Kdy je správný věk pro tablet a PC hry?
Ahoj příjde mi, že tlak okolí je nějak silnější.
Syn bude mít 8 let, je v první třídě (měl odklad) Občas klukům půjčím mobil nebo můj notebook, ale vlastního nic nemají. Příjde mi brzo, obzvlášť když mají přístup k mému.
Jenže. Starší se začíná už ptát a plánuje si napsat zase Ježíškovi, když mu to teď nedonesl, tak příště jo ...
V jeho třídě totiž děti už mají vlastní mobili, tablety, hrají hry co doma nehraje ... a mě je na jednu stranu líto, že nemá co ostatní (vím jaké to je) ale zase na spostu věcí mi příjde, že má čas. Když se ptá, řeknu až budeš větší, a vezme to, zeptá se na věk, třídu a já řeknu to asi už ano.
Na PC hrají hry na déčku.
Teď řešíme hru minecraft na PC. Píší že je od 10 let, takže 8letý má čas, jenže v jeho třídě už to děti taky hrají, obzvlášť jeho nejlepší kamarád (a ne nevytahuje se, věřím, že opravdu on má vlastní tablet a hru ... )
Nechci aby byl pozadu. Teď bude mít narozky, napadlo nás mu tu hru koupit, manželovi příjde brzo, ale na Youtube už par videí s tím sledoval. Proč si teda nezahrát?
Omezený čas na notebooku mají.

Syn 7 let, miluje traktory a diky caste nemocnosti je hodne doma. Ja teda byla dost proti, ale hraje jen hru Farming simulator, takze si tam dela svou farmu, vi, ze je potreba udelat nejakou praci, aby mel penize a s tim hospodaril. Ma i zviratka o ktere se stara. Samozrejme nehraje kazdy den. Pocitac je v kuchyni na stole. Vzdy se zepta zda si muze zahrat, kolikrat chce at si k nemu sedneme a radi se s nami, chce ukazat jak jde do lesa pro drevo. Vic ani nevyzaduje. A stejne nejvic si hraje s legem. Na delsi cesty ma k dispozici telefon se stazenou hrou nebo tam pozoruje kudy jedeme a je navigatorem. Ale to ma jen pro jistotu. Spis si radeji povidame.