Bazén s miminkem, jak to zvládnout v šatně?

hraaasek
14. říj 2017

Ahoj! Mate prosim nekdo radu,jak to organizacne zvladnout v satne u bazenu s miminkem? Dnes jsem sla poprve a byla jsem celkem v soku. Podle provozniho radu se musim ja nejdrive naha osprchovat a pak si teprve vzit plavky. Mimco musim sanozrejme take prevlect a namocit. Po celou dobu ale musim dite bud drzet v naruci,nebo aspon jednou rukou na prebalovacim pultu,aby mi nespadlo. Je to vubec proveditelne?

terezapetrova
14. říj 2017

@hraaasek jezdíte do bazénu autem? Pokud ano autosedacku sebou do saten do sprch k bazénu. Takhle nám to vždycky fungovalo docela dobre. Doufám, ze nejsou nové normy, ze autosedacka (vajíčko) k bazénu nesmi

cartney
14. říj 2017

Je to náročný, pomáháme si tam maminky navzájem. Vysleču sebe a malou a jdeme společně do sprchy pak jí dám plenku a na sebe plavky (převlíkám se u přebalováku), některé maminky dávají děti do cestovní postýlky co tam máme. Celkem náročný je i umývání po bazénu, to jsem vzdala a malou si vykoupu vždycky doma v klidu.

terezapetrova
14. říj 2017

@cartney cestovní postýlku ale mate asi na kurzech plavání pro deti nee? Ja myslim, ze maminka mluví o normálním bazénu pro širokou veřejnost, kde to pro mimimka nebývá uzpůsobeny témeř vubec.

alcar
14. říj 2017

Tak u nas na bazenku jsou na zemi podlozky, takze mimca nikde nespadnou. Ja osobne si teda davala na sebe i na dceru plavky pred sprchou, protoze na mokre telo je to oblikani plavek silene. U toho sprchovani pred bazenem jde hlavne o to smyt ze sebe parfem, deodorant ci make-up (pokud se maminka potapi). Dceru jsem vzala normalne do naruce a tak jsem se s ni sprchovala. No zadny komfort to nebyl, ale prezily jsme to. 😀 U nas na bazene maji teda jeste takova sedatka do sprchy, ale to je uz pro sedici mimca.
Nemuzes si tam dat nejakou podlozku nebo rucnik na zem a na to mimco? Nebylo by to lepsi? Ale nevim, v jakem stavu vas bazen je. My chodime primo na detsky bazenek, kde je velice cisto, takze tam jsou mimca na zemi na podlozkach uplne normalni vec. Autosedacky se do satny brat nesmi.

scruffy
14. říj 2017

@terezapetrova No já nad tím teď taky dumám, ale tak já myslela, že do bazénu se může až od roka.

cartney
14. říj 2017

@terezapetrova je to normální bazén, kde ale probíhají i kurzy takže to tam trochu uzpůsobené je, ale jen tou postýlkou. V té mi ale dítě nechce být a strašně řve. Jinak paní píše, že tam je přebalovák takže tam to tam pro miminka si je.

terezapetrova
14. říj 2017

@scruffy to se přiznám, ze nevim a taky nevíme kolik je ditku zakladatelky 🙂

cartney
14. říj 2017

@scruffy na normální bazen až od roka. My teda chodíme na kurzy a byli jsme s malou 7m i v termálech, kde je teplá voda.

terezapetrova
14. říj 2017

@cartney ale jasne. Prebalovak mas dneska témeř u každého wc to mi uzpusobeni pro mimina u bazenu nijak zvláštní nepřijde. Nehledě na to, ze na přebalovak se dítě samozrejmne dočasně odložit nedá.

cartney
14. říj 2017

@terezapetrova tak na každém fakt ne, ono hodně záleží na tom jaké je dítě a jak je staré...já se normálně převlíkám u přebalováku a o dceru strach mít nemusím. Je to o tom všechno dělat hodně rychle....

cartney
14. říj 2017

ony ty pravidla v bazénech jsou různá, někde se vajíčko nesmí brát ani do šaten, někde se může dokonce s kočárem s návleky k bazénu

cartney
14. říj 2017

@terezapetrova další věc je, že do bazénu pro širokou veřejnost se s miminkem mladším jednoho roku chodit nemá.

