Je vhodný sportovní kočárek pro dítě v šikmém sedu?
Chtěla bych se zeptat, zda je možné už při šikmém sedu přejít na sportovní kočárek. Vím, že nejlepší je to, až když dítě dobře zvládne i volný sed, ale korbu už se bojím používat.
Máme Britax Römer Smile 5z, délkově ještě stačí (korba má 75 cm, syn má něco přes 70, navíc si chytá nohy nad tělem, takže se vejde). Jenže je hrozně hbitý a i v té úzké korbě se dokáže sám rychle otočit ze zad na bříško. Za posledních 14 dní navíc udělal pohybově velký skok, péruje v kolínkách, skáče z nich po hlavě napřed, občas jde i jakoby do planku s vystrčeným zadkem nad okraj korby. Minulý týden navíc šel sám do šikmého sedu a teď si tak sedá každou chvíli i v kočárku. Korbička není moc hluboká a on z ní už celkem dost trčí nahoru, myslím, že těžiště těla má v tu chvíli nad jejím okrajem.
Zkoušela jsem mu dávat kšíry, ale je to taková hubená žížala a i při maximálním utažení je má celkem volné a moc nevěřím tomu, že by se z nich nevysmeknul, když se mu v nich nebude líbit.
Myslíte, že už bude lepší sporťák? Máme takový, který je možné dát do plného lehu. Bohužel pak tedy bude ke své nelibosti jen ležet, přijde o možnost na procházkách sledovat okolí z bříška, dokud nezvládne i volný sed.
Já dávala a mám v plánu zase dát do sportovního kočárku, až když dítě samo a stabilně pořádně sedí.
Existují kšíry do hlubokého kočárku.
Hele, já s myslím, že bude ve sporťáku dost nešťastný, protože na volno ho v něm nenecháš a bej furt přikurtovanej vleže na zádech je fakt mizerie, zvlášť u takle živého dítěte. To bych fakt spíš věřila hluboké korbě a kšírám.
Nase babicky , leckdy i maminky (moje ano) nas davali do sportaku od 5-6 mesicu a obestylali dekami, abychom nepadali do stran, vetsina z nas to urcite prezila bez nasledku. Samozřejmě na chvili, na delsi trasy sportak do lehu
@traveller007 mladší jezdil ve sporťáku cca od 5 měsíce šel úplně do lehu korbu měl jen na odpolední spaní jinak my z něho furt vylízal 🤣🤣
Kšírky jsme měli značky babyono a držely kolem těla dobře, neumím si představit, jak by se mi z nich dítě vysmeklo. Pro neposedy do kočárku super. I ve sporťáku jsem je využívala.
Pokud jde do lehu,tak to podle me nevadi. Syn tedy sportak nedaval,z lehu nic nevidel. Nektere maji tedy odklapeci strisky a kdyz by lezel na brise,tak by koukal pres sitku. To mel nas Britax B motion. Syna jsem ale musela vratit do korbicky s ksirama,ve sportaku rval. Byla jsem furt u kocarku,nevypadl,ksiry drzely. Klekal si atd. Mela jsem nejake obyc. Asi to bude chtit vyzkouset.
Dala bych v tom případě, že se dá sportovní kočár dát úplně do lehu. Ono totiž dítě ještě dlouho nevydrží sedět a asi to ani není úplně vhodné. Ale pokud můžeš ty polohy střídat… 🙂
Do sportaku ho muzes dat,jestli jde do uplneho lehu.korba ji vice chranena/pevne a vyssi boky.
My davali do sportaku a to jeste dite nesedelo kvuli dovolene/nechteli jsme tahat korbu.mela jsem sportak uplne v leze a bud pasla konicky s ksirama (prikoupene)nebo na spanek lezela a byla zajistena pasy,co jsou v kocarku pridelane.taky v tom radila jak blazen,kolikrat se divim,ze nepřevrátila cely kocarek 😀

Pokud je dítě už velmi aktivní, umí si samo sednout do šikmého sedu, často mění polohu a korbička mu je už těsná či nepříjemná, je určitě na místě zvážit přechod na sportovní kočárek 🙂 Ten, který lze dát i do plného lehu 🙂