Tablety a mobily. Co místo toho?
Ahoj holky. Prosím vás, jaké máte pro děti alternativy místo tabletů a mobilů? Ocením nějaké tipy, co u vás fungovaly. Dětem je 4 (dcera) a 6 (syn).
@irena1111
no vids.a co ja s tim?vsak klidne kafrej,od toho ty diskuze jsou ne?
@monikavalecova ano to je jasné. Na 2-3 hodiny vypínat elektriku, i wifinu=bez tabletu. Bez tabletů a mobilů to nejde. To je jako kdyby ti maminka zakázala šmouly když jsi byla malá a cpala by ti starou pneumatiku z kola aby jsi jí honila po vsi klackem.
Jinak Teda nechápu proč si někdy kupuje tablet když můžeš mít suprový mobil.
@ferdinanddeste
proc bys musela vypinat elektrinu?
@zelenaesmolda tak se neptej takhle a zkus to doma nábytku hodinku. Můžeš si s dětmi a s manželem třeba povídat u svíčky.
@ferdinanddeste
ja nejak nechapu co se snazis rict
@zelenaesmolda Teda doma na hodinku
@ferdinanddeste
uz to chapu :D
no,to neni od veci napad nahodou,udelat si jednou tydne cernou hodinku.ja si pamatuju,ze jsem jako mala milovala kdyz nesel proud 😀
Já hlavně nechápu, proč se z toho dělá to akové haló, přesně jak tvrdí @ferdinanddeste, nám rodiče taky nezakazovali koukat na kouzelnou školku a sbírat pokémony, a taky jsme normálně vyrostli a nikdo nezkoumal co nám to dá a nedá. Takže si myslím, že pokud život dítěte není jen o sezení ve škole a následném sezení doma u TV a techniky, to už je na svědomí rodičů, tak mu to nic neudělá. Nějakých pár minut někde v čekárně. 🤷 Úplně vidím ty pohoršené pohledy starší generace. 🙄 Ale jako mluvím o pár minutách na zabavení, nějaké pouštění u jídla, obecně doma, vůbec neschvaluju! 🤷 Jinak stačí zavzpomínat co jsme dělávali my, tipů je myslím dost. Ještě bych přidala "přebírání provázku", různé skládání z papíru, pro starší už i lodě, piškvorky, slovní fotbal, jako dítě jsem nejradši máme prohrabávala kabelku a nacházela v ní poklady 😀...nebo už odmala nosím dětem "svačinky" - třeba müsli srdíčka, nějaký ten piškot nebo ovoce, to taky chvilku zabaví. Případně moc rádi prohlížíme na mobilu fotky, to mi přijde lepší než bezduché civění na YouTube. 😉

@zelenaesmolda ano, jsem tady téměř každý den, ale nemám potřebu do všeho kafrat