Jak podávat jídlo dětem, které nechtějí jíst?
I kdybych sestavila ze zeleniny 3D lokomotivu, tak se jí ani nedotkne 😆. Občas pomáhá něco tyčákem zamixovat do omáčky nebo polívky.
U někoho to zabírá, u nás by si mohla dělat psí kusy. U nás zabírá, za jídlo mini čokoládka. To mi pak sní téměř vše. A řeči typu, nech ji vyhladovět, ona sama přijde, jsou úplně mimo. Ona by nikdy nepřišla. 🙂
Rozhodně nemaskuji, omáčky a dresinky často nejí, ale samotnou zeleninu, pečivo, lučinu, tvaroh ano, když si to nakombinují podle sebe
Nijak. Naopak od zkušeností holek, občas pomůže maskování (v buchtě nebo v polívce se skryje ledacos). Ale obvykle nepomůže nic, zkouším po dobrém, po zlém, vysvětlovat, motivovat, stále nic. A to skoro přichází puberta. Holt některé děti žijí ze vzduchu. 🙈
Mám stejný problém, dcera bude mít v červnu 3 roky a taky nejí. Ano rohlík, jogurt a dobroty spapá. Jediný co do ní dostanu jsou krokety když se udělají, ale co kolik uvařím a nabízím nechte a hned bere talířek a chce ho vyhodit na zem. Mám z toho nerv protože jde v září do školky a prostě nejí a nechce ani ochutnat. I sama učitelka jsme se o tom bavily tak říkala že žije ze vzduchu 😁 první dcera taky nejedla a ve školce se víc naučila papat časem.

Krásné 🙂 ... ale... nijak - pokud nejí, nejí. (syn býval těžký nejedlík. maskování nezabíralo - vedlo jen k tomu, že odmítnul i to, co by jinak snědl. Vlastně ti závidím, že ti to sní aspoň v případě, že si s tím takle vyhraješ 😉 )