icon

Chození na záchod - 4,5 lété dítě. Jak to bylo u vás?

dibli
18. bře 2021

Ahoj, dlouho bojujeme se synem ohledně záchodu. Ve 4,5 letech se zapomíná, i několikrát za den, když už jde, tak na poslední chvíli. A má často mokro. Připomínat pořád mu to nejde, uz mam i mladšího, tomu se tohle dokonce stává méně často, což mi přijde zvláštní. Stejně to připomínání moc nepomáhá, člověk mu neřekne a je to stejne. naopak se to zhoršilo během vánoc, kdy jsme byli často v kontaktu s babičkou a ta měla furt potřebu mu všechno připomínat.. Nechci to svádět na ní, ale už fakt nevím 🙈 ... Zajímají mě zkušenosti, jak jste to měli vy? Pomohlo něco nebo ne? Nějaký nácvik na nocnik trval dlouho, jeste po 2 roce se klidně pocural a zdálo se mi, že to vůbec nevnímá.

te_reza
18. bře 2021

Holka taky kolikrát dobíhá a má ukáplo. Je jí 5. Je to občas a neřeším to.

biciklissie
18. bře 2021

Dcera má tedy jenom 2,5 roku, ale u nás pomohla motivace. Prostě se občas zapomněla a měla trošičku ucurnuto v kalhotkách. Připomínání moc nepomáhalo, prostě řekla, že ji nechce a za chvíli měla ucurnuto. Nebo šla, ale to ji nepomohlo se naucit, že si na to má pamatovat. U nás pomohlo, že byly Vánoce, řekla jsem ji, že Ježíšek ji dal dárky i za odměnu, že umí čůrat na nočník a záchod. A že kdyz to tedy ještě neumí, tak bude muset něco vrátit. Že to dáme ven a Ježíšek si to odnese. Třeba kuchynku nebo medvídka nebo knížky... Párkrát jsem to zopakovala, naposled dost přesvědčivě, bylo vidět, že je z toho rozhozena. A zabralo to, od té doby bez nehody. Jako byl to trochu risk, ale vyšlo to, ona prostě potřebuje nějaký důvod se snažit.

knuffel
Autor odpověď smazal
knuffel
19. bře 2021

Hele, z toho, co píšeš, bych poradila, abys to přestala úplně řešit. Špinavé věci vyper, měj dostatek čistého prádla na převlečení a vůbec to nekomentuj. Když se stane nehoda, převlíknout, vyprat a úsměv. Třeba chce jen klid. 😉