené body, stopují časy atd. Chystat si to můžou sami, ty můžeš stopovat a korigovat ze židle. 🙂Pak obvykle závod v úklidu a za odměnu fidorkovou medaili. Ještě by se dal nějaký kvíz, poznavacka písniček, vlajek, postav...co já vím. Ukokuju konkrétně (vytři černé pradlo, dej ho vyprat, vykliď 1 šuplík z myčky, atd.), to je taky na chvíli zabaví. Teď se dá ven jim dát k dispozici vodu, nějaký barvy, sliz atd, to je zabaví na půl dne. 😀 No, bude to složité, ale to dáte! 😉
@prejeta_zaba To zní dobře a je alternativa k jejich oblíbeným akčnějším bojovkám, které teď moc dobře nepřipravím.
@malytlustyhroch Díky za radu i účast 😉. Do kuchyně se nedali nalákat, resp. ano, ale k úplně jiným aktivitám (teď jen nevíme, čím ten stůl vyčistit ;-D, ale hlavně, že byli všichni spokojení!). Určitě bych je sama nenechala u plotny či mixéru. Zatím přežíváme relativně v pohodě, ale ještě je před námi celý týden, tak jsem zjišťovala do foroty.
@nupta úplně cokoliv. Venku si hrát s míčem, doma hrát hry. To že máš sádru neznamená, že děti nemůžou mít pohyb. Chce to použít mozek
@pampelina18 Jo, snažím se ho používat, ale jsem ráda i za rady od jiných mozků, kteří se ocitli ve stejné situaci 🙂
@malytlustyhroch naprosto souhlasím (mám děti o rok mladší). V takové situaci bych asi opravdu nevymýšlela novinky, na které nejsou zvyklé (vaření apod.). A ani nesouhlasím s větou o animátorech, protože teď zakladatelka bude mít mnohem méně prostoru při řešení případných katastrof.
A také chápu, že řeší zabavení, protože pokud byli zvyklí třeba hodně sportovat, tak je to trochu šok.
Ale na zahradě by se daly šipky, kuželky, bambinton, petanque, úkoly (doneste pět bílých věcí, 3 věcí na písmeno k...)...
Držím palce.
@eviicka I tobě děkuji, máš pravdu, děti jsou více zvyklí na pohyb. Zatím se učí více pomáhat 😉, tak uvidíme, jak dlouho to vydrží... A hry s písmeny jsme dlouho nedělali - oba rádi hrají šibenici. Pampelina asi trefila do černého - čím méně pohybu, tím méně mám duchaplných nápadů...
předškolák a třeťák
@nupta loni jsem byla na PN, děti - ctvrtacka a predskolak a teda nechala jsem jim "volný prostor", ale já jim nikdy zábavu nevymyslela 🤷♀️
A teda rozhodně nesedeli u TV, nebo na tabletu, ale hodně tvořili, nebo treba s plastelinou, nebo si prostě vymysleli hry, já jen "dozorovala" ať se jim něco nestane...

Kolik je dětem let?