Hysterický pláč u 2měsíčního miminka. Měl někdo podobný problém?

mvagnerovaa
9. led 2021

Dobrý den ženy, jednou už jsem to tu zakládala, ale dopsala jsem ještě par informaci po vašich radách, abych neodepisovala vsem, protože se to častěji opakovalo.

Píšu ještě o radu sem zda měl někdo podobný problém.
Mám dcerku 2 měsíční, v porodnici byla jako princezna. Tak 3 týdny po porodu byla hodná, ale pak začala skoro furt plakat a méně spát. A ke konci měsíce to propuklo šíleně, má strašný hysterický výkyvy skoro vždy od 22 hod až do 1 rána někdy třeba až do 3,4 hod. Je nakrmená, přebalená. Trpí na koliku, tak dáváme pupík, masírujeme, bereme probiotika i kapičky na brisko. Byly jsme 3x už kvůli tomu na pohotovosti a dokonce se přišla sousedka zeptat zda ji netýrám.. 😔 Na její vek má naspat alespoň 14 hodin, ale ona mi spí jenom venku (ne na balkone) jen venku na procházce a to třeba 3 hod a to je vše, jinak furt na rukou a po 10-15 minutách, ještě se snaží někdy usnout u prsa, ale to je jak kdy. Mám méně mléka tak dáváme i prikrm Beba Senstive, na řev někdy dáváme i rourku a viburcol a nic. Doktor říká, že jí mám prostě houpat, zpívat, ale nezlobte se na mě toto trvá už přes měsíc každý den stále, někdy má hysteraky i přes den a já už jsem naprosto zoufalá, v postýlce nespí, spi se mnou. Mate někdo podobnou zkušenost?
Ano zavinuji, beru nosítko, dudlík nechce. Nedá se to už vydržet každý den a řev třeba 7 hodinový a spát prostě nechce a nejde jí spíše zabrat.... já už to nedávám... prosím o radu co a jak prostě mám dělat.. jsem na to sama a odpověď typu musíte houpat, toho mě prosím ušetřete.. to dělám, furt. 😔
Espumisan, babycalm máme vše, dávám na brisko, masirujeme furt, chováme.. nic.. jen v tom kocare venku spi pak jsme doma a je vzhůru... přes den to jde docela to usne v nosítku a neplace tolik, ale jak začíná večer tak jede ten svůj hysterak a nechce spát ani jist nic... na měření mléka jsem byla a mám proto málo a dáváme prikrm, když ho chce ji až za 3 hod a krasne spi, ale po prsu hodinu co hodinu ho chce... ale když má hysterak tak nechce ani to ... vigantol jsem vysadily, také jsem myslela ze je to z toho a nebylo bylo to naopak horší... už fakt nevím co s ni... opravdu vše dělám co kde kdo píše, ale u nás to není nic...
Nevím už opravdu co.. ten den je v pohodě protože ji vezmu do kočárku a jdeme ven, ale večer to nelze.. ale někdy brečí od 19 hod až do 1, někdy až od 22 hod a spi proste po 5-20 min, nic víc, opravdu za 24 hodin mi naspí 3 hod... už mi to leze na hlavu, připadám si fakt neschopna a vyrizena... už nevím jak pomoct a hlavně co dělat 😔

mvagnerovaa
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
jakreb
Odpověď byla odstraněná
Zobraz
lentilkah
9. led 2021

Nechci te zklamat, ale nas maly z toho musel proste vyrust. Taky jsme zkouseli kde co, i specialni mleko kdyby to byla alergie, byl na sonu...
Vydrz a pevne nervy i kdyz vim, ze je to moc narocne. Dite vyciti ten stres z tebe. Zkus to prijmout jako fakt.

mvagnerovaa
autor
9. led 2021

@jakreb Pardon já zapomněla, že vy to tu vlastníte, pokud Vás to nezajímá, tak se vraťte zpět a nespamujte něco o co se nestaráte a vlastně Vy jste asi i lékařka jak tak koukam.
My v Česku normálně říkáme i lékaři prikrm, když plně nekojím, ale jestli Vy na Slovensku jste tahle chytří, tak to vyprávějte tam. 😉

mvagnerovaa
autor
9. led 2021

@lentilkah děkuji moc..

