Dítě a jídlo. Poradíte, prosím?
Dobrý večer, jsem tu úplně nová.. Nevím si rady s 3,5 letou dcerou už 6ty den nechce jist málem se zadusila kolečkem salámu a od té doby do ní nic nedostanu jen pořád pije a občas si dá ovocnou kapsičku a to je vše zda se mě že má strach s pevného jídla boji se kousat aby se jí to zase nestalo, ale vše jsem ji vysvětlila ale beztak nic nechce jsem s toho ve stresu 😔😔😔 byla jsem i u dr, ale ta řekla že je zdravotně v pořádku tak mě asi nezbývá nic jiného než psycholog? :((
@mravenec321 chápu. Je to těžké, když se mrňousové takto seknou... držím pěsti.
@mravenec321 tak zkusit jako od začátku ...mix, malé kousky,větší kousky,normál ...
Můj chlap se jako dítě dusil na kosti z kapra a hrozný blok. Pak si dal rybu ode mě (jen skelet)a drobet se to zlepšilo nu a pak na Vánoce u našich zkusil po letech řízek a i když ho fakt pitval, zjistil, že celkem minimální riziko (je to o přípravě)
mě teď kluk taky nechce kousat a to donedávna jedl normálně. Ale zakuckal se na jablku a jediné, co chroupe, jsou teď dětské křupky a sušenky. Jinak vše mix, ani banán nevezme. Ukousne a vyplivne ...
Takže mám pocit,že mám doma roční dítě,místo skoro dvouletého ...

Zkusila bych ještě jinou motivaci. Koupit nějakou opravdu super zajímavou hračku/hru a dát ji jako odměnu, když zvládne něco sníst. Možná se to napoprvé nepovede, ale to nevadí. Hračku bych pak dala mimo dosah, ale na viditelné místo jako odměnu, až se podaří.
Myslím si, že až zažije, že se nic děsivého při jídle nestane, tak pak už další motivace nebude třeba.