Stupátko za kočár: ano nebo ne?

cilkat
25. pro 2018

Holky chci se zeptat na zkušenosti: čekáme druhého chlapečka zhruba tři a půl let po prvním. Starší chodí dost neochotně (natolik, že teď v těhu jsem opět vytáhla golfky, protože ho prostě neunesu a nemám nervy ho každé tři metry přemlouvat. Kdykoli jdem ven, syn se rovnou ptá, jestli kočárek a značně protestuje, když ho neberu.) Nedovedu si představit, že bude mimčo v kočárku a starší nebude žárlit. Zároveň jsem staršího hodně nosila - mám doma i šátek i krosničku (na "velký dítě"). Než jsem otěhotněla znova, kočárek jsem nepoužívala vůbec a nosila v krosničce. Tak a teď konečně k tomu dotazu: byla jsem přesvědčená, že skate je super a chci ho, ale stále víc se děsím toho, že do něm bude furt kopat. Kdo jste řešili něco podobného, vyplatil se vám skejtík? Nebo bylo třeba snazší mimi zašátkovat a starší dát do kočáru? Případně vzít krosnu na staršího a kočárek klasicky? Či ješě jiný fígl? (dvojkočár nechci, na to už je to moc velkej rozdíl)

almara2
25. pro 2018

Mám děti 20 a 21 měsíců od sebe. Při druhém jsme koupili šidítko. Starší na nem jel párkrát, bál se, nimi to budilo, po našich cestách ve vsi to dělalo pěkný randal. Prostřední to odmítl hned a Skejt tu leží někde zapomenut. Děti ve 3,5 letech jsou už schopné chodit, ve školkách v tomto věku chodí běžné na vycházky.

almara2
25. pro 2018

Skejtik jsme koupili.

ela90
25. pro 2018

Namontovali jsme podedeny skejtik pro 2r dite a pouzili jen jednou. U naseho kocaru se s tim proste nedalo chodit. To rozhodne doporucuji vyzkouset. Pak jsem koupila odrazedlo a pohoda, dokud nam to nenarusila snehova nadilka. Za me stupatko jedine pokud se vyzkousi, ze se s tim da chodit.

misadan11
25. pro 2018

Mame ddti 2.5 roku od sebe...a proste bud se slo pomalym tempem..obcas taky zaseky...ale nikdy nebylo potreba tahat..proste vi, ze ji neponesu...a nebo odrazedlo..na tom ujede dost...

makronka222
25. pro 2018

Ja skejt budu porizovat. Mala chodi do skolky (3r), prochazky ji moc nebavi, jdou na 30-45min, ale nez obejdou blok, co trva normalnimu cloveku 5minut u nich je prave ta pul hodina, nejakou obchuzku po meste se mnou proste neda. Tahat ji nemuzu, take mam golfac. Kdyz pojedeme pak na vylet, starsi bude unavena, tak mimi dame do nositka a starsi si lehne do kocaru a muze si tam odpocinout. Asi takhle to mam naplanovany. Uvidime co realita.

teerulka
25. pro 2018

Stupátko můžu rozhodně doporučit i pro takto starší dítě. Já ho využívám hodně např. když jdu s dcerkou ze školky. Je to 4 km, to by sama po dopoledne stráveném ve školce už celé neušla. Stoupne si na stupátko čelem ke mně a drží se za madlo kočárku, povídáme si, zpíváme, já jedu rychle a jsem ráda, že se svižně projdu a ona je zase šťastná, že se v tu chvíli věnuju plně jen jí, malý spinká v kočárku - spokojenost na všech frontách🙂

monaluza
25. pro 2018

Zalezi na tom, jak moc chodite pesky, jak dlouhe vzdalenosti a jak u toho spechate. Pokud je to obyc prochazka, kde hodlate proste jen stravit dve hodiny venku, je jedno, kam dojdete a ze treba zakufrujete v louzi ve vedlejsi ulici. Ja ale treba obejdu s kocarkem vsechno, lekare, nakupy, knihovna..., autem po meste skoro nejezdim a s mladsim synem (nyni 3 roky a kousek, motoricky velmi opozdeny; vekovy rozdil mezi mame 21 mesicu) bych nikam nedosla, takze je pro mne skejtik nezbytnym pomocnikem pres vsechny jeho nevyhody (z kopce radeji chodim vedle nej, protoze bych zakopavala a zatocit na fleku s tim fakt nejde).

cilkat
autor
25. pro 2018

@monaluza Jsme bez auta, jsem zvyklá na MHD, nicméně bus je 450 m.
@misadan11 u nás jsou Bohužel scény, kdy si sedne a nejde. Nechci je ještě stupňovat tím, že řeknu "bráchu povezu, tebe ne, protože už umíš chodit."

lajla
25. pro 2018

Ano.100% bych poridila..neptejte se ostatnich ale ridte se svou vl situaci

leneee
25. pro 2018

@cilkat dcera na tom byla podobne a skejtik jsme koupili. Jen doporucuji vyzkouset na vasem kocarku-ne s kazdym se pak prave kvuli skejtiku dobre manipuluje. My zkouseli neznackovy a z lehce ovladatelneho kocaru se stal tank,takze jsme sli do znackace a super,zakopavani se nekona-je tam prostor pro nohu... Dcera popojizdi dodnes v 5ti letech kdyz se ji nechce tapat,jindy chce sedet v kocare ana stupatku jede syn (18m), takze urcite vyuzijete 🙂

misadan11
26. pro 2018

@cilkat u nas taky parkrat probehly...ale tak kolem 2 let...od ty doby lepsi a lepsi..ted 3 roky a 2 mesice a dneska s kratkym poponesenim tatinkem 5km🙂 a kdyz ndem bez tatinka tak bud vzdalrnost o ktery vim, ze ujde a nebo kolecko s sebou..to mi pak ujede taky klidne 4 km.. ale co si budem povidat..dneska sme si vyslechli mockrat jak ji bolej nozicky🙂))

cilkat
autor
26. pro 2018

@misadan11 Je fakt, že u nás se po třeích narozenináách taky výrazně zlepšily, ale furt je to tak, že občas prostě potřebuju někde být v určitý čas, no... takže často nejde ani toik o cekovou vzdálenost, ale o načasování (přes den mi nespí... v sedum večer už je prostě utahanej a jít nechce, což nevím, nakoli v tý situaci bude ochotnej stát, ale šance to je...)

petrasipkova1
26. pro 2018

Bez stupátko si to neumím představit, rozdíl mezi dětmi je 2 a třičtvrtě , starší chodí nerada. 😂

misadan11
27. pro 2018

@cilkat no nam uz taky nespi..a kdyz se de nekam v tuhle dobu tak jen kuli ni vetsinou a to je pak natesena,ze jde s chuti🙂) a jinak jdem treba bez ni...kazdopadne zrovna vcera sem si tak predstavovala stupatko ke kocaru a jak by me tam stvalo:D