Co oblíkáte přes nosítko / šátek v tomhle počasí?

thesun
19. lis 2015

ahoj holky, ráda bych se zeptala, jestli máte nějakou osvědčenou, neprofouknutelnou bundu, která se dá obléct přes nosítko? Tak aby bylo mimi v tohle hnus počasí pěkně schované v teple u mě..... něco co je neprofouknutelné a dost prostorné aby se to dalo zapnout...... jsou totiž situace, kdy nutně musím vylítnout ven se psem a než bych malou zakočárkovala tak se mi asi doma po....... ☹

alyssa18
19. lis 2015

Pokud ti jde fusak úplně rozepnout na přední a zadní část, tak můžeš zkusit, zda ti zip pasuje k zipu u bundy, a připnout přední část fusaku k bundě. Vytvoříš tak jakoby takovou vsadku. Já nemám žádnou zateplovací kapsu ani nosící bundu, tohle jsem objevila na facebooku a přijde mi to super. Syn byl krásně v teploučku. 🙂

indigirka
19. lis 2015

Nosicí mikinu nebo/a bundu. Je to sice celkem drahá věc, ale mě se to určitě vyplatilo. Případně je použitelná manželova bunda, akorát to nevypadá úplně hezky, ale účel to splní...
Tady jsou i různé návody a vychytávky pro ty, co nechtějí kupovat drahou bundu: http://backontrees.blogspot.cz/2015/10/noseni-d...

mina_
19. lis 2015

Ahoj, kapsu jsem si šila sama, jukni do alba. https://www.modrykonik.cz/blog/mina_/album/tvor...

Když si koupíš softshell, tak to vyjde laciněji a ten vydrží dost, nebo můžeš zlikvidovat starou bundu a ušít z toho, záleží na tom, jak se na to cítíš.

Nejlevnější a nejrychlejší řešení je zmiňované "znárodnění" bundy někoho většího z rodiny. Vypadá to dosti krabiciodně, ale vem to čert, hlavně, že je mimi v teple.

Moc pěkná a vychataná budna mi přijde od Jožánka, ale stojí snad 1800 Kč... a na to taky každej nemá, že.

jitavrtule
19. lis 2015

tuhle dávala myslím @katyqx fotku s novou nosicí bundou,která se mně teda moc líbí - je z http://www.babywearing.cz/i-love-mum/ . Já mám teda softshellovou kapsu z outdoorkids a je úplně debilní, naštěstí byla k manduce zadara, jinak bych si asi rvala vlasy. Prostě neforemnej sofshellovej obdélník s přišitýma pásama a zadrhovátkama s gumičkou na obou koncích - nesedí, nekopíruje tvar, akorát máš přes dítě hozenej a přišpagátovanej neforemnej pytel. Levné nosicí bundy mají (měli?) i v Bonprix, pak ten Jožánek, ale ta mně se třeba fakt nelíbí.
Celkem se asi vyplatí si ušít vsadku, návody jsou na netu, třeba tady:
http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=93
nebo pokud nejsi zrovna rukodělný typ, tak na fleru se dá nechat ušít - pošleš bundu a oni ty ušijí přímo na míru.
http://www.fler.cz/zbozi/vsadka-do-bundy-6794741

thesun
autor
20. lis 2015

@jitavrtule ty jo tak ta bunda na babyweaing je dokonalá ! ale ty prachy - ty brďo ☹ no co se týká mé rukodělnosti... haha k tomu se nebudu raději vyjadřovat, ale spíš není kdy 🙂 to bych to šila tak do léta ☹

tamcakal
16. led 2016
Uživatel tamcakal je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od tamcakal.

přes nosítko nenosím nic,ale koupila jsem malé v Aestheticu rychlozavinovačku  do autosedačky, je úžasně měkká  a hodí se právě do nosítka, díky děleným nožičkám. Přední díl je prodloužený, takže je mimi je v teple až ke krku.  Má výborně řešenou kapuci, je využitelná delší dobu, fakt super praktická a kdyby mi to neporadili, vůbec by mě to nenapadlo

olga_
16. led 2016

My jsme vybavení nosicí mikinou a bundou. Manžel používá zateplovací kapsu. Dobrý článek o nošení v tomto počasí je na blogu holčiny, která nosí tandem - backonthetrees nebo tak nějak. Je tam pěkný přehled i s vychytávkama.

jitavrtule
17. led 2016

@olga_ backontrees, jj, jantar ma prima clanky.

mackapacka
21. únor 2016
Uživatel mackapacka je nedůvěryhodný
Je možné, že nejde o reálnou osobu, ale o profil nebo více profilů vytvořených za účelem propagovat konkrétní výrobky/služby nebo účelově manipulovat diskuzi. Podívej se na příspěvky od mackapacka.

