Manduca. Jaké má klady a zápory?
Ahojky holky, máte někdo Manducu a jste spokojeni? našla jsem podobná témata i na volné diskuzi, ale tady ve výbavě ne. Rozhoduji se mezi šátkem, babyvakem a a manducou či jiným ergo nosítkem. Krosnu nechci.Šátky si hodně chválíte, ale bojím se úvazů. Manduca je s vložkou vhodná i pro novorozeně jsem se dočetla a tak nad ní uvažuji, ale ta cena.. 😒 Prosím, poradte. Díky
Ahoj! ja som dnes objednala manducu 🙂 mam ju vyskusanu od kamaratky a vcelku sme sa nadchli... akurat moj maly ma 5 tyzdnov a uz ma cez 5,5 kg a do novorodeneckej vlozky sa rozhodne nezmesti 😕 tak som ho tam umiestnila bez nej s nozickami roztiahnutymi na zabku, ale stale schovanymi vnutri vaku, myslite, ze je to ok? je tak spokojny a hned pri noseni zaspi...
@aemmi kamoska si to velmi chvalila, nejako som neriesila, ci mi bude sediet, proste som to kupila, kedze to bola ( a obcas este stale je) pre nas nutnost...Ale sadla mi, jednoducha "instalacia", malemu sa pacilo, takze som spokojna.
@dara76 ja som mala toto leto maleho po prvykrat na chrbte, neviem si predstavit lozit s nim v Tatrach tak, ze ho mam vpredu, ma 16 kg, uz ked sme boli pred rokom, nevidela som poriadne kam stupem na tych kamenoch, takze teraz siel na chrbat a boli sme spokojni obaja 🙂
@gabika7706 tak po Tatrach rozhodne na chrbte ale po meste a MHD by som to ani neriskovala. My mame na nosenie este turisticky nosic - ten ale nosi tatino.
@dara76 my mame aj nosic, ale maly sa rozhodol, samozrejme, pre manducu, cim viac na mame nalepeny, tym lepsie 😀
@wvwvw ahoj, memu malemu je 14 mesicu a nosim vetsinou na brise. Na zadech teda taky obcas, ale to spis jen kdyz potrebuju rychle neco udelat (povesit pradlo, umyt schody treba 😉 ), on ma proste nejradej noseni vpredu a tak i usne. Na zadech mi jeste nikdy neusnul, to je spis protivny a place a jen ho prendam, je klid 🙂
@d_anica ja myslim, ze to bude v pohode! Vsak kdyz se do te vlozky nevejde, tak to proste jinak udelat nejde 🙂 Taky jsem mela ten samy problem, ze treba jen v body a dupackach se do te vlozky jeste vesel, ale kdyz jsem ho vice oblekla, tak jsem ty patentky proste nezapla... tak prece ho tam nebudu nejak nasilim tlacit, ze jo 😉 Nekdy treba mel trochu vystrcenou jednu nozicku, ale ta druha byla jeste uplne uvnitr...
Ahoj holky, nemáte fotku, jak má mít prcek správně hlavu? 😅
Je jakoby opřená o rantl?
@terinda fotka bez čepičky: 4,5m rozepnutý prodlužovací zip-podpírá hlavičku (pokud mimi usne, stejně se ti opře o hrudník) 😉
venkovní foto: 5,5m při spánku rozepnuto prodloužení, při bdělém stavu zádový díl zkrácený 🙂
(kapucku pro přidržení hlavičky při spaní jsme využívali až o něco později)
@aemmi my jsme přesně ten případ, objednala jsem ji bez zkoušení, manducu přinesl Ježíšek, to měla malá 2,5m a oproti původnímu plánu, využívat ji spíše až nod jara, jsme s ní absolvovali už i všechny vánoční návštěvy po rodině 🙂 a byl to asi ten nejvyužitější dáreček, co jsme kdy pod stromečkem měli 😵
a rozhodla jsem se právě pro manducu na základě několika článků a diskusí, kdy byla hodnocená asi jako jedno z nejpřizpůsobivějších nosítek pro různé druhy postav a v pohodě sedla jak mně, tak manžovi 😉
@aemmi ahoj taky nad manducou uvažuji. 🙂 Kamarádka si ji pochvaluje. (-: Koukala jsem, že některé obchody mají možnost, že jsi ji můžeš půjčit. S tím, že zaplatíš celou částku ,oni ti pošlou nové nosítko. A ty buď ho po 10 dnech vrátíš s tím, že ti strhnou půjčovné a nebo si ho už necháš.
..já bych se bez nosítka neobešla..Obě děti jsem od 3 měs. do roka nosila na výlety, na nákupy..do lesa..když jsem potřebovala rychle ve školce vyzvednout malého, nebo na nějaké návštěvy, když to bylo blízko..je to úleva netahat kočár.
Do dvou měsíců nosím v šátku, ale to vázání mě pekelně nebaví. Když člověk spěchá, je to k vzteku...Al e malé mimčo bych do nosítka nedala.
Můžete mi prosím někdo vysvětlit, jaky je rozdíl mezi Ergem a Manducou? Chci si nějaké ergonomicke nositko pořídit a stále váhám. Merim 179 cm, cca 70 kg, ramena primerene postavě mé "malé" je necelých 6 měsíců, 72 cm a takřka 10 kg 😔 Moc bych Vám byla za radu vděčná 😲 děkuji
@cora11 ahoj, tady jsou popsana nektera ergonomicka nositka http://www.nosenideti.cz/clanek.php?clanek_id=97 a tady jsem ted zrovna taky nasla nejake srovnani http://www.nositka.cz/srovnani-nositek.htm
Jinak ja nosim v manduce, ergo jsem ani nezkousela, takze muzu poradit jen co se manducy tyka. Merim 170 cm, cca 56 kg, ramena "normalni" 😉 a manduca mi sedi dobre, nosim prakticky denne od prckovych 3 mesicu (10 kg ma teda akorat ted, v 15ti mesicich). Nosim stale prevazne na brise a je to porad pohodlne. Pred koupi manducy jsem ji tedy mela na par dni pujcenou, abych si ji poradne vyzkousela, takze to bych taky mozna doporucila, kdybys mela tu moznost.

@gabika7706 já spíš myslela, jestli sedí tobě, že se v tom bude malý líbit, o tom jsme přesvědčená a stejně to chceme spž až na jaro na výlety a tak, ale koupili bychom to ted k vánocům...