Je kroužek Nerf ve škole pro syna vhodný?
Dobré ránko , holky dali by jste syna na kroužek ve škole Nerf ? Měli pohybovky ale ty letos jim zrušily . Jsem na vážkách ,myslím že by ho to bavilo je takový hravý ještě. Ale teď to slovíčko ALE , moc se mi nelíbí mít kroužek se zbraní . Nevím teda o čem to má být ale prostě je to zbraň . Na jiné kroužky nechce ,keramika ho nebere , zumba také ne a florbal zkusil ale nešlo mu to tak nechce . Co by jste dělali vy? Nemusí mít nutně kroužek není to povinné .
Kdyby byl takový kroužek u nás, určitě bych tam kluka dala. Ten můj je aspoň takový bojovník..
naopak mi to přijde bezva, bude se muset naučit uhýbat, soustředit na víc věcí zároveň, spolupracovat se svým týmem a taky se podle mě naučí bezpečnosti. Nemůže na nikoho mířit mimo stanovený fight, pak mířit do země.. podle mě se tam dají naučit dobré základy. Sama teda zbrojní průkaz mám a chodím střílet často. Měli by mít na sobě minimálně brýle a mít nějaký kázání o bezpečnosti..
Záleží na tom, kdo to povede, no.. ale dá se to pojmout bezvadně 🙂..
@ivkasolavova Asi bych z výše zmíněného dala na 2 věci
1. Jak je na tom syn ve vztahu k Nerf - pokud to má rád, hraje to, tak je to jiné, než pokud to moc nezna (to bych ho do toho asi sama ještě netlacila)
2. Proklepla si ten kroužek. Sama jsem vedla jako brigádníky kroužky a vím, že tehdy jsem o tom věděla prd a že stačí pak unudenej puberťák, co to dělá jen pro peníze a je to velký průšvih. Anebo to může být nějaký oficiální kroužek na úrovni a může to být super.
Jinak bych se nenechala tlačit názorem, že lepší tohle než sezení u počítače... přeci sedět nemusí, můžeš najít kroužek jinde nebo u nás družina chodí denně ven....
@fifinka2020 Ten příklad počítače, jsem brala ve vztahu k tomu střílení a zbraním . Jak už psaly holky, tak na kroužku s dobrým vedoucím by se hýbal, učil se spolupracovat v kolektivu, strategie a taktiky, atd.
@michaela666 však s tím souhlasím. Počítač chápu, jen myslím že autorka nepsala, ze syn rád hraje celé dny na počítači, proto mi I ten příměr nepřijde v tomto kontextu úplně adekvátní. Ale argument to určitě je, jen jsem uváděla zase z druhé strany argument...
@ai30 jako... Chtěla jsem se na nějakou reakci nejdřív vykašlat, i když znám kluka (9r), který na takový kroužek chodí - a je to mimochodem hodný kluk, žádný rváč, ale prostě ho baví zbraně. Nu což, tak bude třeba jednou voják. Nicméně to je jedno. Proč píšu? Napsat jen tak, když o tom nic nevíš, že je to kroužek plný tupých dětí? 🤦 Navíc dnes už děsně trapnou a ne tebou vymyšlenou hláškou, taky značí něco o tobě. Dobrý, napsala jsi názor, ale ten zbytek o tužkách sis fakt mohla nechat, pač to tak rozhodně není.
@ivkasolavova ahoj syn chodil tento rok a půjde zase. Nemá to ve škole,ale kroužek mimo školu. Hrají různé pohybové hry,učí se strategii, chodí na různé ligy,kde soutěži. Není to jediný kroužek. Hraje hokej.takze pohybu ma dost. Syn má 9let.
Úplně klidně. Jejda tady ty ušlechtilé názory, jak kroužek musí rozvíjet atd.. Rozhodně mu dá víc, když se bude pohybovat s partou kámošů a vedoucím někde s plastovou pistolkou, než aby seděl doma sám u mobilu. A že to je zbraň? Ale houby. Zdravý jedinec přece moc dobře ví, co je zbraň a co je pistolka pro srandu. A že pak někomu někde hrábne, tak to mnohem častěji ze samoty a šikany než z hraní s pistolkami. 🤷♀️
Určitě bych dala. Lepší než střílečky na počítači. A pokud to bude nějak vedené, může to být super na plánování strategie apod. Dělala jsem vedoucí ve skautu a bojové hry jako bitva o vlajky - šátkovaná nebo s hadrakoulemi jsou vždy ty nejoblíbenější. Děti se učí spolupracovat, plánovat atd
@fifinka2020 nn počítače ho moc neberou on je typ venkovní ,jenže málo děti chce být venku tady sedí všichni u mobilu nebo na pc v okolí
@alpakovo syn má 9 na podzim 10 . Doma si s mladším bráchou hraje na policaity lítají po baráku tak třeba by ho bavilo i to
Pokud na ten kroužek chce chodit,tak by ho tam přihlásila.

Já bych s tím problém neměla, ale zajímalo by mě kdo ten kroužek vede a jestli zvládne dětem vysvětlit a nastavit pravidla + mluvit s nimi o tom, jak to funguje a hlavně nefunguje v reálném světě.
Některé holky mě asi ukamenují, ale moje dvouletá chodí na tréninky šermu a používá dřevěný meč. Zná zásady bezpečnosti a vedeme jí k tom, proč, kdy a jak se tomu koníčku věnujeme. Nikdy se mi zatím nestalo, že by cizí dítě vzala třeba klackem na hřišti,protože to bere jako meč - tedy zbraň a ví, že s ním můžu útočit jen na štít nebo lidi s adekvátní výbavou, kteří sní chtějí šermovat.
Zatím brzdím tatínka, ale do dvou let určitě dostane do ruky železo. 🤷
Když tohle chápe dítě před školkou, tak 10 leté děti určitě pochopí rozdíl a aspoň se budou hýbat. Lepší než sedět u PC/ televize a hrát střílečky kde stříká krev a lítají vnitřnosti.