icon

Jak přimět dítě nosit čepici bez boje?

lenda93
16. zář 2022

Ahoj, taky máte některá problém s tím, že vaše dítko nechce za žádnou cenu čepici na hlavě? 🤯 Malá má teď 16 měsíců. V létě jsme musely být většinou jen ve stínu a chvíli, protože klobouček nesnesla, ani ten s tkanickou pod bradu. To si rvala dolů takovým stylem, že by se radši udusila, než aby to tam měla 🙈. Přitom když koukám na fotky, tak ještě v červnu ho tam jakž takž snesla, aspoň na 10 minut. Ale teď dám čepici a už si ji rve. Přemýšlela jsem, že si koupíme stejnou, tak nevím, jestli tohle pomůže, že uvidí maminku, jak má stejnou depici na hlavě 🙈. Pomohlo tohle někomu z vás? Máte nějakou radu? Teď už začíná být venku zima a hrozím se toho, že budeme muset být zalezlí všichni doma, protože Teri prostě nesnáší čepice 🙈😢

Strana
z2
lacehea
18. zář 2022

@lenda93 to je marny, cely zivot jsem ji sundavala taky, nejlepe hned za rohem, aby mne maminka nevidela.
Nesnesu ani gumicky ani sponky......

mandala
19. zář 2022

Řekla bych, že je to u dětí běžné, že nechtějí nosit čepice.. Já jsem na tohle taky pes, bez čepice, když funí a 12 stupňů, to bych se fakt neptala. Moje poslední je stejně stará a též odmítala, ona sundala a já nasadila a tak pořád dokola. Já snažím se dávat pokrývku hlavy celoročně, pak si zvyknou, že na té hlavě pořád něco je, teď když chce jít ven, tak mi přinese čepici, že jdeme papá a nemá problém...

katka0093
19. zář 2022

@lenda93 Na nošení čepic jsem také pes, nedebatuji o tom.😀 Syn byl ovšem kliďas, ten snesl vše a když si občas sundal, vysvětlila jsem mu a pochopil to. Jekékoliv pokrývky hlavy nosil vždy bez problému. Ovšem teď máme dceru, bylo jí 13 měsíců a ta jak zjistí, že má čepici, už je dole. Klobouk jí v létě nevadil, ale čepice, to je zlo. Když jsme šli pouštět draka a po deseti minutách jsem ji zvedala ze země asi stokrát, tak jsem si řekla, že na to prdím a bude prostě chodit bez. Mimochodem čepici jsem měla i já a syn, ale efekt to u ní nemělo žádný. Přemýšlela jsem, že zkusím koupit na zavazování, ale pak jsem v šuplíku objevila čepici Unuo, co jsem kdysi kupovala a sedí ji na hlavě tak, že to prostě zatím neumí sundat. Materiál trošku teplejší, ale příjemně jemný a je to teda taková ta spadená, na můj vkus možná až moc, ale ona prostě nemůže najít konec čepice a nestáhne si ji z hlavy 😀A jak jí to sedí kolem hlavy a není to úplně moc pružné, tak to nesundá ani bokem, že by si to stáhla. Tak třeba jen tip k vyzkoušení. 😉

tehulinka91
19. zář 2022

@lenda93 tak aspoň nějakou čelenku přes uši, tu by nezvládla?

lacehea
19. zář 2022

zkus aspon kapuci, treba projde😀

Strana
z2