Jak vybrat sáňky pro dvě děti i dospělého?
Ahoj holky. Pomalu začínám řešit zimní aktivity. Děti momentálně 18 a 3 měsíce. Ráda bych pořídila sáňky se dvěma opěradly, ale takové kde by se nějak vměstnal i dospělý na jízdu z kopce. Našla jsem přímo se dvěma sedátky, ale tam se určitě dospělý nevejde. A nikdy jsem neviděla dvě klasické opěrátka, abych mohla zhodnotit prostor. Je tady někdo, kdo má zkušenosti a poradil by, jak si s dětmi bezpečně zablbnout, žádné z nich neztratit a přitom tam vlezl zadek po dvou dětech, nebo tatínek?
no ja nevim, nechci prudit, ale 3M dite jeste ma daleko k tomu aby sedelo a tedy potrebovalo operatko, ne? S takovym prckem si muzes leda sednout na boby ty a dat si na klin zahousenkove v kombineze. Nebo jsem nepochopila dotaz
@andelka já úplně nechci cíleně vyhledávat kopec. Jen chci malé spestřit zimu mini procházkou, která nemůže uškodit a aspoň na půl hodiny/hodinu odhodit nosítko. Chci, aby se mohla malá opřít a nepřemýšlet, jestli se nerozhodla syna zalehnout, popřípadě ho nenechala rovnou vystoupit. Ale zároveň chci mít tu možnost, narvat se tam i já. Každý minikopec a možnost odpočinku se počítá, tažný kůň nemusím být pořád
@tereza0111 ale ty tři měsíce má teď. V prosinci to bude sedm. Pokud bude jeho vývoj pokračovat takovým tempem jako do teď, jsem rozhodnutá nacpat ho ve vhodném oblečení do fusaku a tahat ho jinak než v nosítku. Jen jsem chtěla zábavu, bezpečí a pohodlí pro obě děti a na 20 vteřin i pro mě.
Něco takového?https://www.babynabytek.cz/p/32688-bezove-sanky...
Ale ty se neprojedeš. To jsem snad ani nikde neviděla, dvojsedak a ještě místo k tomu... Jinak mě se tyhle hrozně libi, až mě mrzí, že tam ty svoje pipky už nenacpu 🤣
Loni v zimě měla malá necelý rok ( seděla a začínala obcházet nábytek) a já se taky těšila, že ji svezu na sáňkách s dětskou opěrkou. Koupila jsem teplou kombinézu, měla k tomu kšíry, aby nespadla. Chtěla jsem vozit jen po rovince a pustit ji lézt do sněhu. Matka natěšená, dcera se bála sněhu až se pláčem dusila hned co ho viděla. V saních se jí nelíbilo. 😃 Čekají na půdě a snad to letos bude lepší.
Tím chci říct, že letošní zimu bych se zaměřila na starší a dvě opěrky řešila až za rok. 7 měsíců je opravdu málo na to, aby bezpečně seděl sám na saních.
@alla007 na takové jsem koukala, fakt moc hezké, ale budou jen na chvilku. A naučila jsem se nevyhazovat hromady peněz za zbytečnosti.
@michaela666 malý je odpůrce kočárku. Pokud nemůže koukat kolem, je to boj. Miluje nosítko. Tak jsem chtěla aspoň na chvilku oddechnout zádům a moct se trochu víc věnovat malé.
@nikivm a co dvojboby? Meli jsme z decathlonu a vydrzely fakt hodne. Operatka a oddeleni sice nemaji, ale jinak jsou super vyuzitelne detmi dalich 10 let. Maji nosnost pres 100kg. Pulrocni bych bud mela jeste v satku/nositku nebo na chvili do bobu polozit. Rozhodne lepsi nez posadit.
@nikivm
dite nemuzes davat do pasivniho sedu driv nez kdyz dva mesice stabilne sedi,tohle plati pri vyberu pokracovacich autosedacek,u sani to bude to stejne.
@nikivm my jsme na normální dřevěné sáně namontovali dvě dřevěné ohrádky za sebou, náklady nízké a jak děti rostly, postupně jsme odšroubovávali ohrádky a teď využíváme jako klasické sáně na blbnutí z kopce. Žádné heblo na rok dva, které pak zavazí v garáži, jsme nechtěli. Klidně pošlu foto, kdybys chtěla 😉
Jdu projít alba a nějakou fotku pošlu do zprávy 😉

Na tuto sezónu asi jakékoli. Jestli má mladší 3 měsíce,tak tuto zimu bych mimco na žádné sáňky nedávala, nebude ještě stabilně sedět. My jsme měli vždycky jen klasické vyplétane sáňky, jezdila jsem normálně vždy s jedním. Sama na kopec se dvěma prckama nebo prckem a mimcem byla utopie chodit.