icon

Co dokoupit ke kočárku Britax b motion 3?

dorje
11. bře 2016

Prosim zkusenejsi o radu, co je potreba k tomuto kocarku? Jakou plastenku, jestli je treba slunecnik.. Chceme ho zacit pouzivat na podzim, koupili jsme uz ted v akci, mozna trochu neuvazene;) no ale kdyz uz ho mame... Mam trochu starost, jestli se mala neodre o ten popruh na skladani, ktery je na sedatku.

pavcza
11. bře 2016

Je tu k dohledání skupinka Britaxačky nebo je také na Fb, kde je spousta rad k tomuto kočárku. Já měla B-agile 4, ale je to hodně podobné. Jinak ten popruh na skládání určitě nevadil, ale kdyby ano, je dobré dokoupit třeba podložku, i když mně zase vyhovovala podložka, která měla na ten pás díry, aby se skrz protáhl a pak ta podložka držela. Pláštěnku jsem používala od Emitex, originál mi přišla příliš drahá. Nánožník jsem si nechávala šít, dělá se taky orignál, já ho neměla a maminky si některé stěžovaly, že moc nekryl a foukalo tam. Je spousta švadlenek, které šijí přímo i na tento kočárek, případně hodně si chválily výrobky Pinkie. Slunečník si myslim, že není třeba, když je dlouhá sklopná bouda a jestli máte ještě boudu, která po rozepnutí má síťku, tak já si tam nechala šít clonu, aby skrz to nesvítilo. Jinak jsem třeba využila organizér na rukojeť, také se dělá originál, ale měla jsem i obyč. Jinak motion 3 si maminky hodně chválily i do terénu, tak ať se s ním dobře jezdí.

23363
11. bře 2016

My máme taky B- agile. Deštník mám nějaký univerzální úplně na prd, nánožník nemáme a nikdy mi nechyběl. Máme originál fusak na zimu a ten podle mne stačí... Na podzim-jaro máme fusak od Emitexu. Pláštenky máme originál, ale myslím, že nějaký univerzál bude stačit... Hlavně na korbičku ta pláštěnka byla tip ťop a narvat ji tam, byl docela záhul... Na co nedám dopustit je takový ten návlek na ruce na kočár... My máme Emitex a za to by měl někdo dostat nobelovku... 🙂

dorje
autor
11. bře 2016

@pavcza ja se na tu plastenku take divala, prislo mi super, ze je takova. Elka a stala jen 250, ale pak jsem se bala, ze je bez okynka, nevadi to tady?

dorje
autor
11. bře 2016

@23363 dekuji za tip s plastenkou, asi radeji koupim ten emitex. Rukavnik mam🙂. Ja jsem cetla, ze nanozniky se pry pouzivaji jen u nas, ze v zahranici se to resi fusakem, a kdyz snezi/prsi plastenkou. Ale rikala jsem si, ze kdyz bude dite napr v teple kombineze, fusak uz by nemusel byt treba a stacil by nanoznik. Je ta uvaha hodne mimo?🙂

pavcza
11. bře 2016

@dorje Tak já měla ještě s okýnkem, já ji totiž měla ještě z předchozích golfek po synovi, stejně jsem ji použila párkrát. A já bych asi radši dala spíš fusak bez nánožníku než opačně. Nánožník jsem na fusak (emitex) dala fakt ve velké zimě. Taky spíš jen fusak jsem používala.

dorje
autor
11. bře 2016

@pavcza ok, diky! Videla jsem ted uzasny fusak lodger, ale stal vic jak pulka kocarku🙂 asi na zimu tedy neco koupime....

olusenka
11. bře 2016

zároveň s kočárkem jsme koupili pláštěnku Emitex na trojkolku, a nánožník. Ten nánožník jsme nebrali originál, je i menší, ale vzali jsme Emitex, je určitě praktičtější: 1) je větší, 2) má reflexní prvky, 3) má zip na každé straně, rozepne se a jde dítě lépe vyndat nebo dát dovnitř, nebo jen rozepnout a větrat při nakupování v krámě (originál Britax to nemá), 4) rozhodně mnohem lepší cena.
Koupila jsem i rukávníky na ruce (dělené na každou ruku jeden, to mám radši) na zimu.
A pak spoustu doplňků nechala ušít na Mimibazaru od jedné (nebo dvou?) paní: ochranu madla (to co tam je originál, ta látka, nejde sundat a vyprat, tak proto), organizér na madlo před dítě, držák na pití na rukojeť, dvě tašky (jednu klasickou přebalovací s klopou, postranními síťovanými kapsami, druhou menší spíš jako organizér, každá jiný vzor), bavlněnou polstrovanou podložku do kočárku (ochrání před ušpiněním, saje v létě pot, nikde nic nedře (třeba ten popruh na skládání), každá strana je jinak barevná, a hodí se k taškám, taky tašku na pláštěnku, a poslední věc je ten krycí panel do stříšky, když se rozepne, je tam síťka, tak na zaclonění, šijí ho dvě paní na MMB, jedna má na straně gumičky, takže to lépe drží, druhá šije bez nich. Se všemi doplňky jsem naprosto spokojená.
Já teda v zimě používám určitě fusak i nánožník, občas fouká, ráno třeba mrzne, dítě se nehýbe v kočáře, snadno prochladne, je mu zima. Naopak slunečník jsem nikdy neměla, za mě zbytečnost.
Můžu pro představu poslat do IP fotky.

