Třikolka nebo kolo s kolečky?

6. led 2023

Zdravím, bylo nám kvůli rozvoji motoriky doporučeno naučit malého šlapat a nevím jestli mame koupit tříkolku nebo kolo s kolečky. Co myslíte, že je lepší? Myslíte, že je blbost, aby šel rovnou na kolo s kolečky?

autor
6. led 2023

Zapomněla jsem dopřát, že mu bude 2,5

konidana
6. led 2023

Podle mne je lepsi trikolka, u kola s kolecky ta 3 kolecka vzadu nemaji rada nerovnosti. Ale pozor, je potreba aby trikolka mela dobry a lehky prevod. Takova ta ruzna slapatka , jsou jen pro zlost a ani pohybove nadane a silove vybavene decko to kolikrat nema sanci uslapnout.

konidana
6. led 2023

Umi uz na odrazedle (dvoukolovem) drzet rovnovahu? Pokud ano, tak bych mozna zvazila to kolo.

ada22
6. led 2023

Tříkolka musí být fakt dobrá jinak je to k vzteku a většina dětí to nedokáže ušlápnout. Ty lehká kola (5-6 kg) šikovné děti zvládly již kolem 2,5 let, ale je to fakt většinou hranice. Třeba dcera je pohybově velmi zdatné dítě a jak se šlape na kole pochopila teprve dva měsíce před třetíma narozeninama. Nestačilo by zatím jen odrážedlo? Jestli ne, tak bych vybrala nějaké lehké kolo a zkusila jestli se nezvládne naučit šlapat a pak mu případně dala boční kolečka. Ceny těch kol se nelekejte. Jen co z toho dítě vyroste, tak ho zase dobře prodáte.

autor
6. led 2023

@konidana, ano, teď má yootoo což vypadá jak kolo bez šlapek

konidana
6. led 2023

Tak pak rovnou malinky kolo. A uvidite zda budou pomocna kolecka potreba nebo treba vubec...

ada22
6. led 2023

Tak to zkuste rovnou to malý kolo.

cilkat
7. led 2023

Pokud zvládá koloodrážedlo, jděte rovnou do kola... sehnat tříkolku, kterou dítě váhově/silově zvládne, je opravdu umění.

xxx3d
7. led 2023

kolo s kolečky

tříkolka mi přijde zbytečná, hlavně proto, že pokud tříkolka, tak se šlapáním jako u kola, a většina tříkolek má šlapání vpředu, a ty které to mají správně jsou poměrně těžké, pro takto malé dítě - neušlápl by to.

kosi_cek
7. led 2023

Doporučila bych kolo s tlačnou tyčí (dokupuje se), buď s přídavnými kolečky nebo i bez (záleží na dítěti). Je pravda, že se většinou uchycuje pod sedlo,tak musí být trochu výš, tak záleží na kole a výšce dítěte, ale u nas to normálně od 2,5 let šlo 😉