icon

Doručení vadné zásilky - Česká pošta

kajarazah
7. pro 2017

Dobrý den, máte prosím někdo zkušenost s doručením vadné zásilky? Koupila jsem si kočárek z druhé ruky. Na účet paní jsem odeslala peníze a ta mi kočárek poslala prostřednictvím České pošty. Balíček jsem převzala neporušený, po rozbalení zjištěno, že je zlomená rukojeť, tudíž kočárek nepojízdný. Balíček nebyl uvnitř nijak vyplněn, byl daný pouze v krabici, která nedovírala a přes vršek byl daný slabý karton, celé obmotané folií. Ten den jsem reklamovala na poště.

Chci se zeptat, jak postupovat v případě, že pošta reklamaci neuzná? Mám nárok na vrácení peněz? Paní, která mi kočárek posílala, se k tomu staví tak, že určitě nebude platit za chybu pošty a odmítá se domluvit. Prý je možné, že jsem to mohla zlomit já.

Strana
z2
jitka0a
11. pro 2017

@kajarazah Podívala bych se na opravny kočárku nebo prodej náhradních dílů na tenhle kočárek někde v okolí. Už bych asi moc nepočítala, že paní bude ochotná k řešení. Teď už jen počkat jak se vyjádří pošta.

klaraslavickova
11. pro 2017

z te fotky se mi zda že tohle nemohla přece zničit pošta.. jen an jedne strane to je nejake divne..

kajarazah
autor
18. pro 2017

Přišlo mi vyjádření od pošty se zamítavou reklamací. Paní jsem o tom informovala a požadovala vrácení peněz. Ta mi argumentovala tím, že balíček byl zabalen tak, jak se běžně balí a nemá k tomu co dodat a že jsem dostala už dost velkou slevu, tak co bych ještě chtěla. Doma jsme se rozhodli, že už to řešit nebudeme. Paní se zachovala jako svině a s takovými lidmi si špinit ruce nebudeme. Nečekala jsem, že s tímto jednáním se setkám mezi matkami. S klidným srdcem můžu říct, že já bych se k nikomu takhle nezachovala. Ale možná je toto jednání normální a jen já jsem naivní. Snad se nikomu nestane něco podobného. Hodně zdaru při nákupu z druhé ruky 👍

dominikaromanova
18. pro 2017

@kajarazah,
já osobně bych na tuto prodávající veřejně upozornila všude kde bych mohla, ať si jiné maminky a ne jen maminky raději dají pozor. Vím, že Tobě to sice nepomůže, ale pomůže to ostatním. Je mi moc líto, že se prodávající k celé situaci takto postavila, bohužel si stále myslím, že kočárek poškozený již zasílala.

barchen
18. pro 2017

@kajarazah Poradila bych se s organizaci jako dTest, muzete jim zavolat na infolinlu a zjistit moznosti. (prosim nedelam reklamu, ja jenom vyuzivam jejich bezplatne i placene sluzby). Pokud byl balik neporuseny, vina posty to rozhodne neni. A pokud to hodlate resit dal (ja bych rozhodne resila,tohle si lidi nesmi nechat libit) i za cenu, ze ty penize bych dala za pravnika. Mate jmeno a adresu, a doporucuji dohledat ten inzerat, i pokud je zmazany, tak se da dohledat a stahnout si vsechny fotky, (pokud by tam bylo to poruseni, z fotek to znalec uvidi).

bassetlady
18. pro 2017

@kajarazah nevzdávejte to, přesně na tohle takovéhle sázejí, že nad tím ve finále každý mávne rukou a oni budou slušný lidi drbat dál.

bayt
18. pro 2017

@kajarazah Je to tedy už cca čtyři roky zpátky, ale došlo mi vadné zboží (v podstatě kosmetická vada, která nebránila používání, ale za ty peníze mi teda vadilo, že zboží není v pořádku). Zjistila jsem ten samý den, kdy jsem zboží převzala, a reklamovala u Pošty. Dostala jsem peníze zpátky a výrobek jsem si mohla nechat. Prodejce byl vlastně trochu hloupý, že to nereklamoval on sám, ale dobře pro nás.

bayt
18. pro 2017

@kajarazah Je to vaše rozhodnutí, ale já osobně bych si to líbit nenechala. Klidně bych upozornila, že to budu jinak řešit s právníkem a dám jí špatné hodnocení. Někdy lidi zareagují až v okamžiku, kdy dostanou předžalobní výzvu.

