Plavání s miminkem. Jak se připravit?
Ahoj,
přihlásili jsme se na kurz plavání s naším 6 měsíčním prckem.
Prosím o radu, jak to funguje před a po - jako dospělí před vstupem do bazénu je normální se řádně umýt nazí a mýdlem. Jak to děláte s nelezoucím kojencem? Držet ho v náručí a tak nějak umýt oba, ale v plavkách?
A zvyknout doma na sprchování, když doma koupeme ve vaničce? Předpokládám, že sprchy jsou společné pro ostatní návštěvníky různého věku, tedy "ženy" a "muži."
Je v nějaké "rodinné" šatně přebalovák, kam se může mimčo položit a obléct sebe a pak jeho, když je po?
Nebo s mimčem přicházíte už v koupacích plavkách?
Na stránkách bazénu jsem to nevyčetla.
Děkuji.
Nehledala bych na stránkách bazénu, ale ptala bych se těch, co kurz dělají. Je to různé, ale většinou se snaží to alespoň nějak pro miminka přizpůsobit.
@nufinka88 když jsem chodila s dětmi, tak u nás to bylo tak, že jsem miminko vysvlekla v herně do plenky. Byli tam cca 4 velké matrace u zdi vedle sebe, všechny miminka leželi tam a paní na hlídání, která byla v herně je všechny pohlídala než si maminky daly věci do skříňky, připravily si místo v šatně na přebalovacím pultu (dětský ručník, plavací plenky, pod pult vlhčené ubrousky, normální plenky atd.). Došla jsem se vysprchovat bez plavek a do herny pro prcka jsem šla v plavkách a umytá. Potom jsem prcka došla umýt (v náručí a v plavkách). Osušila jsem mimi, dala plavací plenku, zabalila do ručníku a šli jsme čekat do herny až budou ostatní přípravený. Když větší prcek nechtěl být v herně, tak jsme si ho vzala s sebou do šatny a do sprchy. Šli jsme oba do sprchy bez plavek, plavky jsme si nandala po usušení v šatně, prcek ležel nebo seděl nahatý na přebalovacím pultu. Jo a sprchy ženy a muži byli zvlášť. Ale na každém bazénu je to jiné. Kamarádka chodila jinam a tam neměli hernu a možnost paní na hlídání, která by prcky na chvíli pohlídala. Nevím, jak to bude u vás. 🙂 Uvidíte až na přijdete, oni to mají určitě nějak vymyšlené.
Záleží kam budete chodit, ale místa kde o plavání miminek něco vědí jsou dobře vybavené. Přebalováky jsou standard, v našem bazénu byla i ohrádka, lehátka do sprchy, židličky...
Ale prosím tě, když jdeš na plavání kojenců, vždycky je nutné se před plaváním dobře umýt. Mýdlem. Naprosto nesnáším, když si tam ženské nakráčí už v plavkách z domova. Proč? Protože nikdo nechce aby se ta malá, půlroční miminka máchala ve větším množství chloru než je nutné. Čím méně se rodiče umyjí a jdou do vody upocení, tím víc se tam pak musí lít chemie na čištění vody. Takže když cítíte, že někde smrdí chlor, je to tím, že zareagoval na neumytá těla. Ta hygiena je opravdu hodně důležitá.
U nás to fungovalo tak, že jsme do šaten šli s vajíčkem, svlékla jsem sebe, svlékla jsem dítě, vzala ho do sprchy, tam jsem ho položila buď na podložku, nebo jsem ho držela na sobě, osprchovala nás oba, oblékla a šli jsme. Není potřeba vymýšlet nic speciálního 🙂
@nufinka88 stránky bazénu nebo ti řeknou.. u nás se musíš ty i dítě osprchovat naha … a pak az oblict plavky (u nás se plave od dvou měsíců) máme tam podložky spesl pod dite na osprchování .. takze dite lupneš na podložku a sprchneš, namydlíš … atp… převalovak neni.. mame zas podložky do šatny, které se po každém dezinfikuji… jinak fajn prvni vyslikat postupně dítě a naopak prvni oblikat dítě.. nemaji jeste tu termoregulaci tak jak dospeli .. tak je lepší aby si postupně zvykali.. fajn po bazénu dat svačinku… at se zas dítě trošku aklimatizuje a neletíš.s nim hned ven … jako za me pohoda s tim miminkem malym … horsi jak uz je to větší drak, chodi a jeste se sním nedomluvíš ..
@nufinka88 jinak můžu maji svoje sprchy .. neni to společný… akorat jsme neli doporučeni zvykat na teplotu vody v bazénu, pokud doma koupeš v teplejší … mala se koupala doma v kyblíku, taky nebyla zvyklá na sprchu .. nejak jsem neresila a nic se nestalo 😎nenapadlo me .. zjisti jaky požaduji plavky .. u nas treba jedine neoprenovy a jednorazovky zakazany

@nufinka88 Na tohle úplně odpověď není, záleží na bazénu kam budeš chodit 🤷
My chodíme do maličkého bazénu, který je určen pouze pro plavání miminek. Takže v šatně ( tam jsem mimo donesla ve vajíčku normálně) jsou na zemi podložky a hračky pro prcky. Oblikneme se a přímo u bazénu je jedna sprcha, takže tam i v plavkách se normálně jen opláchneme a jdeme plavat, nic složitého 🤷
Doma bych taky občas klidně sprchovala, ať to pro něho není úplně novinka.
Jelikož budete chodit na plavání pro miminka tak to určitě budete mít nějak přizpůsobené, vůbec bych se toho nebála.