icon

Jak vyřešit nedostatečnou podnožku v kočárku?

prvomamka
1. srp 2025

Ahoj maminky. Přijde mi, že to nikdo neřeší ale zeptám se. Na VŠ o hodinách psychologie jsem si vyslechla, jak strašně důležitá je podnožka pod nožičkami aby bylo dítě uzemněné. Prý je bez ní posed stejný jako na větvi, taky nám to dlouho příjemné není. Skutečně když ho pozoruji, v okamžiku kdy už je hodně unaveny, tak vidím jak si zkouší dávat nohu přes nohu aby mu bylo pohodlněji. Máme tfk a i když mám nadstandardně velké 11 m dítko, vůbec na podnožku nedosáhne. Je nějaké řešení? Podnožka navíc? Nebo nějaký klidně jiný typ kočárku? Děkuji.

Jak vyřešit nedostatečnou podnožku v kočárku?
1pomnenka
1. srp 2025

Měla jsem jiný sporťák, ale zespodu se pod tu ponožku dávala dřevěná zarážka. Podnožka pak byla v rovině se sedací částí třeba na ležení.

krisstina93
1. srp 2025

Mě teda na ty podnožky nedosáhlo ani jedno dítě a to třeba ani ve 2-3 letech a ze sem vyzkoušela různé kočárky. Většinou sme ty podnožky meli zvednuté jakoby zároveň se sedátkem a deti meli nohy natažené před sebe, sedeli různě v tureckém sedu, klečeli, dělali v tom kočárku psí kusy. Me teda od doby co stáli stejne nevydrželi sedět v tehle pozici.

ruzova_pastelka
1. srp 2025

A vy máte TFK jenom sporťák? U nového modelu TFK tohle řeší "malý sporťák", na který se dá předělat hluboká korba, a tam je to stupátko o dost výš (stačí tam i menší děti).

Případně se dá ta podnožka zvednout a položit, aby měl nožky rovně naležato, mělo by to jít nastavit na spodní straně té nožní podložky, ale nevím, jestli je to tak u úplně všech modelů (ale myslím, že jo).

Takže pokud nožky naležato nevyhovují, teoreticky jde jen dokoupit hlubokou korbu a udělat "menší sporťák" z ní...

prvomamka
autor
1. srp 2025
@ruzova_pastelka

A vy máte TFK jenom sporťák? U nového modelu TFK tohle řeší "malý sporťák", na který se dá předělat hluboká korba, a tam je to stupátko o dost výš (stačí tam i menší děti).

Případně se dá ta podnožka zvednout a položit, aby měl nožky rovně naležato, mělo by to jít nastavit na spodní straně té nožní podložky, ale nevím, jestli je to tak u úplně všech modelů (ale myslím, že jo).

Takže pokud nožky naležato nevyhovují, teoreticky jde jen dokoupit hlubokou korbu a udělat "menší sporťák" z ní...

@ruzova_pastelka mám hlubokou korbu preklopitelnou na sporťák.. že by to byl malý sporťák to nevím, ale rozhodně menší dítě nemám, takže by dosáhnout měl.
O vodorovné poloze vím, nepřijde mi pohodlná.. možná proto tam děti dělají ty psí kusy🤷

ruzova_pastelka
1. srp 2025

@prvomamka Na fotce máš normální sporťák TFK, tak mě to asi zmátlo 🤷Takže tu hlubokou předělanou na sporťák jsi zkoušela a taky nevyhovuje?

Pokud je to tak, tak asi víc neporadím, ale v roce tam bez problémů opřela nožičky i moje dcera, která je na 25 percentilu v růstovém grafu (tzn opravdu dost malá), takže mě to překvapuje. Ale každé dítě je jiné.

A tu vodorovnou polohu ještě zvaž, pro malé děti je to nejpřirozenější forma sedu 🙂

A ještě si dovolím malou poznámku - děti se mají mlít, vrtět, hýbat a dělat psí kusy. Naopak nemají moc dlouho beze změny pozice sedět, ať už u toho mají nožičky umístěné jakkoliv. Takže psí kusy jsou věc přirozená, normální a dokonce zdravá, z toho bych moc nevyvozovala 🙂

sola11
1. srp 2025
@prvomamka

@ruzova_pastelka mám hlubokou korbu preklopitelnou na sporťák.. že by to byl malý sporťák to nevím, ale rozhodně menší dítě nemám, takže by dosáhnout měl.
O vodorovné poloze vím, nepřijde mi pohodlná.. možná proto tam děti dělají ty psí kusy🤷

@prvomamka voodorovna pozice je prave doporucovana klidne do 1,5 roku. Nepretezuji se kycle, dite si na spanek pohodlneji odpocine a dalsi dohledatelné vyhody

kristyn86
2. srp 2025

Mela jsem jiny kocarek,a deti mi na podlozku nedosahly snad do 2 let. Ja preferovala vodorovnou pozici. A deti v ni byly spokojene,mohly se oprit a dobre se jim tak i spalo. Ja bych treba nechtela slat s nohami dolu...

prvomamka
autor
2. srp 2025

Děkuji za názory. Zkusím tedy tu vodorovnou👍.

prvomamka
autor
2. srp 2025
@ruzova_pastelka

@prvomamka Na fotce máš normální sporťák TFK, tak mě to asi zmátlo 🤷Takže tu hlubokou předělanou na sporťák jsi zkoušela a taky nevyhovuje?

Pokud je to tak, tak asi víc neporadím, ale v roce tam bez problémů opřela nožičky i moje dcera, která je na 25 percentilu v růstovém grafu (tzn opravdu dost malá), takže mě to překvapuje. Ale každé dítě je jiné.

A tu vodorovnou polohu ještě zvaž, pro malé děti je to nejpřirozenější forma sedu 🙂

A ještě si dovolím malou poznámku - děti se mají mlít, vrtět, hýbat a dělat psí kusy. Naopak nemají moc dlouho beze změny pozice sedět, ať už u toho mají nožičky umístěné jakkoliv. Takže psí kusy jsou věc přirozená, normální a dokonce zdravá, z toho bych moc nevyvozovala 🙂

@ruzova_pastelka sjíždím videa, hraju si s kočárkem, ale nevím jak na to..