icon

Jaký pořídit šátek pro čtyřměsíční dcerku?

petranaty
2. srp 2020

Ahoj maminky ,prosím o radu jaký koupit šátek ? Mám koupit elastický nebo ten pevný ? Chtěla bych aby jsme ho využili než začne malá chodit . šátkové nosítko meitai nevyhovuje ,malá má z něho otlačené nožičky .mám půjčený elastický šátek ale přijde mi že se moc povoluje .nebo je to jen nedostatečným dotažením ? Děkuji za zkušenosti

jipe
2. srp 2020

elastický je fajn tak do 6 - 7 kg, takže ted určitě už koupit pevný. Já nosila první dítě v 100% bavlna do cca roka (littlefrog) a mladší v bavlna + repreve taky cca do roka (yaro), pak jsme kvůli vystupování/nastupování přešli na nosítko (kibi). Ten bavlňák byl silnější a méně poddajný (kupovala jsem nový, nezanošený), ale záleží na gramáži.

kachna001
2. srp 2020

Určitě pevný, elastik je na chvíli... Řekla bych bavlnu gramáž tak kolem 270, aby něco vydržel 👌 popřípadě nějakou příměs, na léto je fajn bambus, já měla i repreve a ten byl super, ale někomu vadí ta umělina... Rozhodně ale doporučuju jít do něčeho zanošeného, ideálně dlouho zanošeného 😁

petranaty
autor
2. srp 2020

@kachna001 a mohu se zeptat , je to vázání stejně jako u elastického ? Nebo to bude obtížnější ? Můžete doporučit úvaz na mimco 5,5 kg a větší ?

kachna001
2. srp 2020

@petranaty v pevném šátku se vážou jen dvě vrstvy, takže kříž s kapsou uvnitř, ten je super... Pak na větší dítě dvojitý kříž 🙃

jipe
2. srp 2020

@petranaty dokud nesedí, tak kříž s kapsou uvnitř, později dvojitý kříž, event. batoh na záda (další úvazy už na mě byly moc složité :D :D ). U vázání bude trošku náročnější dotahování, ale to se poddá.