icon

Sedačka. Od kolika jste daly podsedák?

altice
17. lis 2019

Holky od kolika let jste dali podsedak a jaký děkuji prosím odpovidat na otázku

Strana
z2
konidana
18. lis 2019

@altice naše děti jezdily na podsedáku příležitostně cca od 7 let (vyjímečně i od 5), od 9 až 10 let už běžně. Podle mne stačí jakýkoli podsedák za pár stovek, jde jen o to aby se dítě neškrtilo na 3bodovém pásu.

altice
autor
18. lis 2019

@fouskovi děkuji

altice
autor
18. lis 2019

@konidana děkuji

konidana
18. lis 2019

@altice
@j.a.n.i a muj desetiletý má už nekolik let také pouze tlačítkový telefon, a také se mu nikdo nesměje 😉 Každáý se prostě zařídí podle sebe, i v případě těch sedaček.. Když posílám dítě s oddílem, tak opravdu neponesu na sraz velkou sedačku, stačí podsedák. Na srazu pro 20dětí by přijelo 20aut, jen protože vezou velké sedačky. a kde by parkoval ten bus(nebo dalších 6 oddílových aut) ? Ne vždy je velká sedačka nejlepší řešení.

barchen
18. lis 2019

@altice Jinak i ty autobusové dvoubodové pásy mají smysl. Viz tato nehoda z letoška: https://www.idnes.cz/olomouc/zpravy/litovel-d35...
Takže určitě bych v tomto případě pořídila ten podsedák a klukovi důrazně před každou jízdou domlouvala, že se zapne i pás, ať se děje, co se děje. A jestli se mu budou smát? Pokud mají rozumného trenéra, tak smát se nebudou, bezpečnost na prvním místě, děláš to pro kluka.

altice
autor
18. lis 2019

@barchen jo dekuji

veronikav31
18. lis 2019

@barchen Ale i autosedačka-skořepina je lepší než podsedák.Dcerka bude mít za měsíc 4 roky a na autosedačce 18-36kg bude jezdit pěkně dlouho

@fouskovi za nás se jezdilo opravdu nepřepoutaný,ale v té době neměl kdekdo řidičák a nejezdili jak hovada a to jsem ještě mírná.když to vidím tak bych každému druhému brala řidičák

j.a.n.i
18. lis 2019

@barchen a k cemu podsedak na dvoubodový pás?

barchen
18. lis 2019

@veronikav31 Ona potřebuje pro kluka něco do minibusu na zápasy a kluk je starší. Autosedačku doma má. Ještě jsem neviděla matku v tomto případě tahat se s autosedačkou ale s podsedáky ano. Nemusí to být ani technicky možné.
@j.a.n.i K ničemu ale záleží, jaké pásy tam mají, minibusy mohou mít i tříbodové pásy. Autobusy obvykle dvoubodové.

altice
autor
18. lis 2019

Holky potřebují to když jedou na zápas vecinou jezdí těma dodavkama nebo minibus.nevim jak je to tam řešeny ale trenér vždy chce podsedak

j.a.n.i
18. lis 2019

@barchen Nějak nevím, proč by nebylo technicky možné vyndat z auta sedačku a dát ji do minibusu, pokud má 3 bodové pásy... Pokud nemá, tak netřeba řešit ani podsedák.

barchen
18. lis 2019

@j.a.n.i "Nemusí to být ani technicky možné" = upevnit sedačku do busu, když tam je dvoubodový pás. O vyndávaní/přendávání řeč nebyla...

altice
autor
18. lis 2019

Holky nemusíte se hádat já to chtěla do auta po městě nato poprckavani jinak má rostoucí sedacku a chtěla jsem to když jedou na zápas třeba dodávkou nebo minibus

zelenaesmolda
18. lis 2019

@altice
tak i ve meste se muze stat oskliva nehoda 🙂
oni jezdi na zapasy dodavkou?

altice
autor
19. lis 2019

@zelenaesmolda Jo mají.uz je to vyřešeno děkuji všem za odpovědi

zelenaesmolda
19. lis 2019

@altice
a jak jsi to teda vyresila nakonec?

altice
autor
19. lis 2019

@zelenaesmolda objednala jsem podsedak ale to je až do nouze třeba ho použijeme pozdej

j.a.n.i
19. lis 2019

@barchen Tam ale neupevnis ani podsedak, tak to sem netahej.

