Hranatý x oválný kočárek

judlinkadd
19. zář 2017

Ahoj holky, máte některá zkušenost s hranatým i oválným kočárkem? Výhody a nevýhody, prosím?

andiienka
22. zář 2017

Já měla od Depemo Grander Play oválný.. a byla jsem maximálně spokojená. Mě osobně se hranaté kočárky nelíbí.

babyrenka
3. říj 2017

pokud se týká hluboké korby kočárku, tak to bude spíš pocitová záležitost, hranatá korba bude na první pohled při stejné délce i šířce působit mnohem větším dojmem, protože budete vnímat i prostor v úhlopříčkách. Otázkou je, zda nějakým způsobem ty volné kouty prakticky využijete, málokdo dává miminko do korby šikmo.
Hranatá korba tedy bude působit klasicky majestátním dojmem, bude ale také nutné počítat s tím, že při manipulaci s kočárkem i samotnou korbou budou rohy korby víc na ráně a budou tedy náchylnější k poškození, protože tam, kde oválná korba lehce sklouzne, roh do překážky narazí. Takže to bude hlavně o tom, co se vám víc líbí.

eliskaxox
3. říj 2017

@babyrenka to s tím obouchavanim rohů korby je super teorie az na to že vetsina kočárku má ještě před korbou kolečka v předu a rukojet vzadu, takže spíš než korbou narazíte těmi kolečky.
@judlinkadd podle mě je to fakt jen o vašich preferencich a vkusu. Měla jsem obě varianty a spíš jsem využila jiné vlastnosti- hranata se dala složit kvůli cestování a byla lehčí na přenášení v domě, oválna- využila jsem možnost mít ji misto autosedacky. Takže spíš premyslet takto než nad tvarem.

babyrenka
4. říj 2017

@eliskaxox : tak po skoro dvaceti letech každodenní praxe s dětskými kočárky to není až tak teorie, prošly mi rukama stovky poškozených kočárků i korbiček, takže trochu vím, o čem píšu. A ne každý naloží do auta kompletní klasický kočárek, aniž by ho nemusel rozložit na jednotlivé části a na druhou stranu jen málo lidí přenáší korbu i s podvozkem kočárku, takže pak kola ani rukojeť prakticky vůbec nepomohou