Sportovní kočárek do terénu
Ahoj,
Snad nevadi ze jsem chlap 🙂 Vybiram kocarek pro nasi malou. Ma ted 4 mesice. A hlubokou korbu co mame pujcenou tak ji je uz mala. Korba ja kratka a ona ma nohy jak chobotnice dlouhy takze se tam uz krci a nemuze se pekne natahnout. Tak proto chceme novy ale hluboka korba je uz asi zbytecna proto jsme si rekli ze ji poridime nejaky dobry kvalitni sportak ktery vyuzije od ted az do te doby dokut zvladne neco vic ujit po svych nozickach a nebude se chtit vozit 🙂 A taky aby to bylo celkem odolne do mesta na kostky hrboly atd a aby to zvladlo i pole louky lesy proste teren 🙂
Mame zatim tak nejak predbezne vybrany Jané Crosswalk 2016.
Mate s nim nekdo nejake zkusnosti ?
Pripadne muzete mi doporucit neco jineho co by splnovalo nase pozadavky ?
(otocna korba aby se mohla divat na nas, a aby to slo dat uplne do lehu, odpruzena kola atd atd vice mene jen jane crosswalk splnuje vse jen nevime jak se tam vleze dite kdyz bude mit treba 3 roky.)
Diky vsem za rady 🙂
@kubacer dle mě super, jedou krásně, pocitově je to měkká jízda, jen nevím co je podle vás terén, jak teren zvládne určitě je otázkou zda to zvládne i to dítě, dcera obecně kočár nema ráda a pokud jsme jeli lesem tak tam nechtěla být vůbec, takže já to většího terénu stejně nosím. město je naprosto s přehledem (kočičí hlavy, obrubníky, výmoly), terén jako nezpevněná cesta, polní cesta, štěrk super, jen do lesa nebo do hor bych radši nosila...ale to je na každém dítěti..
lanko mi nikdy nezlobilo, jinak vše funguje jak má, nebyl problém, jen ten podvozek..jediné co vylepšili na 2016 je přední náprava, tu nám vyměnili, jinak se cross neliší, opravdu jen designem.
@lucyp13 ok super 🙂 no teren myslim nejaka lesni cesta vice mene rovna zadne vyjezdene stopy od traktoru nebo tak proste pekna lesni cesta sem tam nejaky sterk nejaka asfaltka nebo tak 🙂 samy jeste moc nevime kde vsude budeme jezdit 🙂 ale spise prevazne po meste a tady chodniky to je des samej hrbol atd jasne ze to nebude jak ve vate ale taky nechceme z male vytrepat dusi 🙂
@lucyp13 taky mam pocit ze u 2016 jde ta strecha jeste vic rozepnout ne ? ze jsem u 2015 nevidel a u 2016 tam nejaky zip vydim... takze se prodlouzi strecha a clovek i vidi na dite atd. takze kdyz na 2016 vylepsili predni napravu tak doufam ze s tema prednima koleckama nebudeme mit problem 🙂
@kubacer ano proto píšu že jde jen o desing ...jinak jde rozepnout ale je tam jen sítka, což je dle mě naprd, protože tam přesto svítí stejně sluníčko...což zrovna u španělské výroby nechápu, že si nepohlídají aby šla bouda prodloužit proti sluníčku nějak inteligentněji..např. jako to má bugaboo
@lucyp13 no to je blbe no ... ale spise nam pak jde i to ze se to tim prodlouzi na zimu aby tam tolik nefoukalo atd a bylo to vice uzavrene ... a ty kolecka nevim jestli zrovna tyto ale nekdo psal ze ma penova kola a kazdy tyden musi sedet doma s nozem a vyskrababavat kaminky je to problem i u tady nebo jsou ty kola odolnejsi ?
@kubacer ale ty kola nejsou pěnová..je to pěnová guma..takže je to uplně něco jíného, kamínky se nezabodávají..nikdy se mi to nestalo..ano bláto se dostane co vzorku ale samo se to ojede..
Jinak sporták je na zimu uplně ok.nebála bych se, stači pořádný fusak. navíc ty české zimy nejsou zrovna největší krutárna :D
Ahoj všem,
obnovuji diskuzi, protože každý rok jsou zase nové typy kočárků a ty starší už jsou obtížněji sehnatelné, tak bych se chtěla zeptat - máte prosím nějaký tip na sportovní kočárek vhodný do terénu? Hluboký mám Inglesina Sofia s podvozkem ergo bike a jsem naprosto spokojená s odpružením, s tím, jak má všechna 4 kola stejně velká a má i velký drátěný košík na nákup. Sportovní kočárek bych tedy chtěla nějaký v podobném duchu - minimálně s těmi čtyřmi stejně velkými koly a kvalitním odpružením ale ani toho velkého košíku bych se nerada vzdávala... Po přečtení pár recenzí vím, že nechci Roany a Urban Mutsy Rider, ale jinak jsem otevřená všemu 🙂.
Děkuji za rady a nápady! 😉

@beldaaa ja se prave nafukovacich kolecek v terenu bal ... clovek najede na nejaky ostry kamen a je po kole :D ....