icon

Hygiena dětí: Jak zvládnout hygienu vzdorující tříleté holčičky?

soptinda
23. lis 2024

Maminky,
Naše malá 3 leta má úžasné období vzdoru. ☹
Projevuje se to i tím, že si nechce nechat umývat prcku ani protírat olejíčkem. Jak to řešíte, nemáte zkušenosti? Pozudli to zvenku, ale vevnitř se umývat nechce.
Slibuju hory doly, ať se myje sama. Nic nepomaha..

Strana
z3
junomcgaff
24. lis 2024

@mimco no však já vím ale 3 leté dítě si to tam asi těžko dobře umyje samo.

miryp
24. lis 2024

@junomcgaff marně se snažím přijít na to, co je na umývání intimních partií tak těžkého, že to podle tebe nezvládne tříleté dítě. Kdybys rozporovala mytí zadní části těla, tak to ještě pochopím, protože ne každé dítě si tam dosáhne, ale dopředu si bezpečně dosáhnou...

exbordelar
24. lis 2024

@miryp to dosahnou, ale ta kvalita asi bude nic moc 😀

miryp
24. lis 2024

@exbordelar proč myslíš?

neomenia
24. lis 2024

@vlasta1981 tak víš co, vzhledem k tomu, že se jmenuju Julie...

ele_nka
24. lis 2024

@neomenia u nás se to taky používá běžně...pardubický kraj. 😃

prejeta_zaba
24. lis 2024

@junomcgaff "to bílé" myslíš přirozený maz nebo co? Myji sebe i dceru normálně rukou a vodou, žádné speciální drhnutí, prostředky ani oleje nejsou potřeba. Přečti si něco o fungování ženského těla. Jestli má dcera nějaký zapáchající vytok, to už je pak o něčem jiném.

exbordelar
24. lis 2024

@miryp beru to teda podle svych deti - dcera ve trech letech kdyz si to tam sama posolichala rucickou, tak kdyz jsem ji pak susila, videla jsem, ze tam jsou "zbytky". Kdyz jsem ji myla ja, tak to bylo dokonale. Ja si myslim, ze kvalitne se tam dole umyjou az tak v peti letech. Ale asi je to kus od kusu. Pausalizovat se stejne neda.

miryp
24. lis 2024

@exbordelar má zkušenost je taková, že je to jen o tréninku. Dcera motoricky nikdy nevyčnívala nad vrstevníky, spíše naopak a zvládala osobní hygienu již před třetím rokem věku.

l_
24. lis 2024

@soptinda jak jako vevnitr? 🤔

cherie24
24. lis 2024

@prejeta_zaba já jsem třeba i starší dceru řešila s dětskou gynekoložkou, protože trpí na opruzeniny a když jí pořádně neomyju, je prostě dole cítit. Neexistuje, aby chodila v létě venku a čůrala na volno bez utření. Mladší to tak vůbec nemá. Doktorka k tomu řekla to, že je zdravá, ale že se musí omývat i několikrát denně a večer intimním mýdlem. Někdo je dole citlivější a ta hygiena je potřeba zvýšená. Umýt se po celém dni jen vodou mi přijde nedostačující. Paušalizovat takto je úplně mimo. Někdo trpí na záněty, někdo je za celý život nemá, někdo má přirozený výtok, jiné vůbec. Někomu přijde normální jen voda a klasický toaletní papír, jiný by bez mýdla nemohl vydržet a používá vlhčený toaletní papír. Každý to máme jinak dle svých potřeb.

soptinda
autor
24. lis 2024

@l_ omyje se zvenku...ale tak je potřeba omýt i vevnitř ne. Když byla malá, vždy jsem ji omyvala vlhcenym perlanem i mezi.