altice
autor
19. lis 2019

Holky v pohodě hlavně sr nehadat

barchen
19. lis 2019

@j.a.n.i Špatný spánek?

hanahana
19. lis 2019

Dcera ma 4,5 let, 21 kg. Podsedak ma od zari, ale jen v aute u manzela a to kvuli tomu, ze ji jednou za tyden vyzvedava ze skolky a nechtelo se nam porad prehazovat sedacky, natoz investovat do dalsi. Jinak ma normalne sedacku v mem aute a bezne jezdi jeste v sedacce. Ale na jizdu na podsedaku se vzdy strasne tesi.

j.a.n.i
19. lis 2019

@barchen Ne proč? Ale tvrdit, že sedačku není technicky možné připoutat kvůli dvoubodovému pásu a doporučovat podsedák je prostě totálně mimo.

barchen
19. lis 2019

@j.a.n.i Zřejmě si mě tady s někým pleteš, nechápu, proč mi pořád odpovídáš. Autorce jsem psala, jelikož její kluk jezdí momentálně bez sedačky, že podsedák do minibusu bude ok, že podobné busy, dodávky mají dvoubodové nebo trojbodové pásy. Jestli máš jiný názor, neberu ti ho. V minulé diskuzi se autorka ptala na konkrétní podsedák pro kluka, odpověděla jsem jí na otázku jako jediná, ostatní ji zlynčovaly, že je nemá rozum nebo co, diskuzi pak ona nebo admini smazali, zřejmě nějaké vulgarizmy. Pak mi tady vypisuješ, nerozumím proč, můj příspěvek byl i o tom, že to "nemusí být technicky možné" a ne, že to "je technicky nemožné", uchytit sedačku na dvoubodový pás. Existují sedačky i na dvoubodové pásy. Ale o tom tato diskuze není, autorka si jí vyřešila. Zřejmě úplně stejně, jako by ji vyřešila bez těchto dvou diskuzí.

j.a.n.i
19. lis 2019

@barchen Tys tu řešila, že nemusí být technicky možné dát do dodávky či minibusu sedačku, proto ti odpovídám, že buď to možné je nebo je pitomost tam dávat podsedák. A ukaž mi aktuálně prodávanou sedačku na dvobodový pás...

barchen
19. lis 2019

@j.a.n.i Já to neřešila s tebou, tak proč tě to tak žere? Napsala jsem, že nemusí to být technicky možné, třeba takovou sedačku doma nemá. Někdy měl Britax takové. A jestli nutně potřebuješ nějakou aktuálně prodávanou, tak vyhledej na Googlu.

j.a.n.i
20. lis 2019

@barchen Protoze me vadi, kdyz nekde zustavaji napsane pitomosti a neznaly se jimi pak ridi. A evidentně o zadne takove nevis, jinak bys mi napsala.

barchen
20. lis 2019

@j.a.n.i Kdybych napsala pitomost a někdo mě upozornil, tak to uznám a poděkuji, s tím nemám žádný problém. Pitomost si taháš z kontextu, pořád dokola píšeš jako jediná to samé a ztrácíš se v tom. Co se té sedačky týče, kdybys tady měla ve vší vážností příspěvek, že hledáš autosedačku na dvoubodový pás, tak by mě asi zaujalo. Určitě bych se podívala na Google, jestli se dá dnes ještě koupit. Před lety byl Britax. Ale sedačku nehledáš, pouze máš potřebu mě tady zmiňovat. Anebo hledáš virtuální kamarádku a nevíš, jak mi to říct 😉 Ale já na tyto přátelství bohužel nejsem.

j.a.n.i
20. lis 2019

@barchen Aha, takže nevíš, jestli jsou ještě koupit, ale píšeš, že jsou... no nic, prostě buď jde dát do mikrobusu sedačka a pokud nejde, tak tam nejde ani podsedák a tedy je nesmysl psát, že ho má někdo použít, protože nemusí být technicky možné dát tam sedačku.

barchen
20. lis 2019

@j.a.n.i Ano jsou v oběhu. Jednu mám na půdě a ještě dvě staré sedačky. A nikde nepíšu, že si jí má autorka teď koupit, ty si chtěla ukázat aktuálně prodávanou v příspěvku o pár řádků výš. Ale pořád čekám, kdy mi odcituješ ty pitomosti, co jsem tady údajně psala.

Strana
z2