Tamčo mohla bys prosím poslat odkaz na tu zavinku? Je super, že to má širší použití a ne jen do nosítka. Díky moc

comadreja
18. dub 2016

Holky nechci zakladat novou diskuzi, ale- co myslite, ze je nejvice vyuzitelne od jara do podzimu? Nosici svetr-mikina a pres to obyc. bunda, kterou treba uplne nezapnu, ale svetr zas vyuziju i v mene chladne dny, anebo ta softshellova bunda?

olga_
18. dub 2016

@comadreja Mám obojí. Pokud bych si měla vybrat na období od jara do podzimu, šla bych nejspíše do mikiny (ne svetru) a případně si na svoji stávající bundu nechala ušít vsadku, která vyjde na pár korun, jen tam jde o to, aby do sebe sedly zipy. Ale je to teda těžké rozhodování, protože u nás frčí obojí. Bunda je ale nezbytná na zimu, v teplejším jarním počasí a přes léto je v podstatě nevyužitelná. I když i ta mikina, kterou mám, se nezdá a je dost teplá.

evulina77
18. dub 2016

@comadreja dokud byly holky malá miminka nosila jsem volnější (manželovu) mikinu, nebo se mi vlezly do mé bundy. Až to nešlo zapnout, tak jsem normálně oblíkala dítko podle počasí a na manducu (nebo šátek) jsem si dávala svoje rozepínací mikiny, svetry, bundy apod. na krk šátek, tam to občas táhlo a byla mi zima, ale jinak to bylo v pohodě... Jenže já většinou měla v manduce malou přícucku, která se hned sápala na prso a tím oblečením jsem i tak trochu z boku kryla svačící dítko. Takže na tričko jsem dala manducu, do manduky podle počasí oblečené dítě, na sebe pak mikinu, bundu nebo prostě to, co bylo potřeba, na krk šátek a tradá. Nosící bundy bych nevyužila, bylo to na mě moc drahé a vlastně i nepraktické. Výše uvedený způsob my vyhovoval víc, všechno jsem měla a dalo a dá se to i teď.

indigirka
18. dub 2016

@comadreja od jara do podzimu svetr nebo mikina, mám obojí, ale kdybych měla mít jen jednu věc, volím asi fleecovou mikinu.

olga_
18. dub 2016

@indigirka, @comadreja Původní fleecovou mikinu jsem vyměnila za úpletovou, která mně nakonec vyhovuje víc (materiál i střih).

@evulina77 Záleží na prioritách. Mně se líbilo (hlavně v chladnějším počasí), že jsem mimčo naopak nijak zvlášt nenavlékala a měli jsme max společných vrstev, což je super, když spí a je třeba něco odhodit. Stačilo body a lehká mikina, punčocháče, pohodlné tepláčky na nožky + zateplit nohy dle počasí (návleky, ponožky, merino válenky), kukla na hlavu a šlo se. Neměli jsme naopak žádné extra teplé kusy dětského oblečení.

comadreja
18. dub 2016

@olga_
@evulina77
@indigirka
@olga_
@indigirka
Holky vsem vam moc diky za nazory.
Ja nosila pred 14 ti lety doma sitou pelerinu s trasnemi a kapucou a vypadala jak Modigliani s pupkem. Jenze jsem bydlela na male vesnici a bylo mi jedno jak vypadam, potkavala jsem skoro jen babky 65 a vice 😊
Ted bych chtela vypadat trochu k svetu pokud vyrazime do mesta. Libi se mi taky idea malo oblecene mimi plus spolecne vrstvy, protoze se nerada obleka, a pokud mi doma usne v nositku nebudu prece budit, hodim neco na nas obe a jdu.
Ale ted, dokud nemam nic a nez se rozhodnu, objednam, budu mit... Vyuziju asi styl oblecene dite na ven plus neco manzelovo mega 😊

comadreja
18. dub 2016

@olga_ mohu se jeste zeptat na ty merino valenky? Pripadne nejaky odkaz, dekuji...

mina_
18. dub 2016

mám vsadku do bundy, sedí mi na 2 mikiny, bundu a vestu, takže super 🙂

vop
Odpověď byla odstraněná
Zobraz