terezapetrova
14. říj 2017

@cartney psala sem témeř 🙂 ja chapu, ze se prevlikas rychle, dítě z prebalovaku muže slitnout taky rychle. Ale tak to je každého věc. Asi neni nutno rozebírat. Ohledne omezeni věkem sem psala již výše.

cartney
14. říj 2017

@terezapetrova když člověk stojí přimo u přebalováku tak dítě spadnout nemůže....ono to prakticky ani jinak udělat nejde....na mokrou špinavou zem ho asi těžko budu pokládat

terezapetrova
14. říj 2017

@cartney tak předpokládám, ze kdyz se prevlikas, přetahujes triko pres hlavu apod 100 procent času na nej nekoukas nebo ruku na něm nemáš, aspoň tak to vyznelo ale fakt už je to mimo téma dost.. Na tu zem samozrejmne těžko. Kdyz už bych chodila do takovýho bazénu tak by proste chvilku řval v ohradce.

cartney
14. říj 2017

@terezapetrova moje dítě není moc živé, neotáčí se, nikam se nehrne. Postýlka bývá dost často plná dětí a ne na každém bazéně je k dispozici, takže pokud sebou člověk nemá doprovod a nejezdí autem s vajičkem tak asi jiný způsob není.

alcar
14. říj 2017

Tak pokud bych chodila nejak casteji s mimcem na verejny bazen, tak si asi poridim nejakou vetsi karimatku nebo podlozku (kterou smotam do cestovniho baleni) a na to si mimco budu davat. Primo na zemi lezet nebude.

terezapetrova
14. říj 2017

@cartney asi ti ale stojí za to tam chodit. K prebalovaku jsem už vše podstatně rekla. Snad jediné, ze jsou z nej schopny spadnout i několika denní deti, tedy ty které se fakt hýbou minimalne. Ale jak říkám vic se nevyjadřuju. Hezky večer

cartney
14. říj 2017

@alcar to asi je řešení pokud to umožní prostory bazénu, u nás je šatna hodně malá a naráz se tam vyskytuje více lidí takže by toto asi neprošlo. Ale třeba u velkých bazénu s velkou šatnou proč ne.

alcar
14. říj 2017

@cartney pokud by slo o kurz, tak tam budou jen maminky a ty budou ohleduplne. Ale nevime...zakladatelka diskuze zatim neupresnila. 😀

hraaasek
autor
14. říj 2017

@terezapetrova je to kurz pro deti,to ano. Je tam i nejaka ta "ohradka",jak se tu psalo o postylce. Ale je vbl satne pouze jedna pro vsechny ucastniky. A celkem neprakticka z meho pohledu zatim. Dnoa ma tak 10cm od zeme a velmi vysoke steny. Jsem mensiho vzrustu,musim se hrozne moc naklanet,aby se mi tam mimco podarilo dat/vyndat. Navic mi to pripadalo dost spinave a mala hned zacne natahovat,kdyz ji polozim v cizim ptostredi kus od sebe. No ale co na plat,budu to asi muset zacit vyuzivat. A proste zvolit efektivnejsi postup. Co ja jsem odpozorovala,tak maminky chodily do sprchy uz v plavkach a provozni rad neresily...

hraaasek
autor
14. říj 2017

Nestiham odepisovat holky;) moc dik vsem za nazory. Zjistim,jak jebto s temi autosedackami. Nevim,jestlu to hygiena povoluje. Jinak manzel mi taky rikal,at si vemu prebalovaci molitan.podlozkubz domu a dam si malou na zem. Budu to zvazovat,ale je tam proste minimum mista a ta podlaha vypada dost hrozne,jak je mokra a usmudlana,no... Asi proste musim priste jit umyt a prevlict sebe a pak si treba twprve vzit mimco (5mesicu) od tatinka z chodby. A vybrat pokud mozno nejakoubskrinku bliz prebalovacim pultum.

alcar
14. říj 2017

@hraaasek ja jsem to delala tak, ze jsem se sla osprchovat i s malou a pak ji polozila na podlozku, dala nejakou hracku nebo krupku, kus rohliku do ruky...cokoliv, co ji zabavilo a ja se meteleskumbleskum oblikla a pak teprve malou. Pozdeji, jak uz sedela, tak to bylo lepsi, to uz si sedala na lavicku a uz to bylo pro me klidnejsi. A s tebou tam chodi partner? Ze pises o tatinkovi, ze by malou podrzel?

