icon

Co dělat když 2 letý kluk chce panenky?

mamkamarketa
13. říj 2010

Ahoj. mam temer 2letyho rostaka, ktery v posledni dobe zacal projevovat zajem o panenky, v krame by chtel koupit ,,mimi,, kouka do kocarku a holcickam bere kocarky s panenkama. Vyhlidla jsem mu v mothercare panenku chlapecka s modryma golfkama 😀 jenze manzel je zasadne proti, ze si jeho SYN nebude hrat s panenkama, ze ho to poznamena a bude zzenstelej 😒 . Ja tehotna nejsem v okoli nikdo znamej nema mimi, ze by to ,,okoukal,, tak se chci zeptat je nekdo kdo ma podobny ,,problem,, ? a ste ho reseli? Koupili ste panenku nebo vysvetlovali, ze kluci maji auta a holky panenky?

Strana
z4
marooshka
13. říj 2010

No tak náš chlapec má růžový golfečky a paneku - miminko, to je teda v aspoň v modrym oblečku 😀 viděl to u sestřenice a vždy si tam s tím hrál, tak jsem mu koupila svoje domu a vyhraje si s tim. Vozí si kočárek, dává si do něj i jiný hračky. Panence dává pusinky 🙂 Zkus to manželovi vysvětlit, že opravdu nebude zženštelej proto že si hraje s panenkou. A jak tu někdo psal, určitě si s ní nebude hrát do 5 let.

mamkamarketa
autor
13. říj 2010

@veronika81 s tim centrem mas pravdu. my zacneme nekam chodit az bude zima a nebu moznost byt venku na hristi.

mamkamarketa
autor
13. říj 2010

Holky mockrat vsem dekuji za nazory, akorat ste me ujistily,ze kdyz malej bude vozit modry golfky, tak nebude nenormalni 🙂 ted mi jenom zbyva se pochlapit a doma si to pro malyho prosadit 😖

monkula
13. říj 2010

Keď sa dievčatko hrá s autíčkami, tak sa nad tým nikto nepozastaví... ale keď sa chce chlapček hrať s bábikami a prískušenstvom, tak to každý rieši...
Môj syn sa tiež hral s bábikami, dokonca som mu jednu musela kúpiť, a pamätám sa, že raz sme boli v Maďarsku a zobrali sme ho do hračkárstva, nech si niečo vyberie, to mal asi dva, dva a pol roka, vybral si kočík s bábikou a nočníčkom a ja neviem čím... núkali sme mu klavírik, bubon, autíčko.. Nie, chcel kočík a hotovo... 😀 😀

Ja by som to na Tvojom mieste vôbec neriešila, čítala som raz výsledky výskumu, ktorý sa zaoberal práve týmto a záver bol taký, že chlapci, ktorý sa v rannom veku hrávajú s bábikami sú v dospelosti lepšími a starostlivými otcami ako chlapci, ktorý sa s bábikami nehrajú... Aj chlapci majú niečo ako otcovský inštinkt, tak ,ako ich majú dievčatká a už ako veľmi malé prejavujú materinské pudy, prebaľujú a vozia bábiku, starajú sa o ňu, ako o dieťa..
Dnes má syn osem rokov a keď som mu minule ukázala "jeho" bábiku, tak bol červený až za ušami a hádal sa so mnou, že to nie je pravda, že bábiku nikdy nechcel 😀 😀

mamkamarketa
autor
13. říj 2010

@marooshka ja prave vyhlidla modry mimco panenku s modryma golfkama 🙂 (prodava mothercare) ale i tak manzelovi to neprijde normalni 😠

veronika81
13. říj 2010

aha ešte ma napadlo.. malý keď ma vidí maľovať sa, hneď pribehne a pýta si štetec do ruky, pchá ho do púdru (dám mu ho zatvorený 😉 ) a už si chodí štetcom po tvári a pudruje sa 😀 Detičky chcú proste vyskúšať všetko 😅

saza007
13. říj 2010

@mamkamarketa nepatri tvoj muz nahodou k tym chlapom, co by si nikdy neobliekly ruzovu koselu 😀 😀 😅 ?

