Děti dva roky od sebe. Jak s kočárkem?

lidija1234
26. črc 2023

Dobrý den,prosím maminky i radu. Budí mít od sebe děti přesně dva roky a nevím jak s kočárkem. V poslední době se chce malej víc vozit ale vydrží chvíli a zase bezi. Ale bohužel zatím teda.moc neposlouchá venku u silnice mu nemůžu věřit a tam kde to není možné ho převážím v kočárku. Nevím zda ještě počkat ( druhé dítě až na zimu) nebo zkusit koupit ten disk ke kočárku ale zas si říkám že v zimně to asi nebude moc praktické 🤷nebo jestli koupit dvojkocar nebo nic 🤷dost v tom tápu jak to pak budu dělat.

betysch
26. črc 2023

My jsme věkový rozdíl 17měsíců vyřešily sourozeneckým kočárem.Bugaboo donkey a jde pak dát do monoverze. Na tu chvilku bych koupila bazarový. A měla jsem klid.Nebála jsem se jezdit šalinou.A později mi tam na nákupy a cesty na hřiště moc vyhovoval přídavný koš.

honatko092
26. črc 2023

@lidija1234 Určitě dvojkočár. Mám děti 2 roky a 3 měsíce od sebe a první cca 4 měsíce bych dvojkočár využila (ale nenašla jsem takový, který by mi vyhovoval a nechtěla jsem do něj moc investovat, syn už byl větší). Stupínek ke kočáru jsem začala používat na jaře a je super! Ale v zimě jsem s ním přes břečku neujela nic. Taky stupínek není na extra dlouhé trasy, syn tam vydrží stát tak 20 minut 😉

aspie83
26. črc 2023

@lidija1234 mám kluky necelých dvacet měsíců od sebe a dvoukocarek byl nejlepší volba 😊 my měli bazarový Easywalker duo a byl naprosto super. Chodíme hodně ven za každého počasí už jen kvůli psovi, manžel věčně v práci, takže jsem neváhala a rozhodně to bylo nejlepší rozhodnutí 😉 bylo rychlejší se kamkoli dostat, starší nežárlil, že se mladší vozí a on ne, snadněji jsem s kluky nakoupila atd.

miryp
26. črc 2023

Naše děti jsou od sebe bez 15 dnů dva roky a pořizovali jsme pouze skate ke kočáru, ale dcera chodila sama už od 10 měsíců a v době narození syna už kočár vůbec nepoužívala. Skate využívala také minimálně. Pokud by v té době byla zvyklá na kočár, hledala bych dvojkočár.

cherie24
26. črc 2023

To asi záleží na dítěti? 🤔 Já mám děti od sebe 2 roky a 4 měsíce a už v době, kdy jsem byla těhotná malá kočár v podstatě nevyužívala. Všude jezdila na odrážedle. Přikoupili jsme akorát ten skate ke kočárku. Můj úplně první plán byl, že kdyžtak hodím mladší do šátku a starší do kočárku, ale nakonec starší žárlila a vzpomněla si na to, že se dříve taky nosila a tak nakonec bylo mimčo v kočárku a starší v nosítku na zádech, když už nožky na odrážedle neposlouchaly a nechtěla už ani stát na skejtíku. 😁

jana_zofie
26. črc 2023

Dva roky od sebe a bazarovy Baby Jogger City Select partak nejvetsi (a to jsem kombinovala i nositko), je za sebou, takze relativne uzky, spousta moznych konfiguraci, jde predelat na mono (ted uz si starsi jen obcas sedne dopredu na ram) a celkove jsem byla dost spokojená. Starsi nikdy kocarkova nebyla, ale ke konci 2. tehotenstvi najednou zacala projevovat o kocarek nebyvaly zajem a vydrzelo ji to dlouho. Da se rict ze az do ted s tim ramem (ma 3,5 r) a to kdyz muze tak je ve sportaku, ale ja jezdim ted tak malo, ze se mi s sebou obvykle nechce tahat primo druhou sportakovou sedacku.