dorje
autor
11. bře 2016

@olusenka dekuji🙂
Omrknu ty emitex veci a kdo co sije na mimibazaru.
Chapu spravne, ze ti nekdo usil i podlozku? To by bylo bezva🙂
Uplne nerozumim tomu, proc se na tu sitku neco dava - staci to zapnout a je to, ne?

pavcza
12. bře 2016

@dorje Tak Lodger byl můj sen a u dcerky jsem ho pořídila od kamarádky z druhé ruky, používala jsem jen v hluboké korbičce a za mne to bylo zklamání. Pokaždé, když jsem malou vyndala z kočárku, měla studenou kombinézu, když jsem sáhla dovnitř kočárku pod nánožník korbičky, tak prostě jsem teplo necítila, tak jsem se vrátila k pro mně už osvědčenému Emitexu a měla luxusní teplíčko. Boudička sice jde zapnout, aby nesvítilo přes tu síťku, ale zase, když třeba zepředu fouká či svítí, tak je lepší ji mít sklopenou a to zase chybí na té síťce, že tam fouká či svítí, třeba nové typy Britaxu už mají tu boudičku bez té síťky nebo se dá dokoupit samostatně i ta bouda, ale levnější je verze té clony. Jinak taky jsem nechávala šít u paní z MMb a pak ještě od jedné z FB, ale tam měla docela dlouhé dodací doby. Kdyžtak můžu taky poslat odkaz do IP.

olusenka
12. bře 2016

@dorje samozřejmě, dnes je spousta ženských, co šijou doplňky ke kočárku. Bavlněná nebo bavlna/fleece podložka je základ, to šije každý druhý. Ale šijou se i doplňky z kočárkoviny jako nánožníky, ušijou i kompletní nový kočár-novou boudu, lůžko.....všechno. Dám kontakt na ty dvě, co mi šily na kočár...

23363
12. bře 2016

@dorje Záleží kdy se vám mimčo narodí. Pokud v zimě, určitě bych koupila fusak... Mimčo je chráněné ze všech stran a neodkope se... Já jsem to třeba dělala tak, že jsem dala malé zimní kabátek a šupla ji do fusaku. Když byla větší zima, dala jsem ji přes nohy ještě deku... A další zimu jsem to dělala stejně. Malá ještě nechodila, takže svetr, bundu a šup do fusaku. Když byla zima větší, tak jsem ji dala punčochy a tepláky.

dorje
autor
12. bře 2016

@23363 my uz mame holcicku (dneska ma 1. narozeniny🙂), jenze jsme koupili kocarek, ktery nam nevyhovuje - na leto bude dobry, ale na podzim/zima budeme uz pouzivat Britax (vozime ho uz i k babickam kvuli skladnosti).

olusenka
12. bře 2016

@dorje jo, a jinak pláštěnku máme taky Emitex, nedávno jsem ji vlastní vinou ale dost natrhla, takže budu muset asi kupovat novou, koukala jsem že pláštěnka Emitex na trojkolku stojí asi 210-220 kč.

23363
12. bře 2016

@dorje tak to všechno nejlepší! Tak to už bych se na ten fusak vykašlala... Stejně příští zimu bude víc chodit než jezdit.... A když tak ji přikryjete dekou....

dorje
autor
13. bře 2016

@pavcza my mame ten fleesovy lodger, take jsme ho pouzivali v korbicce, ale i ted ve sportaku. Miluju ho. Co se tyka te kombinezy, take jsem si to rikala, ale vis co jsem si pak rekla? Ze je dulezite, ze ma nala teple telicko. Predstav si, jak by ti muselo byt horko, abys vyhrala svou zimni tak, ze bude na povrchu tepla! Tak ho pouzivame a vse je ok🙂