Podla mojho nazoru je u dvojrocneho dietata priskoro ovplyvnovat vyber hraciek vzhladom na pohlavie. Na take veci bude casu dost... Raz som sa starala o trojrocneho chlapceka, ktory kazdy den tlacil malu buginku s plysakom do parku. Postupne ho to prestalo bavit, presiel na ine hracky.
Skus mu vybrat nieco taketo (aj na foto je tam chlapcek):

http://www.elc.co.uk/Cup-Cake-My-First-Stroller...

sakura77
13. říj 2010

@mamkamarketa fakt sa nemusis obavat, v takom veku je to uplne normalne,okolo co mam synovcov,plus moj, syn,vsetci maju doma kuychynky,mikrovlnky ,pracky a podobne 😀 to je proste take obdobie a ked pojdu do skoly,vsetkych to uz prejde...moj sa tiez v skolke premava s kocikom a spieva babike s ucitelkou uspavanku a vobec mi nenapadlo ze nie je ok 😅

mamkamarketa
autor
13. říj 2010

@saza007 ano, presne tak patri. Vsechno co ma muj syn podle meho muze musi byt dostatecne ,,muzske,, ano to je jsou presne ty golky co jsem vyhlidla. prodava je mothercare a stoji asi 300 czk. a maji i modrou panenku 🙂

deni1304
13. říj 2010

Nas maly dokonce dostal k 2.narozeninam detskou automatickou pracku a troubu se sporakem (moooc rad pomaha i s uklizenim 😀 -kez by mu to zustalo), jsou mu 2.4 roky a ma take rad panenky.
Nase mala bude mit za tyden 1 rok a ta si hraje s auticky, dostane na narozeniny male ruzove auticko na ovladani 😉 😀

marooshka
13. říj 2010

mamkamarketa: no já vim, někteří chlapi prostě to berou jako že kluk si prostě přece nebude hrát s panenkama...ale myslím že kdybyste měli holku, tak by proti autíčku neprostestoval.... je zbytečný se kvůli tomu s ním přít, tak když budeš chodit přes zimu do nějaký herny nebo tak, tak si s kočárkem pohraje tam 🙂 jinak moji starší kluci si u babičky taky dost hráli s panenkama - s těma velkejma miminama, babička je měla na půdě po dětech, převlíkali je, ukládali do postýlky atd.

bianca
13. říj 2010

@mamkamarketa podla mna je to normalne a uplne prirodzene.Vidi vzor v tebe a snazi sa ta napodobnit.Kamoska to riesila tak ze malemu miesto kocarku kupila detsky nakupny vozicek a on bol rad ze moze nieco vozit

traktor
13. říj 2010

...môjmu matkovi sme teraz museli kupit kociarik.../ babiky ma este po dievcatach/, lebo miluje kocikovat...doteraz kocikoval len svoj velky kociar, ale rucka je velmi vysoko tak nedociahol, tak sme mu radsej kupili hrackarsky 🙂 , velmi rad sa hraje aj z barbinkami, nabytkom...nevidim na tom nic divne, su to hracky, dieta je zvedave, rado sa hraje, tak preco nie?....samozrejme, ze sa hraje aj z autickami, naradim..a s takymi chalanskými hrackami..ale urcite som sa necitila trapne a ani som neriesila, ked sme mu ten kociarik kupovali...raz bude skratka skvelý tato 😀 😉

katecameron
13. říj 2010

co sa za mlady naucis ....aj moj starsi syn sa stale hral s babikami na kazdej fotke do 2rokov je s babou teraz ma 6 a uz sa na ne ani nepozrie 😀 😀

nice202
13. říj 2010

Ahoj musim tu napisat. Ja na tom nic divne nevidim i ked: Na nasom sidlisku byvalo jedno dievca. chodila som s nou do skolky. zasadne sa hravala s autickami a chalanmi. Potom to bola aj moja spoluziacka na na zakladnej skole. vzdy bola taky chlapcensky typ, lopta sem, auto tam....no a dnes je z nej jedna velka lezba. uz sice nevyzera ako chalan, ani sa tak neoblieka, ale je proste na zeny

katecameron
13. říj 2010

aj ja som sa hravala s autickami a bila sa s chlapciskami mne moja mama nikdy nemohla dat suknu lebo vzdy som prisla s roztrhanymi silonkami 😀 😀 😀 a NIESOM LEZBA 😀 😀 😀 😀 😀 😀 a poznala som jedneho chalana ktory sa tiez stale hral s babikami a dokonca sa maloval s maminymi licidlami aj trochu vyzeral ako pritepleny ale ked vyrastol totalny ku....s to bol v puberte ziaden homosexual uz v 15spaval so susedou ktora mala 22rokov 😎 😎 😎 😎