lentilkah
9. led 2021

@mvagnerovaa No nemas moc za co. Ja slychavala pockej po sestinedeli, pockej po trech mesicich....kdyz jsem prestala cekat az... a doufat v zazrak, tak to bylo osvobozujici.
Jinak snaz se fakt zklidnit, ja byla akorat nastvana, kdyz prijel pritel z prace, vzal si maleho a za chvili byl klid. Jsem si rikala, co jsem to za matku, kdyz nedokazu uklidnit vlastni dite. Neni to uplna spasa, ale dela to dost.
Po tomhle jsem si rikala, ze uz nikdy a ted cekam druhe 🙈 Rikam si, ze kdyz jsem to prezila jednou, tak to preziju jeste jednou a tajne doufam, ze tentokrat bude prcek bez kolik.

mateju_sm
9. led 2021

U maleho zjistili, ze ma ABKM a protoze nekojim, tak dostava specialni mleko bez a od te doby mame klid. Pred tim to bylo tak, jak popisujete. Nema ve stolici hlen?

veroniqess
9. led 2021

Bohužel to vypadá, že z toho opravdu bude muset vyrůst, respektive se to zlepsi, až bude blbnout na bříšku. Chápu, že ty rady, jak máš vydržet, jsou někdy na nic, protože když člověk neví, jak přežije další den, tři měsíce jsou jako věčnost. Soustředila bych se pouze na přítomnost a na to, jak ti kdo může pomoci (kdo ti povozí kočárek, aby ses vyspala, jak moc pomůže partner, aby se ta tíha rozdělila trochu apod.). Zkrátka nacerpavat energii. Co je naprostá jistota, je to, že se to zlepší, ale nikdo ti neřekne kdy.

b91
9. led 2021

Syn to měl úplně stejné. Opravdu pomohl až čas. Až když poporostl a začal řádit na bříšku, všechno se spravilo. Najednou bylo z nonstop uřvaného kluka (doktorka mi řekla, že je to trapič od rodiny 😂), to nejlepší nejusměvavější děťátko.
Vyjmenovala jsi všechno, co jsme dělali taky, Biogaia, vitamin D od Terezie, pupík. Nahřívací polštářky na bříško jsi zkoušela? A rektální trubičku? Ta prý dělá zázraky okamžitě.

mvagnerovaa
autor
10. led 2021

@lentilkah já prave taky říkám ze dítě už druhé nikdy nechci 🤦🏽‍♀️😂 protože mě brzo asi odvezou už😂🤦🏽‍♀️
Měla jsem to stejně s tou matkou... takže chápu a dekuju..

mvagnerovaa
autor
10. led 2021

@mateju_sm nene nemá prave

mvagnerovaa
autor
10. led 2021

@b91 zkoušeli jsme vše a nic 😫😫

tinaprofi
10. led 2021

v kolik hodin se narodila?

kompleta
10. led 2021

a Hojdavak?

jakreb
10. led 2021

@mvagnerovaa Nevlastnim.😀😀😀 Treba si prečítať aj podmienky ak s niecim súhlasís ked sa registrujes. Maj sa.

mvagnerovaa
autor
10. led 2021

@tinaprofi v 17:41 hod 🥰

mvagnerovaa
autor
10. led 2021

@kompleta tak ten jediný jsme nezkusili😊

tinaprofi
10. led 2021

@mvagnerovaa oni se často nedají utišit když se blíží doma jejich narození a po něm
každopádně to přejde, je to skutečně jen období 2 - 3 mesíců. Je asi nutnější ten kontakt..

petrasipkova1
10. led 2021

Chudinka, chce to si odpočinout chvilku každý den když přijde manžel, dat mu ji do šátku a ať chvíli hopsa on, a spis než vztek který mate změnit v lítost, nejspíše ji bolí hodně bříško. Mne je děti vždycky strasne líto když je něco trápí. Držíte dietu ? Pokud jenže to velice vhodne. A dat do šátku a houpat. Cvičit s nozickama a vydržet. Bude to brzy lepší.

mvagnerovaa
autor
10. led 2021

@petrasipkova1 děkuji moc, já jsem taky hotova když pláče a nevím proč 😔 nedrzim nic.. ale nejim nadymave 😊

mvagnerovaa
autor
10. led 2021

@tinaprofi ahaaa... to jsem nevěděla.. no ona je mamanek i MUDr to říkala, u skoro každého pláče jen ne u mě když si ji od někoho vezmu a u sestry... na wc se mnou musí, ve vane je se mnou , furt... varim a dělám věci s ni na ruce, jinak když ji polozim tak pláče... vim buduju si silnou závislost ale když jsem s ni 24 hodím sama denně tak se není cemu divit. Přítel je v cizině 😟 mazlime se, někdy tak jemně pisti když se začne vztekat tak na ni mluvím a pusinkuji, je se mnou víc než dost prdelka