Nosítko. Jaké Vám vyhovovalo?
Ahoj holky, mohly byste mi doporučit nějaké kvalitní nosítko pro miminka, se kterým máte dobré zkušenosti? Moc se v tom nevyznám tak abych nevybrala nějaký kšunt. Díky 😉
Nosíme už druhé dítě v Kibi a doporučuji, nosili jsme do tří let, příležitostně i ve čtyřech - po skalách přes řebříky.
Já jsem byla spokojená s Tula a teď na větší mám Martys. Kamarádka má Kibi a je spokojená. Musíte si je vyzkoušet a uvidíte co Vám sedne.
Jak uz bylo psano, pridej se do fb skupiny Nosime deti, najdes tam vse, co potrebujes vedet, vc.regioskupinek, kde si muzes nositka osahat, vyzkouset... A najdes tam i tipy, jak poznat origo a fake nositka napr. na bazaru, hlavne Manduca se rada prodava jako padelek!
Jinak my mame nositko Srdicko site na zakazku, taktez z fb 😉
Taky doporučím nosící skupinu na fcb, najdete tam přehled nosítek podle věku, jsou tam i prodejní alba s vhodnymi nosítky. Hlavně se vyhněte inzeratum na bazosi nabízejíci nové ergobaby za pár stovek, jsou ta padělky z Číny, nebo různá visitka tvářící se jako ergo. Taky je důležité od kolika měsíců chcete nosit, jestli od narození nebo od cca 3 měsíců, kdy už je větší výběr. Manduca, Ergobaby, Tula Ftg vydrží do cca 1 roku podle velikosti dítěte, pak už bývaji malé.
Tak prioritne na FB Nosime deti 👍😊, ja jsem vyzkousela satek (pro zrucne), satkovou Fidellu s vazanim kolem pasu (taktez pro zrucne , ale aspon jistota bederaku), Kibi (horko tezko spravne nastavit, zarezava se pod nohama, ponekud "nepoddajne" a z pevnych latek) a vitezem je nakonec letos koupené ŠÁTKOVÉ NOSÍTKO MONILU. Mekke, poddajne, dobre nastavitelné a pod nozkama krasne mekucce polstrované! Zadne otlaky, je to jak mit nozicky na polštářku 🙂 Maji rostouci velikosti i pevne dane, kde se nic uz nenastavuje. Tu mam treba ja - od 4 mesicu do cca 82 cm a je to nejlepsi nositko, co jsem kdy mela a videla.
Mně ani dceři vychvalované Kibi nesedlo, Tula je docela tvrdá, Monilu nebylo špatné, ale u nás vyhrálo Nosítko Mia, je to menší značka, cena skvělá (mám látkové, nikoliv šátkové) a i s kapsičkou a ledvinkou a dopravou stálo 2100,- a ušité bylo za deset dní (ne pracovních, ale fakt dní). Otestovali jsme na letní dovolené a je skvělé, tak já třeba doporučuju tuhle míň profláklou značku. Nicméně jsem si v nosícím obchodě vyzkoušela asi osm typů, nosítko podle mě bez osobního vyzkoušení koupit nejde
Měla jsem rostoucí mezi-baby od MartyS (od 3 měsíců do 2 let) a teď ultratoddler že šátku také od MartyS (2-4 roky). A jsem maximálně spokojená a všem tuto značku doporučuji 🙂

Já mám dobrou zkušenost s Kibi, je hodně variabilní, takže jsem v něm prcka nosila od nějakých 3,5 měsíců do cca roku a půl, ale kdyby se chtěl nosit, vydrzelo by i dyl, podle popisu je vhodné až do tři let. Ale jsou i jiné a asi už i lepší alternativy, i když to Kibi je asi jedno z nejčastějších 😉