nice202
13. říj 2010

@katecameron ja netvrdim, ze musi byt chlapec gay, alebo zena hned lezba, ale to je priklad zo zivota. Fakt ju poznam, mozem ti dat aj cislo 🙂

katecameron
13. říj 2010

ok ved ja len pisem svoje skusenosti jasne ze niekto moze byt aj opacne orientovany 🙂 naco by mi bolo jej cislo 😀 😀 🙂 ja ti verim

nice202
13. říj 2010

@katecameron hehe, no ved jasneee

crca
13. říj 2010

@mamkamarketa Ahojky,tak můžu říct,že já sama mám dvojčátka,páreček a Matýsek jezdí s kočárkem o 106 😀 uklízí si po sobě,sbírá a nosí mě kde jaký drobeček-kdo by to byl řekl že? 😀 A Michalka ta je zase pravý opak,nejradši co nejvíc zamatlaná,ušpiněná,vylezu na kde co,ničeho se nebojí..........takže asi tak a zatím to teda nijak neřeším 😀 Když jsem byla malá,tak jsme si s bráchou dělali silnici z tužek a jezdili s autama a hráli si s vojáčkama a indiánama a nijak mě to nepoznamenalo 😀

betinatetina
14. říj 2010

@mamkamarketa Dcera měla klasicky panenku a kočárek. O 17 měsíců mladší syn dřevěný vozíček a v něm panenku kluka. Následky to na něm nezanechalo.

martimarti
14. říj 2010

Nedávno jsme byli s kamarádkou v ZOO a byl tam chlapeček a měl modré gofky 🙂 🙂 🙂 Přišlo mi to hezký, vůbec by mne nenapadlo vidět v tom problém. Navíc je to dočasné...časem stejně určitě vyhrají vláčky, traktory, auťáky 😉

martimarti
14. říj 2010

Ale chápu, že tatínkům se to hůř vysvětluje...někdy 😉

mamkamarketa
autor
14. říj 2010

@nice202 to je presne argument meho muze. "budes ho od malicka podporovat v 16 ti privede domu chlapa":

lamarika
14. říj 2010

@mamkamarketa musíš mu vysvětlit, že homosexualita není nakažlivá a pokud by měl být homosexuál, tak to má vrozený už od malička a nezáleží na tom s čím si hraje 😉

petruna
14. říj 2010

muj syn miluje auta, vlacky a bagry a traktory a i tak je zženštilej 😀

muznost nebo zzenstilost podle me nedelaji hracky se kterymi si dite hraje v predskolnim veku.

Muj syn (2,5) ma taky moc rad vozeni kocarku, vareni v kuchynce a jeho stejne stary kamaradi taky.
Taky jsem zvazovala koupi modrych golfek, ale nakonec mu segra koupila sekačku na travu , tak uz jsem to pak nechala byt. Ale kdyz nekde jmse, tak dal vozi, akorat, ze panenku vyhodi a vozi auto 😀

jo a taky si maluje pusu barevny jelenim lojem a vzhlizi se v zrcadku 🙂

MM to neresi, v tomhle veku je to fakt normalni.

lenkabu
14. říj 2010

Ještě aby mi manžel kecal do toho jaký koupim dětem hračky 😅

kristi
14. říj 2010

no ja bych mu to koupila i proti vuli manzela....u nas si Mia hrozne rada hraje s autickama a jeste radsi ma drevenou vlackodrahu a stavebnice, vrtacku atd...uplne blazena je u dedy v garazi u ponku, kde sroubuje, lepi atd....panenky ji neberou vubec,ale i na to casem prijde

petruna
14. říj 2010

kristi : tak pozor, aby Mia nebyla mužatka 😀

beli
14. říj 2010

No toto je pekna tema ja mam doma 4rocneho chlapca ktory spava z babikami krmi ich prebaluje a ked nechce spat musim ich uspavat ja 😀 ale nic na tom nieje lebo vidi mna ked sa staram o mladsieho syna opakuje a podla mna je to mile mozno raz bude super tato a mojej neveste budu vsetky kamaratky zavidiet 😀 a ozaj gol bol ked sa hral na tehotneho ked som bola tehotna ja trpel spolu somnou aj chrbat ho bolel a ja som letela ku doktorke ze mu nieco je a zneho vyliezlo ze ho tlaci babo no tak neviem co vam mam povedat ved tie deti su take uzasne 😀

Strana
z4