hraaasek
autor
15. říj 2017

@alcar my byli zatim jen na zkusebni lekci. Ale planujeme chodit oba ;) to by mi asi dost usnadnilo...skoda,ze nejsou smisene satny:( A ty,kdyz se sprchujes tak uz malou mas nahatou s sebou ve sprse,chapu to dobre? Neni psk tem miminkum zima,kdyz se tak brzy namoci? Kdyz bych ji balila hned do jeji osusky,bala bych se,ze bude mit mokrou osusku po plavani a uz ji poradne neususim. Ale mozna v tom jen hled slozitosti;)

terezapetrova
15. říj 2017

@hraaasek tak to jj ja si říkala, ze to kurz asi nebyl kdyz šlo o sobotu 🙂 tak můj omyl 🙂 pro me bezpeci ditete kdekoliv na 1. místě, takže nějak uzpusobit to lezení na zemi nebo ta ohradka ale proste problem a tou čistotou jestli je spinava :( my na kurzech s plaváním s takto malými detmi měli vše supr, ohradku, hrací kout, hračky, ležení na zemi, vše čisté, podlahy. Pokud se umokrily maminky mely většinou dost rozumu aby dítě ze sprchy daly hned do rucniku a moc vody nenakapalo nebo po sobě samy kousek vytreli, připadne erar mop mel k dispozici každy, a instruktora tez pravidelně chodila a připadne vytirala, ale šlo vždy o vodu a ne tedy špínu ať zašlou nebo čerstvou. Taky jsem ten kurz i dle toho vybírala za ty prachy tehdy.. Tak jen můj zážitek 🙂 drzim palce ať se plavani líbí a vše zdárně zvládnete 🙂 neříkám, ze i pres popis.. to pro me nebylo nové a organizačně náročné nez sem si zvykla..

terezapetrova
15. říj 2017

@hraaasek tak dva ručníky i, a kdyby chodil i manzel pomůže nést dítko nebo tašky 🙂

monaluza
15. říj 2017

U nas (bazen jen pro deti) jsou v satnach a sprchach vsude na podlahach rosty kvuli vode a uklouznuti, k odlozeni deti penove podlozky a vsude opravdu cisto... k dispozici vse od jidelni zidlicky po uchostoury.... Nestalo by za to poohlednout se jeste po jinem aquaclubu, ktery bude optimalne vybaven? Prave od toho zkusebni lekce, abyste si mohli vyzkouset, zda vam prostredk vyhovuje.

hraaasek
autor
15. říj 2017

@monaluza hledala jsem pro nas co nejdostupnejsi bazen. I kdyz mame moznost dojet autem,tak male se mox nelibi v autosedacce,tak jsem ji nevhtela trapit moc dlouhou jizdou. Ale asi jak vas tak posloucham,tak se preci jen kouknu i po jinych kurzech. Tyto jsou prave v sobotu,coz mi bylo sympaticke,ze muze jit manzel s nami vzdycky;)

alcar
15. říj 2017

@hraaasek ja chodila rovnou z bazenu do sprchy, kde jsem vysvlikala male i sobe plavky...nechtej vedet ty gymnasticke kreace, ktere jsem u toho provadela. 😀 A pak dala malou na podlozku a zabalila, idealne do zupanku a jeste osuska kolem ramen. Ale nas bazen byl super, satny mely dvere, takze nikde zadny pruvan, jak to byva na verejnych bazenech...vsude teploucko...az moc, maminy se mely problem oblikat, jak byly spocene a vlhke. 😀 Vodu si po sobe kazdy vytrel mopem, ketry byl k dispozici neustale a jak rika @terezapetrova , i u nas chodila pravidelne instruktorka a take vytirala.
Zkus se jeste poohlednout po jinem kurzu. Za ten komfort ti to stoji. 😉 Zpatecni cestu ti stejne mala beztak prospi, jak bude unavena. 🙂

scruffy
15. říj 2017

Jak tu většina píše, u nás na dětských kurzech byla podlaha čistá a většinou i suchá, takže nebyl problém tam dítko třeba v plavkách odložit, nebo jsem se domluvila s dalšími maminkami a dítko na přebalováku jsme si pohlídaly, navíc v kurzech, kam jsem chodila já byla i herna, kde nám dítko hlídala paní, takže jsme se mohly v klidu obléct a vyfénovat si vlasy.