icon

Rozměr korbičky 33x73. Není úzká?

elca_27
25. čer 2020

Dneska jsem si poprve zkusila Britax Romer Smile 3 a jsem nadsena jak krasne se s nim jezdi, jenom se bojim te korbicky (miminko cekame v rijnu), aby ji nebyla mala.. mate nekdo zkusenosti? Me prisla hrozne uzka, ale zjistila jsem, ze je 33 docela standardni velikost

hojda
•
25. čer 2020

33 cm se mi zdá málo, vejde se tam fusak na zimu?

elca_27
autor
•
25. čer 2020

Me to taky prijde ale treba stokke trailz ma dokonce 32x74, fusak by se mel vejit

drahotka
•
25. čer 2020

My jsme presne tenhle tip kočárku zavrhli právě kvuli velikosti. Mam z toho strach. My teda cekame uz v srpnu, takze jsem si nedovedla představit, ze bude mala v breznu 7 mesicni a ve fusaku a vejde se tam... V obchode byli uprimni a sami rekli, ze jsme oba smanzelem vyssi (ale zase ne dvou metrovi ) a ze je to risk. Nikdo ale nemůže vedet, jak velke jeho dítko bude. Vzali jsme ABC design Salsa 4 air... Ale jinak tenhle Britax krasnej, super ovladani. Nedivim se, ze se libi 😉

zuzroko
•
26. čer 2020

My máme rozměr korbičky 36x80, malá je narozena v prosinci a zimní fusak jsme použili bez problému ještě v květnu 😀 ale je pravda, že ona je celkem skladná a máme korbičku stále a ještě s ní nějakou chvíli vydržíme. V 6 měsících má 64,5 cm a 6,5kg. Jenže nikdy nikdo neví jak velké mimčo bude a jak rychle poroste.

mona91
•
26. čer 2020

@elca_27 pozor na to, často se všichni boji ze rodí v zimě a ditko se nevejde ve fusaku, pokud rodite v prosinci tak úplně s přehledem do dubna vydrzite s ,,malou,, korbou a fusakem. Horsi je když je termín v létě a pak narvat do malé korby půlroční dítě s fusakem. Já měla na syna peg perego sice ale korba 32x72 myslím ze to bylo a v půl roce v létě jsem ho musela dat do sportaku protože mu byla úzká a krátká potřebuje proste velký prostor okolo. Osobně se mi hrozne líbí Noordi fjordy kočárek, kamarádka ho má kluk je velikej už od porodu a v půl roce má v korbe místa na tanec

marti89
•
26. čer 2020

Malý se narodil v květnu (byť předčasně, ale velikostně jako leckteří donošenci), jsme vyšší oba rodiče a měli jsme kočárek dvojkombinaci Dorjan. Korbička krásná velká, vešel se v klidu i v 7. měsíci s fusakem, i sportovní nástavba byla mezi dvojkombinacemi o něco větší, než co jsem vypozorovala u kamarádek, ty měly v roce a půl problém tam dítě nacpat, my až ve 2 letech (ale to jen proto, že prcek vypadá velikostně jako o 2 roky starší dítě).

me_druhe_ja
•
26. čer 2020

Naprosto ale naprosto s přehledem. Já osobně moc nechápu trend těch obřích koreb. 😀 a kor u podzimních miminek, kde první zimu se to dítě v korbě skoro ztratí a druhou už bude ve sporťáku. 🙂 Já mám rozměr korby 74x29, syn narozen 11.11. s průměrnou výškou a váhou (3,5kg, 50cm) a měl tlustej zimní fusak, ve kterým úplně v pohodě byl až do jara. A to od půlky prosince až do konce února nosil Frejkovu peřinku na kyčle, takže měl ještě široký a roztáhlý nohy. 🙂 Určitě se toho neboj. 🙂

purplerain
•
26. čer 2020

Měla jsem korbu na Baby Jogger, rozměry vnitřní 33x75, dítě říjnové a přešli jsme do sporťáku v půli dubna a to jenom proto, že už dítě chtělo vidět ven a vztekalo se. Teď má 72 cm, bude mu 9 měsíců a teoreticky by se pořád vešlo 🙂 Za mě jsou tyto rozměry v pohodě.

