icon

Jak naučit 2letého syna jíst normální obědy bez hysterie?

janicka9896
30. pro 2021

Dobrý den, mám skoro 2letého syna a tak před půl rokem se bloknul a nechce mi k obědu nic jiného než ,,skleničky’’. Normální jídlo uvařené jen vidí a začne řev dokud to neodnesu pryč a nedám mu tam v misce tu jeho ,,skleničku’’. Přes den mi sní třeba rohlíky, nějaký piškoty, croissanty, ale třeba jako sní rohlík jenom se sýrem uzeniny, parky neexistuje. Ze zeleniny jen salátová okurka a z ovoce banán ale to by mi tolik nevadilo jako ty obědy. Ať jedeme kamkoliv pořád poslouchám neměl by ti jist už normálně, proč mu nedáš normální jídlo, za chvíli půjde do školky co s nim budeš dělat. Jasný nejsem z toho nadšena ale když chci aby měl nějaké teple jídlo v sobě tak mu aspoň ohřeji to jeho. Dřív mi teda nejedl brambory ani kaše ale zase polévky , omáčky nebo těstoviny miloval. Nevíte prosím někdo jak to zkusit v klidu aby zase začal normálně hezky papat aniž by u toho byl hysterák? Děkuji 😔😔

Strana
z2
janicka9896
autor
31. pro 2021

@zelenaesmolda Jako jo no, ale na jednu stranu mě to fakt štve. Jedl normálně pak se blokl a nic par dni neměl oběd protože jsem proste zkoušela a nic tak jsem pak zkusila ten hnus ,,sklenička’’ a najednou jedl tak jsem byla šťastná ze jo. No pak jsem zkusila zase normální jídlo a proste už mi jiný nechal do pusy

prejeta_zaba
31. pro 2021

Buď ráda, že jí aspoň ty skleničky. Jsou zdravé a výživné. Jestli má 2 roky, jak píšeš, "za chvilku půjde do školky" znamená nejdřív v září, že? To je 9 měsíců. Víš, kolik se za tu dobu může změnit věcí? Naopak bych ho nekrmila croissantama a věcma, co píšeš, že jí jinak, ať si na to nezvyká jako běžné jídlo. To jsou zbytečné, prázdné kalorie a nic mu to nedá. Jestli bude nebo nebude něco jíst ve školce je tak velká neznámá, že vůbec nemá cenu se tím zabývat. Na každé dítě to nové prostředí působí jinak. Úplně klidně bych dál vařila pro vás a mu dala skleničku + ochutnat z vašeho talíře. Ať zná normální jídlo, ale ať jí. Protože tady ty umíněné děti často dopadnou tak, že máma podlehne "dobrým radám", skleničku nedá a dítě je najednou úplně bez zdroje zdravého jídla, blokne se ještě víc a najednou je úspěch, že za den sní 5 piškotů a Brumíka. 🤷‍♀️
Ono to klidně může za týden být zase úplně jinak, třeba bude chtít kousat a dá si běžné jídlo, chce to zkoušet.

zelenaesmolda
31. pro 2021

@gramar
jinak tu knizku doporucuju precist,je fakt skvela,ja jsem ji precetla jednim dechem

zelenaesmolda
31. pro 2021

@prejeta_zaba
presne tak,me dcera neji skoro nic,vesmes ji sladke ale normalni jidlo nesni,krome vyvaru.Co ja bych dala za to,aby jedla sklenicky.

gramar
31. pro 2021

@zelenaesmolda zkusím, vypadá to čtivě 👍

prejeta_zaba
31. pro 2021

@zelenaesmolda já to právě taky znám. Ve školce učitelky koulely očima, co jako doma jíme, že syn je prakticky na suchém pečivu. 🤷‍♀️ Nastoupilo druhé dítě, to sní rajčata i s listama, prostě všechno, tak se zase uklidnily a uznaly, že to tak někdy bývá. 😂 Paradox je, že to dítě, které jí všechno, je mnohem hubenější než to, které nic.

Strana
z2