konidana
27. črc 2023

Deti mam od sebe 22 mesicu a meli jsme normalni kocar plus satek. Deti jsem stridala podle potreby . Starsi chodila od 10.m a od 15.mjezdila na odrazedle. Vetsinou jsem ji pak dala do sarku na pul h na spani jinak pesky

gruyerre
27. črc 2023

@lidija1234 mám děti od sebe přesně dva roky a dvojkočár ani stupátko jsme neměli, starší chodil pěšky. Počkej do zimy, až to bude aktuální, a kdyby starší dítko nechtělo chodit, kup nějaký bazarový sourozenecký kočárek. Teď je brzy to řešit, mohla bys mít v domě zbytečný krám.

no1
27. črc 2023

Děti jsou od sebe 22měs, mladší je narozena v únoru, vystačili jsme si se stupínkem
Když se oteplilo, tak přesedlal na odrážecí kolo

jane46
27. črc 2023

Počkala bych. Naše děti jsou 1,5 od sebe a na procházky jsem s kočárem chodila podle staršího, prostě kam šel a došel... ale on chodil rád, zkoumal, hrál si a já prostě vozila kočár kolem. Takže ani stupátko nebylo potřeba. Na výlety jsme brali nosítko nebo byl u táty na ramenou. Ale bydlíme na vesnici, nákup nám vozí Tesco... Bydlet ve městě, kde přeci jen dítě nemůže běhat úplně všude, je potřeba se někam přesunout či dojít do obchodu... to bych určitě něco musela mít.

nikoulinka
27. črc 2023

Mám děti, až na 10 dní, přesně dva roky od sebe. Malý do doby, než se narodila malá, byl taky kocarkovy. S narozením malé ale přišel nějaký zlom a kočárek nechtěl. Měla jsem pro sichr skate (na ten se ale nikdy nepostavil) a v kufru auta jsme měli jen golfky, kdybychom plánovali nějaký větší výlet, a ten síle chtěl povozit - použili jsme jej snad 5x? Já, na tvém místě, bych asi počkala, než rovnou investovat do něčeho, co třeba nevyuziješ 🙂 U nad hodně frcela odrážejí motorka 🙂

kacka1994
27. črc 2023

Já ho neměla a hodně jsem litovala 🙂 Ono taky dost záleží na tom, jak moc chce maminka chodit a jaký je terén (u nás je to z kopce do kopce, takže nic moc na odrážedlo a dlouhé procházky pro malé dítě). Skejtík mi dost překážel a malý na něm moc stejně být nechtěl.
Teď na třetí jsme koupili bazarový bugaboo donkey. 🙂

jirovapa
27. črc 2023

@lidija1234 měla jsem kočárek Nuna Demi Grow, časem se s něho dá totiž udělat normální kočárek. Dcery jsou od sebe 23 měsíců. Na kratší vzdálenosti chodila starší dcera po svých, na odrážedle. Na delší jsem místo košíku nacvakla sedátko a pohodlně se vezla.

vikinkav
27. črc 2023

Ja jsem mela rozdil 17 mesicu a sourozenecky kocar jsem nepouzivala, mimco slo do nositka, syn do kocarku a po par mesicich se vymenili.

mjbkarol
27. črc 2023

@lidija1234 ahoj, mam deti od sebe 21m a syn sice uz chodil od 9 mesicu, ale absolutne kam se mu zrovna zachtelo. Coz je trochu problem, kdyz bydlime v centru mesta a je tu provoz jako prase a ten nas utekar se do silnic vrhal. Znama bydli na klidne vesnici a se stejnym rozdilem dvojkocar neporizovala, proste nepotrebovala. Meli jsme cybex gazelle s, da se predelat na monoverzi, byl skvely. Prvni 4 mesice odkocarovany, pak stupatko a kolem tri let uz se uklidnil a chodil za ruku v klidu 😅