icon

Dítě kreslí smutné obrázky. Co si o tom myslíte?

30. kvě 2026

Ahoj lidičky, měla bych názor... Co si myslíte o tomto obrázku?
Dcera 5 let, mi je občas kreslí a popravdě mě to strašně mrzí. Vím že mi je kreslí protože je smutná, naštvaná... Ale už si říkám jestli je to ok?!
Stačí sebemin jí za něco sprdnout a je problém. Furt se hádá s bráchou. Furt se jen perou.... A já jsme soudce. Ta role mě štve (koho by ne) ale já už nedávám to, jak ona to bere zle. Jak dokáže udělat z toho situaci, že nikoho nemá, že jí nemá nikdo rád, že je sama. Ne vždy může být podle ní! Jsou prostě dva, sourozenec je mladší a chápu že jí to štve.... Ale už váham jestli je to v rámci normálu.
Nikdo jí nebije, nikdo jí netýrá, nikdo jí neomezuje.... Ale její chování je jak kdyby neměla sebemenší kousek lásky 😶

Dítě kreslí smutné obrázky. Co si o tom myslíte?
anonym_3cd51a
30. kvě 2026

Je to momentální pocit, nic bych v tom nehledala a nevím, proč by nemohla být smutná. Ona je smutná, zbytek rodiny je veselý. Není důvod ji chránit před smutkem, prožije si ho a jede dál. Beru děti odmalička na pohřby, jsou součástí života stejně jako svatby. Perou se, tak se perou, možná na mladšího bráchu žárlí, třeba i bezdůvodně, je malá.

anonym_fe51ab
30. kvě 2026

Její chování je naprosto v pořádku. Je jí pět, své emoce vyjadřuje tak, jak to v daném věku dovede. Děti jsou naším zrcadlem. Pokud v tobě její chování a obrázky vyvolávají pocit, že v sobě nemá kousek lásky, zkus zapřemýšlet, jestli ona ten nedostatek lásky nemůže pociťovat od tebe směrem k sobě tím, co říkáš a jak se chováš. Vysvětluješ jí dostatečně, proč se jí nemůžeš věnovat na 100 %, proč i brácha potřebuje tvou pozornost a dopřáváš jí čas, kdy tě má jen a pouze pro sebe? Jdete spolu někdy samy do cukrárny, do hracího koutku, apod., aby měla tvou 100 % pozornost a nemusela se o tebe dělit s bráchou? A když už máš potřebu stavit se do role soudce, jsi spravedlivá?

izz76
31. kvě 2026

Jak často kreslí smutné obrázky,jak dlouho trvá smutná nálada? 5 minut, půl dne? Snažila bych se uznat dcery pocit, že je to někdy opruz mit bratra,aby věděla ze má pochopení. Taky cas jen pro ni, rozdělit si děti s manželem a někdy se věnovat každému zvlášť.