Co dělat, když roční dítě plive jídlo?
1. lis 2024
Ahoj ženy vůbec nevím co s tím tak se jdu optat zda je to ok?!
Mám ročního syna a hodně mi plive jídlo z pusy. K snídani udělám třeba jablečný lívance, namažu pečivo lučinou atd a on to dá do pusy a hned to vyplivne. Jenže to mi dělá i z banánů, vajíčka, sýrů... Prostě snad u všeho. K snídani mi dá jen jogurt s přesnídávkou. K obědu dostává příkrmy s kousky a normálně to polyká 🙄🙄🙄. Tak já fakt nevím. Přitom špagety do sebe rve celé dlouhé, těstoviny taky. Když mu dám něco dobrého, křupky, rohlík tak to bašti úplně normálně.
Nemáte někdo zkušenosti 🙏🏻 děkuju

Naše děti plivaly to jídlo, které jim nechutnalo. Syn třeba nemusel dlouho žádné sladké jídlo kromě ovoce a přesnídávky. Jako myslím palačinky, lívance apod. Nebo jakékoli placky nemusí doteď. I když mu to nakrájím a jeho sestry to jí, tak on to nejí. Neřeším. Časem k tomu dojde, že si dá. Jinak obědy apod., tak jí pěkně. Nejstarší dcera zase nejedla rajčata, začala je jíst až v 7mi letech. 🙂 Prostřední dcera zase nechce mléko, ani studené, ani teplé, ani puding, jen jogurty a sýry. Neřeším, nabízím jídlo, které vím, že třeba děti nemusí, ale za nějaký čas to opět zkusí a většinou jim to časem začne chutnat.