junomcgaff
24. lis 2024

@prejeta_zaba ano, myješ sebe i dceru. Já se ptám jestli si to zvládne umýt kvalitně tříleté dítě nebo jestli to tam někdo prostě nechává a neřeší. Samozřejmě vím že se to nemá drhnout atd 🤦‍♀️

l_
24. lis 2024

@soptinda muze bejt konkretnejsi? Co je to vevnitr? 😳 Me trochu predstava vevnitr desi 😳

soptinda
autor
24. lis 2024

@l_ mezi stydkýma. Ne jen napovrchu

l_
24. lis 2024

@soptinda no tak to neni ale vevnitr ne 🙏🏻 uf!

veronicka89
24. lis 2024

@neomenia jsem z ostravy a Julinu jsem v zivote neslysela😆

prejeta_zaba
24. lis 2024

@junomcgaff ano a ja se ptám, co se podle tebe “tam nechává”? Ten mázek? Vzdyt to ničemu nevadí, tělo si to vytváří samo. Nos si přece taky nedrhneš až do dutin. 😀A ano, voda nebo miminkovský sprchový gel je naprosto dostatečné umytí. Samozřejmě, ze to po tříletém dítěti zkontroluju, však píšu, že ji v rychlosti umyju, na nějaké domlouvání nehraju. Stejně ji utírám, oblékám do pyžama, tak přece ji nenechám opruzenou. Ale nic se nestane, pokud ta kontrola a nějaké extra čištění neprobehne denně. Umytí vodou je dostatečné i tak.

miryp
24. lis 2024

@junomcgaff proč by nezvládlo, když to s dítětem budeš trénovat? Dcera se touto dobou již myla sama a ne, opravdu nechodila s krátery mazu mezi stydkými pysky.

tereziezavily
24. lis 2024

@vlasta1981 Mně přijde šílený, že dospělá ženská nedokáže ani v anonymní diskusi normálně pojmenovat pohlavní orgán své dcery. To, co jí myješ, je vulva. Slyšela to slovo dcera vůbec někdy?

l_
25. lis 2024

@tereziezavily me prave desilo ze ji meje vevnitr 😳🙈 proto jsem se ptala.. protoze vevnitr pro me fakt neni mezi pyskama 🤦🏻‍♀️

alice180
25. lis 2024

@tereziezavily no upřímně si nedovedu představit, že říkám a teď umyjeme vulvu.

l_
25. lis 2024

@alice180 myslim ze slo spis o vyjadrovani tady v diskuzi, nez o tom zda ji doma rikaj julca nebo kacka..

gruyerre
25. lis 2024

@alice180 to tady byla tak rok dva zpátky diskuze, kde několik žen tvrdilo, že samozřejmě nazývají všechny části těla správnými názvy a úplně normálně říkají dcerám v batolecím a předškolním věku, ať si umyjí vulvu, zevní rodila apod.

alice180
25. lis 2024

@l_ tak je tam napsáno, slyšela to slovo tvoje dcera vůbec někdy.

alice180
25. lis 2024

@gruyerre samozřejmě, mne to přijde strašný teda 😀

cherie24
25. lis 2024

@tereziezavily mě teda přijde šílené říkat dcerám, tak pojďme, teď vám umyjeme vulvy. 😃 Neznám nikoho, kdo by říkal slovo vulva dětem nebo mezi dospělými a to mám vystudovanou biologii.

miryp
25. lis 2024

@tereziezavily já tedy upřímně doufám, že dcera Vlasty zvládá péči o svou vulvu sama, když už je sama matkou 🙈
Hele, já vcelku rozumím tomu, že ti některá označení intimních partií mohou trhat žíly, mně se třeba ježí chlupy z kundy, frndy, atd., ale ve výsledku si říkám, že domácky označené intimní partie fakt nikomu neubližují a bez užívání termínu "vulva" se dá žít. Já bez něj vystudovala vysokou a porodila dvě děti a má dcera bez něj také žije, aniž by jí to jakkoliv omezovalo.

veruuu_kubesovic
25. lis 2024

@vlasta1981 proboha jakou julinu??? To jsem v životě neslyšela kohokoliv říkat...proč ženské jméno?

alice180
25. lis 2024

@veruuu_kubesovic no tak říká kačka, kačena no to je taky Kateřina. Nebo taky Božena.

Strana
z3