Dětský tkalcovský stav. Máte podobný? Baví to děti?
Maminky, poraďte. Na poslední chvíli mě zaujal tento tkalcovský stav jako dárek pro dceru
(9, 5 r.). Máte doma něco podobného? Baví to děti, není to tkaní moc těžké, vracejí se k tomu?
Děkuju!
To je ale jenom rámeček, tomu bych stav neříkala. Na stavu je zajímavé právě to, že umí přehozovat osnovu, takže jen protahuješ člunek. Třeba tento: https://www.alza.cz/hracky/tkalcovsky-stav-d432...
Zalezi na dceri a tu znas nejlip ty 🙂...... Me by to prvni moment potesilo, ale brzy bych toho nechala (ze dva vyrobky a hotovo), ale moji segre by to vydrzelo. Furt by neco delala.... Ona na to je, mela i stav na naramky, delala z koralku kraviny a dela do dnes. Ted si dela nausnice....... A mozna bych zacala spis tim stavem na naramky, ty se aj daji lip darovat a nosit 😃
Mela jsem jako dite (kolem 8 nebo 10 let tenkrat) jak ramecek, tak stav, co uvadi @rebe Ten ramecek byl kulaty, coz neni podstatne. Kolecka mne prestaly bavit brzo, udelala jsem par podlozek pod sklenicky.... Na stavu to byly delsi projekty, utkat maly koberecek/pruh bylo na dyl. Bavilo mne to, ale je to asi na kazdem diteti, co ho zaujme. Napr.pro nase deti , v nasich podminkach, to nema cenu porizovat.
@kami2262
@rebe
@zrzeckas
@konidana Holky, děkuju, ale úplně jste mě zmátly!! Moje dcera tvořivá je, trpělivá taky, věk na to má. Ale je pravda, že jsem jí dala asi před 2 lety vyšívání s propichovanýma obrázkama, které jsem jako děcko vášnivě milovala, a nechytlo se to. Ale jakýsi čínský šunt na náramky (ze školy) zafungoval dobře. Hmm, ten tkalcovský stav je přece jen i dražší. Toto by tedy mohla být kompromisní varianta?

Já jsem dostala něco podobného k Vánocům , když mi bylo cca 10 let. Jen to teda byl stav na pletení náramků, ale princip stejný. Musím říct, že jsem si s tím vyhrála opravdu hodně, i jsem u toho vydržela sedět, ale moje o tři roky mladší sestra se toho nikdy ani nedotkla. 😁 Takže spíš záleží na povaze Tvé dcery. Jestli je tvůrčí, tak bych neváhala. 😊