Máte zkušenosti se sáňkami pro nejmenší?

majkoz
29. říj 2014

Zdravím Vás.Zajímalo by mě,zda nemáte někdo zkušenosti se saněmi s madlem,např.Piccolino,nebo Mikrus..nikde jsem nenašla žádné pořádné recenze.U nás jsou pořádné zimy a takové sáňky bych určitě využila,ale trochu se bojím 'jízdních vlastností' 😅 .Děkuji za každý postřeh!

majkoz
autor
12. lis 2015

Tak obnovuji svou otázku z min.roku.Tehdá jsme je nepořįdili,ale stále je to aktuální..Teda když bude nějaká zima... ;)Máte je? Jezdí fpoho atd....?

whooro
24. lis 2015

Ahoj, my máme od loňské zimy Piccolino, minulý rok se malá narodila a teď vyjíždíme znovu, tzn. skoro s roční, minulou zimu v nich ležela, teď už bude sedět.. Doobjednávám stříšku, protože se chystám vozit ji v nich místo kočárku, bydlíme na horách a bude to pro mě jednoznačně pohodlnější, brzy razíme i do Alp, jiné "vozítko" neberu, maximálně pekáč :D
Jediné mínus bych viděla v trochu vratkém madle, ale možná je to schválně, aby ti sáňky nedrkotaly v ruce, jedou pěkně, nebojím se, že by to madlo upadlo 🙂 vepředu mají i popruh. Fusak se zdá teplý, je tam umělý kožíšek, vloni jsem dávala dovnitř ještě Emitex, byla malá, letos asi jen kombinézu a fusak od sáněk.
Kdyžtak se ptej.

majkoz
autor
25. lis 2015

@whooro Ahoj a děkuji za odpověď;) Právě jsem se nejvíc obávala toho madla,kor s tím kloubem,zdali něco vydrží... No já jsem hrozná váhavice, ještě se mi líbí KHW snow baby dream- náš malej je dost chodec a do tohoto mi přijde jednodušší šup na saně šup ze saní a hlavně skladnejší do auta,ale zas ten fusak tam není a stříška taky dobrá věc noo.My právě jsme taky z kopce a ačkoli mám super teréňák kočár, tak do hlubokýho se s ním nedostanu a tahat to dítě v šátku už letos odmítám;)) Budu to muset vymyslet,už tu máme vrstvičku;)Tak ještě jednou díky a zdravím

eficenka
25. lis 2015

@majkoz
bydlíme na horách a od listopadu do března jezdíme jen s tímto "kočárem".
první dcerka tam bývala od 3 měsíců...

majkoz
autor
25. lis 2015

@eficenka jo!Je to supr vynález! Kdybych na takové sáňky narazila před devíti lety,tak by mi to dost helflo,ale teď už zvažuju,přeci jenom už je u nás stop stav:( tak nebude kdo by podědil... A něco to stojí...Teď už mě jenom zajímá, zda se pod tu stříšku vleze 20 m děcko...co myslíte, sáňkařky?
Jinak u tak malých mimin by mi vadilo,že jim nevidím do čumáku-takové to kochání se, že🙂

whooro
26. lis 2015

@majkoz Taky už máme pěknou nadílku :D Nejsi také ze západu, že bys je přijela vyzkoušet? Zrovna vyrážíme na sáňkách ven. Jestli se vejde 20m nevím, nemám zkušenost, ale co tu běhají děti od sousedů, tak si myslím, že bych je tam ještě nacpala.. Sedací část má 80 cm. Ty co sem dávala @eficenka vypadají, že mají větší "rozvor" lyžin, možná lepší na větší dítě, stabilnější.. To nejsou Piccolino, ne?

whooro
26. lis 2015

@majkoz a jinak, ty piccolino (a asi i ty ostatní) se dají rozmontovat a dostaneš z nich klasické kovové sáňky, takže je děti potom využijí i na normální sáňkování.

majkoz
autor
26. lis 2015

@whooro Jsi hodná;) My jsme ze Severu;) Udělám to tak,že zajedu do Liberce do krámu, kde je maj,a nadrzovku vyzkouším,zdali se tam ten cvrček vleze,a pak koupím bazárkový,snad mi je někdo nevyfoukne;)Jinak tu to taje.. Předpokládám, že ta čvachta pak zmrzne a budem se klouzat;)Zdravím do hor!

whooro
28. lis 2015

@majkoz mě došla včera stříška, je super, ale teda větší dítko bude možná s chlupem :D Liberec bude asi jistější, ale kdybys měla cestu směr Boží Dar, napiš :D
U nás také odtával, ale odpoledne zase připadl.. tak uvidíme.
Držím palce s těmi bazarovkami ;)

eficenka
28. lis 2015

@majkoz
@whooro
my je dostali na Vánoce od tchána a včera jsem na nich vozila 3 letou a 1,5 roční dcerku dohromady, pod tu slídu se vydají obě teda tak tak,ale jde to....
značku nevím, zítra zajdu do kočárkárny a kouknu se

oliva83
30. lis 2015

zdravím,my jsme taky už objednaly sánky,ale pořád váhám,jestli doobjednat ještě boudičku,máme 6 měsíční mimčo.Jsme z města,takže sanky budem využívat spíš někam na výlety,uvidíme podle sněhu,loni to byly bída.
@eficenka ta slída je u těch sáněk,nebo se dokupuje?

eficenka
30. lis 2015

@oliva83
dokupovali jsmeza 300 kč, první zimu vydržela, druhou se lehce škubla, ale kobercovka zatím drží zalepená 🙂

majkoz
autor
30. lis 2015

@whooro @eficenka ,tak jsem včera mamku na dotaz,co chci od ježicha,nechala onoho dárkonosiče pozdravovat,a že tu je odkaz na ten oný inzerát ;)Tak se budu těšit pod stromeček🙂Ty sáňky jsou sic bez stříšky,ale ono když u nás fučí a omrzliny lítaj horizontálně,tak nevycházím ani já🙂
@oliva83 ovšem pro půl.r.prcka bych pořídila...

oliva83
1. pro 2015

boudičku už jsme dneska doobjednaly,tak už budem čekat jen na Ježíška a na sníh 🙂

andrejla
17. led 2016

Holky nemáte prosím některá zkušenost přímo se sáňkami značka comfort line? Viděla jsem nabídku na ně i tady na bazárku. Jsou o něco levnější než piccolino, ale jinak hodně podobné. A nebo ještě se značkou Rasper?
Děkuji.

misasofik
4. led 2017

@eficenka
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli se v sáňkách dítě i vyspí? Dá se nějak položit nebo tam prostě jen sedí? Jedeme do Alp kde se s kočárkem nechytáme tak bych chtěla najít alternativu. Moc děkuji 😉

eficenka
8. led 2017

@misasofik
právě jsme se vrátili z procházky, vyspala se tam i 2,5 letá dcera... a jen vemte něco pod hlavu 🙂

misasofik
8. led 2017

@eficenka
Děkuji už máme také odzkoušeno 😊

ellisa7
3. lis 2021

Ahoj holky, obnovuje diskuzi a měla bych dotaz ohledně saní. Šly dát dobře do auta?