V čem nosíte svá miminka?
běžně se miminka nosí v klokankách či baby vacích.Je tu nějaká mamča,která nosí starší dítě? samozřejmě v odpovídajících nosítkách.Třeba v šátku,ergu,mei tai.... Ráda bych se podělila o zkušenosti 🙂 My teda ještě nenosíme,ale zrovna čekáme,až se nám ušije mei tai. Malý už celkem obstojně chodí,ale často ho bolí nožičky,či se jen tak vzteká,že většinou zpáteční cestu sám nezajde 😒 Proto chci vyzkoušet na občasné poponášení právě mei tai. Tak zkušenosti sem!!! 🙂 🙂 (samo,že nejenom s meitaiem 😅 )
baby,nemôžem najsť temu o farbe . teda,chcem čiernu manducu ale vraj sa špiní? máte skusenosť,dík 😵
Tak jsem se dívala na ty stránky, nosítka jsou super,ale jsem docela šokovaná tou cenou ☹ Dost velká investice na krátkou dobu. Zkusím se mrknout, jestli někdo neprodává starší levnější. Jinak díky za info.
kuki,no nejak ma manžel ukecal na červenu .- že k autu 😀 , ale škoda tej čiernej...manželovi som tiež kupila značkovu bundu-vetriovku z takeho akoby ľanu čiernu a des a hrúza čo to chyta za bordel,tak neriskujem 😵
😎 a ako ste s manducou spokojné? ja mám sybna 2 mes a dufam,že sa mu bude páčiť bo ma picne 😲
rajka, prečo veľa 😨 , koľko si dala za kočík??? a ten ti vydrží ešte kradšie, lebo na jedno dieťa ich potrebuješ niekoľko a toto nosítko máš jedno až do 3 rokov, však to nosítko tiež potom môžeš predať
rajka, a ešte, môžeš si to od niekoho vypýtať ako darček, nech nekupujú voľáke blbosti, čo ani nevyužiješ 😝
rajko, souhlasim s kili. Nositka pouzivame nohem vic nez kocar a ve srovnani s kocarem je ta cena opravdu zanedbatelna... a o preferencich batolete ani nemluvim...
Ale na druhou stranu nesouhlasim s kili, ze musi byt nekolik kocarku... proc? ja mam furt ten stejnej sportak a ani me nenapadlo ho menit.
tlapi, keď je dieťa malé, tak je hlboký, keď je dieťa v tvojom veku (teda malej), tak má sporťák a keď je už väčšie, tak sa ti ho nechce vláčiť a kúpiš ľahké golfky. Prvé dve sa síce dá vyriešiť viackombináciu, ale väčšina si to tak síce aj kúpi, ale napokon zistí, že to bola blbosť a kupujú iný 😀
😖 😖 😖 😖 baby,ešte raz poradte,zas uvažujem o čiernej manduce - fakt sa tak špiní ??????? pani z firmy písala,že je to vec názoru 😨 😨 😨 😨 😨 😨 že jedny čo to maju tak nič nebadaju,iný že chytá špinu 😖
kili: nas golfacovy postrovany sportak je teda skladnejsi a vazi asi stejne jako lehke golfky, co mame u babicky, nikdo s nima nechce jezdit a babi dycky stejne rika, at vemem sportak... myslim, ze to s jednim kocarem zvladneme... neni potreba menit kocary, je to proste jen uchylka. potrebuju 3 nositka, ale kocar mi staci jiden. nekdo potrebuje 3 kocary a nositko nepotrebje zadny 🙂 😀 😎 😀
tlapi, však jasné, že pokiaľ nosíš, tak kočík nepotrebuješ 😉
ja by som tiež len nosila, keby to šlo 😔
deni, ja jsem srab, manza taky pokukoval po cerne, ale nakonec mame bezovou... je mnohem hezci, ale jestli se na to ma furt neco lepit, tak je to naprd.
a aj v lete to bude asi dosť nepríjené, alebo ani nie v lete, ale vždy keď bude trošku pražiť slnko 😝
baby, asi sm aj ja vsrab a neriskujem tu čiernu - 😀 , ale pochválim sa , už mám objednanu červenú 😀
červená je super, mne sa strašne páči, ale nechcela som, aby sa nás furt pýtali, či je to dievča a chlapec 😝 , lebo ergo máme modré so zelenou kapucňou, manduka sa manželovi páčila najviac béžová
Ahojte 🙂 Prelúskala som celú diskusiu, ale potrebovala by som aj tak poradiť 😅
Zvažujeme kúpu ďalšieho nosidla... teraz používame vak a klokanku "naležato" ale chcela by som to vymeniť za niečo vhodnejšie aj pre krpca aj pre môj chrbát... chcela by som to tak od leta (teda od 5-6mesiacov) aspoň do dvoch rokov, aby sa dalo byť aj na bruchu aj na chrbte, najlepšie ak by bábo videlo zozadu nielen mňa a do strán, ale aby sa dalo dať aj vyššie... zatiaľ sa mi najviac pozdávalo ergo, šatku nechcem, tak pls poraďte... Ešte ma napadlo... v Ergu keď je na bruchu, tak sa nedá dieťa dať "v smere jazdy"?
sue, v smere jazdy sa nedá, lebo to nie je zdravé, dieťatko nemá oporu v nohách a len tak visia.
Ale Ergo sa nedá dať vyššie, čiže ti vždy bude kukať len na chrbat. Aspoň sa mi teda zdá, že to tak je, zatiaľ neviem z vlastnej skúsenosti. Potom je novinka Manduca, niekto hovorí že je lepšia ako Ergo, je už od narodenia, takže by si ju využila už teraz a po predĺžení chrbátika je zas dlhšia ako Ergo, čeže lepšie pre väčšie bábätko. Len neviem, ako je to s používaním látkových plienok v ňom, ževraj je to dosť malé pre zadoček, to sa radšej ešte spýtaj. Mne to teda nevadí, obaja majú riťky ako krevetky 😀
sue - v ergu mimino ksichtíkem vpřed nedáš a v ostatních ergonomických nosítkách těžko. Je to nevhodné pro páteř miminka, jeho kyčle a psychiku.
Aha... to som nevedela, že je to nevhodné 😕 díky...
Manducu vygooglim 😀
...a s látkovkami... vidíš, to sa musím spýtať, lebo náš krpček má v Popolinach riadnu riťku..
Fíííha... je tu aj niekto kto vie porovnať obe z vlastnej skúsenosti? Už mám čo robiť, aby som si to neobjednala 😀

Kili, dík, tam bohužel referencenení ani jedna, ale našla jsem mamču, co to má, snad odepíše