podaji
18. pro 2017

Hele normalni to rozhodne neni a kdo muze zit s takovym svedomim. Ja bych hanbou chodila kanalama. Ale poucila jste se. Jestli opravdu nebydlite nekde na samote u lesa je lepsi se u vetsich veci proste trochu zajet porad se to vyplati🙂 maminky dnes prodavaji skoro vsude🙂

kajarazah
autor
19. pro 2017

Víte co, teď před vánoci se mi to opravdu řešit nechtělo. Vím, moc dobře, že je špatné nechat to těm lidem projít. Ale já věřím, že se jim to jednou vrátí. Na dotyčnou určitě upozorním.

sahrazad1
19. pro 2017

@kajarazah ahoj. Viděla jste před pár dny na Seznamu video, jak pošta zachází s balíky? To vyhazování balíku z auta? Měla jsem známého u pošty, není to bohužel nic neobvyklého, vč. Balíku křehkých, ten dotyčný na videu se prostě nechal nachytat. Takže ano, paní to možná nedostatečně zabalila, ale i vinu má podle mě i pošta.

kajarazah
autor
19. pro 2017

@sahrazad1 Jaká parodie, vinu má pošta i paní, ale zaplatila jsem za to já 😂 Nebyl by ten svět jednodušší, kdyby jsme uměli uznávat své chyby.

dominikaromanova
19. pro 2017

@kajarazah,
hmm, tak teď nevím co je horší, zda prolhaný prodávající, kterému projde prodej poškozeného zboží, nebo laxní kupující, který si sice stěžuje, napíše pár e-mailů prodávajícímu, ale v konečné fázi to nechá být.
Já osobně bych naložila poškozený kočár do auta, autobusu nebo vlaku a za paní si pěkně dojela, i kdyby to mělo být na opačné str. ČR.
Je to Vaše rozhodnutí, chápu, že před svátky se Vám to řešit nechtělo a nechce, ale pak asi nemá moc smysl si stěžovat na fórech a ptát se lidí na rady.
Toto neberte jako nějakou výčitku nebo rýpání do Vaší osoby, tak to rozhodně myšleno není, jen jsem k tomu vyjádřila svůj názor.

sahrazad1
19. pro 2017

@kajarazah nic neni jen černé nebo bílé. To jsem měla na mysli. Stejně se už nedozvíte, kde se chyba stala. Pošta svou chybu většinou, co jsem slyšela, neuznává. Paní měla být fér, měla vzít kočárek nazpět. Ne každý ovšem takový je. Takže to odnesete vy. Poučení pro příště . Zároveň nerezignujte, dobří lidé ještě jsou. K reklamaci, lze nechat vyhotovit znalecký posudek, pak jít k soudu, vše následně hradí ten, kdo soud prohraje. Zda se vám do toho bude chtít, je věc jiná. Krásné svátky!

kajarazah
autor
19. pro 2017

@dominikaromanova
Původně jsem se do toho chtěla opřít a nenechat to jen tak, proto jsem se ptala na názor, zkušenost. Přítel mě však od toho odradil, že teď nebudeme řešit nějakej kočárek. Ano, zachovala jsem se k tomu laxně.

hz
19. pro 2017

@kajarazah to jsou chapy-laxni, nemaji radi spory. Zenske jsou ctizadostive a bojovnice, co se nedaji... ovsem casto byva praxe taka, ze zena podlehne chlapskym argumentum, podlehne... bohuzel...
preji, at se priste nedate a najdete v sobe silu zeny...

kajarazah
autor
19. pro 2017

@hz Pobavilo a je to opravdu tak. Snad už žádné příště nebude.

Na prodávající jsem ve foru na FB napsala recenzi, jak jste radily a ta se ještě ke všemu obrátila proti mně, ale vlastně jsem to trochu čekala. Komentáře tipu, měla jste si proto dojet, taky bych vám nic nevrátila, paní si dala práci se zabalením, odesláním a naštvaná můžete být jenom na sebe. Takže jsem ani moc nikomu nepomohla 😂

dominikaromanova
19. pro 2017

@kajarazah,
co se dá dělat, ono to dříve či později svoji odezvu mít bude, toho bych se nebála. A co se týče těch komentářů, s tím se dalo počítat, bohužel tupost některých lidí je do nebe volající.

Strana
z2