Nafukovací nebo gelová kola?

jankajaneczka
13. led 2017

Zdravím. Tohle téma jsem nikde neviděla, tak jsem založila nové. Máte někdo zkušenosti s gelovými koly? Přijde mi to jako novinka, protože v obchodech o tom zatím moc neví. Jen vím, že výhoda je že se nemusí dofukovat. Nafukovací kola měla vždy výhodu, že nebyla tvrdá a dítě v terénu moc neposkakovalo, je tomu také tak u gelových? nechci jezdit do terénu, ale třeba ve městě po žulových kostkách jezdit budu 🙂. A jak je to s životností a výměnou kola? Máte někdo zkušenost s delším používáním?

luj89
2. dub 2017

Ahoj, ja si prave myslim, ze v obchodech je spousta kocaru s gel.koly 🙂. Ale kazda prodavacka rika neco jineho... Od jedne se dozvis, ze gelova se ojizdeji a jsou tvrda a pd druhe, ze nafukovaci jsou narocne na udrzbu a muze se stat nejaky defekt. Takze sama nevim 😀. Myslim, ze ani jedno nema takove vyhody, aby to uplne predcilo ten druhy typ. Taky proto se stale vyrabi obe varianty. Nakonec jsem se rozhodla na typ kolecek nekoukat a vybiram podle jinych parametru. Navic se pry da ty nafukovaci vyplnit nejakou hmotou, takze z nich mas v podstate gelova 😀. Ale zase prijdes o zaruku.

dapele
2. dub 2017

Ahoj, ono je ještě rozdíl plastová/gumová (nevím jak to pojmenovat správně) a gelová. Mám teď zkušenosti se všemi třemi. Gumová, tzn. pneumatika je prostě celá ze stejného materiálu, jsou tvrdá a skutečně se celkem rychle ojíždění. Nafukovací jsou nejměkčí, ale musíš počítat s občasným dofukováním a možností, že píchneš.
Za mě nejlepší jsou gelová, je to pneumatika jako u nafukovacích a plněno je to právě nějakým gelem. Jsou naprosto bezúdržbová, ale ojíždění nebo spíš neojíždějí se stejně jako nafukovací. Tvrdostí jsou něco mezi.