icon

Brzda na kočárku. Kde by mohl být problém?

honeya
25. črc 2020

Mám kočárek značky Moon,ale už z druhé ruky, ale blbne mi na něm brzda. Zabrzdit jde, to je v pohodě, ale problém je s odbržďováním. Jde to ztuha, a teď v létě, kdy nosím většinu času žabky, tak to prostě nohou neudělám a musím to dělat rukou, což vypadá v MHD dost divně. Nevíte, kde by mohl být problém, jestli máte někdo zkušenost? Jestli to bude jen prkotina, že to bude stačit třeba jen promazat, či dat někam do servisu na opravu?

goovana
25. črc 2020

@honeya i mě to děla kočárek mám tedy jinou značku a fungl novy,ale taky musím odbrzdit rukou, jelikoz mi to nohou také nejde. Zkusili jsme promazat olejickem a ani tak nejde. Takže opravdu neporadím

cilkat
25. črc 2020

Taky se mi občas seká brzda (na jiném kočáře)... (Divnost fakt neřeším, ale blbý je, že při tom lovení brzdy je velký riziko pádu.) Občas pomůže kočárem trochu couvnout/popojet. Prostě pozměnit pozici brzděných kol. A občas to rvu rukou...

amazonkajanik
25. črc 2020

@honeya jak je provedená ta brzda? Mě zlobilo nedávno zabrzdeni. Už když jsem ho zdědila,šlo ztuha. Ukázalo se,že byly zarezle pružiny,které jsem prostrikla concorem (je fakt,že jsem musela trochu rozebrat) a funguje,jako nová. Mám kočárek od Mutsy,brzda je ,že projíždí tyčka do ozubenych části na kolech. Ta tyčka vede plastovym tubusem a v něm se ty pružiny začaly pricit...

honeya
autor
25. črc 2020

@amazonkajanik přesně takhle mi funguje, tak já zkusím říct přítelovi ať to rozebere a uvidíme, třeba to bude stejný problém

amazonkajanik
25. črc 2020

@honeya Jj,našla jsem,že je podobná. Sundat obě kolečka a buď to půjde úplně a dostane se na pružiny,nebo by mohlo stačit striknout dovnitř. Je to tak 14dní,co jsem to dělala,takže si to ještě pamatuji