surikata131
•
26. čer 2020

@elca_27 já bych se toho nebála, přes zimu bude mimčo malé a na jaře pak přijdete do sporťáku nebo se bez fusaku třeba do korby ještě vejde...já mám malou začátkem listopadu, někdy v 7m jsme přešli na sporťák, i když by se do korby ještě vešla, ale už se jí tam nelíbilo. Problém by to byl, kdybys měla mimčo v létě a nechtěla ho půlroční dávat na sporťák na zimu...moje korba byla 32x75 a naprosto na pohodu

pe_tu_ss_ka
•
26. čer 2020

My měli cybex priam (korba vnitřní rozměry 76x30), malý je prosincový, sice narozený předčasně, ale brzy dohnal vrstevníky.. A v hluboké korbě jezdil ještě na přelomu srpna/září úplně pohodě.. Jak si sedl, tak šel do sportovní, která je prostornější 95,5x57,5cm, a ještě teď tam má krásné natazene nohy a krásné se venku vyspí..

elca_27
autor
•
26. čer 2020

Moc dekuji vsem!

ninolleta
•
28. čer 2020

Já měla šíři korbičky dokonce jen 29cm, ale dcera se narodila v únoru, takže končila v korbičce po šesti měsících bez fusaku.

elca_27
autor
•
30. čer 2020

@ninolleta a jaky fusak jsi mela prosim do teto korbicky?

elca_27
autor
•
30. čer 2020

@me_druhe_ja
@zuzroko
@me_druhe_ja
@surikata131

Date mi prosim tip na fusak, ktery jste pouzily na zimu?

elca_27
autor
•
30. čer 2020

@pe_tu_ss_ka ty jo tak zrovna priam mi prijde, ze tu korbu ma obrovskou, nebo mnohem vetsi nez ten britax

zuzroko
•
30. čer 2020

@elca_27 měla jsem fusak gmini 3v1 do korbicky jsem odepla spodní část a teď v zimně ho použiju do sporťáku a přidám zvětšovací spodek ☺️

pe_tu_ss_ka
•
30. čer 2020

@elca_27 no ona mi velká taky přišla, teď na novější verze ještě opticky taky větší, ale ono je to snad skoro stejně velký 👀

surikata131
•
30. čer 2020

@elca_27 já jsem měla takový poděděný z beránka kožešinový a potom fleecový od emitexu

elca_27
autor
•
30. čer 2020

@purplerain a jaky jste pouzivala fusak pres zimu prosim?

elca_27
autor
•
30. čer 2020

@zuzroko ten je krasny, jenom se bojim, ze bude i tak velky :( preci jenom vase korba byla 36x80 a nase 33x73

elca_27
autor
•
30. čer 2020

@pe_tu_ss_ka ja jsem ho dneska zkousela a je vetsi o dost oproti britaxu 🤷🏼‍♀️

zuzroko
•
30. čer 2020

@elca_27 dá se ještě krásně ohnout za hlavičkou, takže se tím může ještě o něco zmenšit a já ze začátku měla za fusakem nad hlavičkou okrasný polštářek ve tvaru mickey😀 a i tak se vešel, takže si myslím, že do korby 73 bude úplně v pohodě ☺️

pe_tu_ss_ka
•
30. čer 2020

@elca_27 ta nová korba je o pár cm větší než naše 2018, oproti britaxu je uvnitř určitě delší.. 🙂 ale asi bych se nebála jít do toho britaxu, jak začne být teplo, tak tam bude mimčo bez fusaku, a prostoru bude kit zase o fous víc 🙂

purplerain
•
30. čer 2020

@elca_27 v říjnu bylo ještě příjemné, tak fleecovy a potom jsem přešla na fusak s beránkem. Nevím teď přesně značku, ale vypadal jako tento https://www.maxim-kocarky.cz/detsky-fusak-babyl...

ninolleta
•
1. črc 2020

@elca_27 jelikož nebyla tak tuhá zima, dávala jsem takový slabší fusak a na něj ještě fleesovou deku a nánožník. Fusak to chce co nejmekci, aby se dal dobře formovat v té korbičce.