Jak se bránit nesprávné reklamaci na Allegro?
Ahoj holky. Máte někdo zkušenost? Objednávali jsme poprvé, a očividně i naposledy. Na Vánoce jsem si vybrala gravírovací stroj. Lepší model, velký, s dotykovým displejem a dobrým výkonem. Zaplaceno předem, na faktuře naúčtována ona gravirka + válec. Přišlo to, nerozbalovala jsem to, nechala jsem si to až na vánoce. Jaké zklamání bylo, když po rozbalení jsem zjistila, že nepřišla ta, co jsem si vybrala (a zároveň byla na faktuře) ale nějaká obyčejná, malá, bez displeje, apod. Prostě jen základní holá verze. Nepřišel ani válec.
Otevřeli jsme proto přes Allegro spor. Nabídli nám 3 varianty - vrátíme zboží a oni nám vrátí peníze, nebo si zboží necháme a oni nám pošlou voucher na další nákup jako omluvu, a nebo poslední variantu - zboží pošleme zpět, a oni nám pošlou tu správnou gravirku.
Logicky jsem si vybrala variantu číslo 3. Chci správný výrobek, co mám na faktuře. Začali psát něco ve smyslu, že došlo k nějaké chybě v překlopení ven na českém webu, a že tam měla být jiná cena. Ale že teda v rámci prozákaznického přístupu, máme zboží zaslat, po přijetí pošlou správný... Odeslali jsme...
No, a dnes zpráva, že děkují za zaslání, že onen spor přebírá jiná paní, z důvodu nemocenské té první, a že nám teda finanční oddělení pošle peníze zpět. Okamžitě jsme psali, že peníze nechceme a chceme zboží. Přidali jsme i Allegro podporu do sporu.
Ano, já chápu, že chyba se může stát. Ale budu si trvat na svém. Měli možnost objednávku stornovat, nebo telefonicky upozornit. Ne, že samovolně pošlou úplně jiné zboží, než je na faktuře... A mě teď zajímá. V případě, že nám bez našeho souhlasu pošlou peníze zpět, jak se můžeme bránit?
Ja asi nerozumim co je spatne na variante, ze vam vrati penize.
Pak si za ty penize muzete spravne zbozi koupit nekde jinde.
Sama si to komplikujes. Nech si vratit penize a kup si to znovu. Voucher, v pripade ponechani, by byl kolik?
Sama si to komplikujes. Nech si vratit penize a kup si to znovu. Voucher, v pripade ponechani, by byl kolik?
@kakba voucher by byl 570,-
Nechci si nechat vrátit peníze. Už jen z toho důvodu, že nyní ji zdražili o 1200,-. Já ji chci za tu cenu, co mám na faktuře. Takže i kdybych si nechala vrátit peníze, a vzala voucher, pořád se nedostanu na to, abych si ji pořídila.
Na Allegru jsem koupila produkt. Měla ho měsíc doma jako dárek. Po rozbalení na Vánoce se na něm projevila vada. Komunikace přes Allegro s českým e-shopem. Další kus bohužel neměli na výměnu, tak mi nabídli slevu nebo že to mám vrátit a pošlou zpět peníze. Zvolila jsem druhou možnost a jsem zvědavá, jak rozhodně jejich reklamační oddělení, abych mohla konečně objednat jiný kus jinde.
Pokud se nemůžete s prodejcem domluvit, tak tuším, že po 3 dnech se do toho může vložit přímo Allegro a spor posoudit a rozhodnout. Takže počkej, až ti půjde kontaktovat Allegro a řeš to s nimi.
Pokud ten správný není, tak ho nevyčarují. Jak se bránit- přes ČOI? Ale já bych do toho nešla, holt blbá zkušenost, zamrzí to, naštve.
Pokud ten správný není, tak ho nevyčarují. Jak se bránit- přes ČOI? Ale já bych do toho nešla, holt blbá zkušenost, zamrzí to, naštve.
@lv mají jej skladem. Ale už za jinou cenu. Nehledě na to, že faktura je vystavena na správný výrobek, který byl objednán. Fyzicky přišel ale jiný. S horšími parametry.
@lv mají jej skladem. Ale už za jinou cenu. Nehledě na to, že faktura je vystavena na správný výrobek, který byl objednán. Fyzicky přišel ale jiný. S horšími parametry.
@nikoulinka chápu, ale sami jej už nemají v té ceně, jsou jen přeprodejcem, mně by to za to otravování nestálo.
@nikoulinka Jak se k tomu postavilo Allegro?
@nikoulinka Jak se k tomu postavilo Allegro?
@hennrietta otevřeli jsme spor - přidali se do něj. Napsali tam větu typu, že s první paní byla domluvena výměna zboží. A že vyjádření druhé paní je svým způsobem nezajímá. Takže momentálně čekáme na vyjádření prodejce.
@hennrietta otevřeli jsme spor - přidali se do něj. Napsali tam větu typu, že s první paní byla domluvena výměna zboží. A že vyjádření druhé paní je svým způsobem nezajímá. Takže momentálně čekáme na vyjádření prodejce.
@nikoulinka Tak snad to dopadne ke spokojenosti. Holt to zkouší a cukají se. 🙂

Nikdo? 🧐