icon

Jak naučit dítě spát doma bez kočárku?

monivi2001
21. říj 2025

Zdravím máte někdo radu jak naučit spát 2,5 lete dítě doma přes den ? Od narození je zvyklá spát v kočárku jen. Mě to vyhovovalo já si u toho nakoupila a prošla jsem se a byla jsem ráda že spí venku na čerstvém vzduchu ☺️ Jí to vyhovuje taky usíná bez problémů spánek nebojkotuje cca do 15 min spí ☺️ Ale čekáme druhý termín porodu mám na jaře ☺️ Asi bych ji měla za vcasu učit na spánek doma v posteli problém je ten že jsem to teď párkrát zkusila když ji jdu spát doma tak prostě neusne. Tak jsem zkusila i to že jsem ji týden dávala spát jen doma a do kočárku jsme vůbec nechodili to nezabralo prostě neusnula. Usne jen v kočárku ( zatím) ☺️ A těžko pak na jaře budu vozit 2 kočárky že jo 🤣 a nemyslím si že spát nepotřebuje když jdeme na procházku je do 10 min tuhá ☺️

squezy
•
21. říj 2025

@monivi2001 jestli se to nezmění,tak jedině pak dvojceci kočár.

martivit92
•
21. říj 2025

@monivi2001 nepomáhá ani to, když si jdeš lehnout taky a usnete spolu? Nebo prostě zatnout zuby, přečíst pohádku a nechat. Ve školce to bude taky tak...

lis6
•
21. říj 2025
@martivit92

@monivi2001 nepomáhá ani to, když si jdeš lehnout taky a usnete spolu? Nebo prostě zatnout zuby, přečíst pohádku a nechat. Ve školce to bude taky tak...

@martivit92 ve školce je to úplně něco jiného...
Máš -li prostor kup dvojkočár, vždyť o nic nejde, taky se může stát, že si zruší odpo spánek úplně

zirafka11
•
21. říj 2025

Jednoduché - buď koupíš dvojkočár anebo se smíříš s tím, že prostě po obědě už spát nebude (pokud zvládne zbytek dne bez problémů). Ani jedno mé dítě v tomhle věku nespalo po obědě, ani v kočárku ani jinde. Jediné, kdy usli, byla cesta autem delší než 30 minut - což chápu, protože muž takhle usíná i v dospělosti, auto prostě uspává.

alianan
•
21. říj 2025

@monivi2001 Kup dvojkočár, on se ti hodí i tak, život s dítětem v kočáře je jednodušší natož když jsou děti dvě. Mluvím z vlastní zkušenosti, stále dvojkočár používám a to je dětem 3 a 4 roky.😉
A obdivuji, že někomu spí takto "staré" dítě, všechny děti mi začaly po prvním roce spánek přes den vynechávat a ve dvou letech přes den už nespaly vůbec.

konidana
•
21. říj 2025

Nekdy to proste nejde. Mela jsem to podobne , az na to, ze od 1.5roku nezabrala ani v kocaru. Pres leto to nevadilo davali jsme to brz deniho spanku, na podzim se narodilo druhy, a s brzkou tmou uz zas byla nutnost aspon na chvili uspat i starsi. Celou zimu jsem tedy vyrazela na prochazku s miminem v kocaru a dvouletou navazanou v satku(byla zvykla). Pul.hodky si dachla a zbytek prochazky hezky sla po svych, aby se zas do vecera unavila.

vanilkacka
•
22. říj 2025

Dcera to tak taky mela, kdyz se ve 2,5 jejich letech narodil syn, tak jsem ho obcas vzala do nositka a dceru do kocaru a vyspali se oba.