Jak naučit dítě chodit na nočník?
Dobrý den,
Jsem už zoufalá
Dcera v srpnu 3 roky , v září musí ( opravdu musí ) nastoupit do státní školky , kde musí být bez plen.
Nyní chodí do DS kde už bez plen nastupovala ale asi měsíc zpět mi řekli že ji je vrátili bez mého vědomí ..
Že se počůravala ve spaní. Doma není problém. Měla ji jen na noc a už měla do té doby i dny kdy ji měla suchou.
Nebo teď nebyl....
Od tý doby co má tu plenu na to spaní zase i na odpolední spánek , je to katastrofa . Sedí na gauči. A jen mi nekompromisně oznámí " mami já čuram." To samé venku. Ptám se je jí xkrat. Ale stejně si pak stoupne nebo si hraje a jen mi řekne " mami já čuram .
Není to jen občasná záležitost.
Jsem z toho už zoufalá , vyčerpaná a všechno .... 🥺
Mám strach že když ji je vrátím i na den že to prostě za ty 3 měsíce nezvládne být bez nich úplně . I před tím to byl pro ni delší proces ... A do školky prostě opravdu musí ,jinak jsme v 🍑. Jsem na ni sama . A do práce se vrátit musím .
Já mám jedinou radu, nechat bez plen. Řešila jsem minulý rok. Dcera taky "musela nastoupit" do školky. Asi 14 dní jsem pořád prala a pak si to konečně uvědomila a nastal zlom a pak si chodila rovnou na záchod. Myslela jsem si, že se to nikdy nenaučí.
@palja nechávala jste bez plen i na noc rovnou ?
Na noc ne, plenku jsem dávala jen večer před spaním. Ale na odpolední spánek jsem nedávala. Ale fakt musím říct, že jsem jen prala a prala.
Na noc ne, plenku jsem dávala jen večer před spaním. Ale na odpolední spánek jsem nedávala. Ale fakt musím říct, že jsem jen prala a prala.
@palja
Ano , to já před časem taky byla jsem s tím i v klidu , teď je to pro mě fakt peklo protože ji to trvalo déle to pochopit a v té skupině mi ani neřekli že ji tu plenku vrátili .. .řekli mi to až ve chvíli kdy jsem se začala pidit po tom jestli neví co je za problém že je skoro nonstop počurana...
Bylo mi odpovězeno že ji prostě dali na spánek plenku ...a má ji už nějakou dobu ... ( Odpovídalo to přesně době kdy u nás začali všechny ty "problémy" )
A že nemůžou pořád jen prat postýlku ...
Což mi nejde do hlavy protože je to skupiny od 0-3 roky .. 🤷
Ale chodit tam musí.
Napadlo mě zkusit jí to čůrání na nočníku nějak "zpříjemnit". My třeba u dcery dávaly takové šumící tablety, po vyčůrání na ně to šumělo a měnilo to barvu (takže bylo vždy překvápko, jakou to bude mít barvu tentokrát). A nechat ji přes den opravdu bez plen. (Dcera se mi odplenkovala rovnou i na noc, u syna jsem to asi ještě půlrok na noc nechala, ale přes denní spaní už to uměl u bez nich, oba spali celou noc bez přerušení).
Jsou úplně šílené, že to neřekly? Do té skupiny by už dítě nešlo a užily by si se mnou mega cirkus!
Napadlo mě zkusit jí to čůrání na nočníku nějak "zpříjemnit". My třeba u dcery dávaly takové šumící tablety, po vyčůrání na ně to šumělo a měnilo to barvu (takže bylo vždy překvápko, jakou to bude mít barvu tentokrát). A nechat ji přes den opravdu bez plen. (Dcera se mi odplenkovala rovnou i na noc, u syna jsem to asi ještě půlrok na noc nechala, ale přes denní spaní už to uměl u bez nich, oba spali celou noc bez přerušení).
@daasqua lepime samolepky co si sama vybrala - to mi zabralo i při prvním učení . Ale teď mám pocit že nefunguje nic a má v tom nepořádek .
Jsou úplně šílené, že to neřekly? Do té skupiny by už dítě nešlo a užily by si se mnou mega cirkus!
@terkatomanova v případě že máte hlídání a nejste na to samo , v pořádku .
Já tyhle možnosti nemám . A jediná možnost abychom nepošli hlady a měla jsem na ni alespoň malinko i čas bylo vrátit se do práce na pár dní v týdnu. Ty dny ale musí být v ty skupině, už i když je nemocná je pro mě pracovně problém. Jinak ale mám stejný názor jako vy. Jen prostě nemám moc kam couvat.
Samozřejmě jsem řádila ...
Já když dávala přihlášku do MŠ, byly synovi cerstve 3roky a měl plenu, a oni ho vzali...
Tak jsem v létě odplenkovala, a ano během září nehody ve skolce byly, ale na to jsou prý zvyklí 😉 jinak plinku na noc měl až do 4let, prostě se nevzbudil, ani mokré mu nevadilo, takže tu plinku prostě měl 🍀
Doporučím zkoušet teď odplenkovat, ale ta DS? Že ji vrátili plinku bez tvého vědomí, no to bych jen tak nenechala...
Držím palce, ať se odplenkovani povede 🫶

Já mám jedinou radu, nechat bez plen. Řešila jsem minulý rok. Dcera taky "musela nastoupit" do školky. Asi 14 dní jsem pořád prala a pak si to konečně uvědomila a nastal zlom a pak si chodila rovnou na záchod. Myslela jsem si, že se to nikdy nenaučí.